bihon.ro Web analytics

Teatrele, Filarmonica, Muzeul, Biblioteca, în șomaj tehnic!

De Calin Corpas
Reactualizat la:

Teatrele, Filarmonica, Muzeul, Biblioteca, în șomaj tehnic!

Reactualizat la:
Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean sunt obligate să-și trimită angajații în șomaj tehnic, din cauza inactivității. Sunt vizate 519 persoane. Măsura nu a putut fi luată și pentru aparatul propriu al Consiliului.
Scris de Calin Corpas - Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean sunt obligate să-și trimită angajații în șomaj tehnic, din cauza inactivității. Sunt vizate 519 persoane. Măsura nu a putut fi luată și pentru aparatul propriu al Consiliului.

“S-a discutat la nivelul conducerii CJ această opțiune, privind șomajul tehnic și la nivelul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, indiferent că vorbim despre funcționari publici sau personal contractual. Dar legea nu permite intrarea acestora în șomaj tehnic. În schimb, s-a luat această măsură la Teatre, Filarmonică, Muzeu, Bibliotecă, revistele Familia și Varad, Centru pentru Tradiții, Școala de Arte Francisc Hubic, Aeroportul Oradea”, ne-a declarat Adrian Simon, purtător de cuvânt al CJ Bihor.
În total, sunt trimiși în șomaj tehnic 519 de angajați, ca urmare a dispoziției semnate ieri, 8 aprilie, de președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, pe perioada stării de urgență. Motivația acestei măsuri: reducerea accentuată a activității acestor instituții, ca urmare a epidemiei de coronavirus. Cei 519 reprezintă 55% din angajații instituțiilor aflate în subordinea CJ Bihor.

Pasztor Sandor, șeful CJ Bihor

Trebuie precizat că acești angajați nu o vor duce rău. Dimpotrivă, vor beneficia de o indemnizație în valoare de 75% din salariul lor de încadrare, dar, potrivit legii, nu pot primi mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie. Adică până la 4.072 de lei/lună ca să stea acasă, prin șomaj tehnic! Totul, în condițiile în care este cunoscută discrepanța de salarizare între sectorul public și cel privat din România.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Inter arma silent musae says:

  dar cu scuze de-ar vedea un actor ce declama pentru a lumii osana bani frumoşi în panama se doreau a se bãga din Byron, Shakespeare, şomer Homer pier temeri de hard-monster. Banii ce se adunau la spital Covid mergeau…
  Biete trupuri 3 cu trei luau şi ei salariul de-i.
  Poate chiar o denumire teatrul 3 pe strãzi, o ştire nouã chiar pe mapamond. Pandemia-i provocare pentru arta la strâmtoare dar oricum teatral era între Scyla şi Caribda, arta sa.
  Şi declama.I

 2. daacumtrolez says:

  vai, nu, valoareo, te duseși în p*lă, valoareo…. reperele, elitele, arhetipurile, valoarea perenă… of, of…. lasă, are deja catifea roșie teatrul, punem și un felinar și facem casino din el. curvăsăria e deja acolo, că e sora lu` valoare. succes!

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Crește taxa de depunere a gunoiului pe haldă
  Din această lună, se majorează tarifele de depunere a gunoiului pe halda ecologică gestionată de Eco Bihor, în funcție de inflația din ultima perioadă. 2

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea nu se va prezenta la baraj
  După cum se știe, echipa de handbal masculin CSM Oradea și-a câștigat dreptul de participare la barajul pentru promovarea în Liga Națională.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Persoanele asimptomatice care au COVID-19 nu-i pot infecta pe cei din jur - studiu
  Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben în Bihor: grindină și descărcări electrice
  Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de luni mai multe avertizări meteo pentru județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  44 de arbori tăiați pentru pista de biciclete, lângă Cartierul Europa
  O pistă de biciclete urmează să fie amenajajată pe strada Universității, de-a lungul Cartierului Europa, cale de acces spre Piața 100. 9

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elevii din România vor avea transport gratuit
  Executivul a aprobat hotărârea care prevede că elevii vor beneficia în mod gratuit de transport în orice perioadă anului, iar cei care fac naveta naveta între localitatea de domiciliu și cea unde sunt școlarizați vor avea asigurat transport gratuit pe toată perioada anului școlar. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.