bihon.ro Web analytics

Terminal cargo de 32 de milioane de euro, realizat de o companie din Ilfov

De Georgiana Anghel

Terminal cargo de 32 de milioane de euro, realizat de o companie din Ilfov

Investiția pe care compania o va face în terminal este de aproape nouă ori mai mare decât suma minimă stabilită în caietul de sarcini și va fi gata până în 2023.
Scris de Georgiana Anghel - Investiția pe care compania o va face în terminal este de aproape nouă ori mai mare decât suma minimă stabilită în caietul de sarcini și va fi gata până în 2023.

Consiliul Județean Bihor a anunțat că SC CTPark Iota SRL, o companie din județul Ilfov, a fost desemnată pentru a realiza terminalul cargo de la Aeroportul Oradea.

„Firma va realiza o investiție în valoare totală de 32.078.869 de euro (echivalentul a 223 euro/mp), în condițiile în care suma minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 3.597.225 de euro, respectiv 25 euro/mp. Proiectul presupune construirea unor clădiri (depozit, hangar) în valoare de 25,7 milioane de euro și realizarea căii de rulare, a platformei de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, și a platformei de garare aferentă terminalului, suma prevăzută fiind de aproape 6,4 milioane de euro”, a transmis CJ Bihor.

Potrivit sursei citate, alte elemente esențiale ale ofertei câștigătoare sunt nivelul redevenței și crearea a o sută de locuri de muncă. Redevența propusă de SC CTPark Iota SRL este de 0,6 euro/mp/an, în condițiile în care cota minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 0,32 euro/mp/an. “Raportat la întreaga suprafață a terenului, de 143.880 mp, nivelul redevenței este stabilit la 86.333,4 euro/an, respectiv 2.158.335 euro/25 ani. Dreptul de superficie acordat companiei asupra terenului este de 25 de ani”, se arată în comunicatul CJ Bihor.
Calea de rulare a aeronavelor la sol, menită să asigure legătura dintre pista de decolare/aterizare a aeronavelor din incinta R.A. Aeroportul Oradea și terminalul cargo va fi cuprinsă, liberă de sarcini, în proprietatea publică a Județului Bihor.

Portofoliu în mai multe țări europene

Compania câștigătoare este parte din grupul CTP, principal dezvoltator de spații industriale și de logistică din Europa Centrală și de Est, având un portofoliu de peste 6,3 milioane metri pătrați suprafață închiriabilă în mai multe țări europene, Republica Cehă, România, Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Olanda. CTPark Iota S.R.L. este o societate cu răspundere limitată, înființată în anul 2018, cu sediul situat în parcul logistic CTPark Bucharest, satul Dragomirești – Deal.

Investiția va fi derulată în trei faze

· prima fază a proiectului, în sumă de 10,9 milioane Euro și care reprezintă 34% din totalul investiție propusă, va începe în trimestrul IV al anului 2021 și se va derula pe parcursul anului 2022;
· a doua fază a proiectului, în sumă de 11,8 milioane Euro și care, împreună cu prima fază, reprezintă 71% din total investiție, se va desfășura pe parcursul anului 2023;
· a treia fază a proiectului, în sumă de 9,4 milioane Euro și care, împreună cu faza unu și doi, reprezintă 100% din investiție, se va desfășura pe parcursul anului 2023.

Terminalul cargo va fi realizat pe un teren din vecinătatea Aeroportului Oradea. FOTO: G.A.

Terminalul cargo va fi realizat pe un teren din vecinătatea Aeroportului Oradea. FOTO: G.A.

O singură ofertă pentru terminalul cargo de la Aeroportul Oradea

Parteneriat local pentru terminal cargo la Aeroportul Oradea

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aurel says:

  Asa va functiona ca terminalul de persoane.

 2. România

  Accident violent pe Centura Caransebeș, între un TIR și un microbuz. O femeie a murit
  O femeie a murit și alte șase persoane au fost rănite, sâmbătă dimineața, în urma unui accident produs pe Centura Caransebeș, din județul Caraș-Severin, între un microbuz și un TIR. Toate victimele se aflau în microbuzul înmatriculat în Bulgaria.

  Mapamond

  A murit Louie Anderson, îndrăgitul actor din ”Viaţa cu Louie”
  Louie Anderson a murit la un spital din Las Vegas din cauza complicaţiilor cauzate de cancer, a spus Glenn Schwartz, publicistul său. Actorul avea 68 de ani. Anderson s-a interpretat pe el însuşi în serialul de animaţie ”Viaţa cu Louie” despre copilăria sa.

  Mapamond

  VIDEO | Un câine salvează un pui de căprioară de la moarte
  Un pui sălbatic este salvat dintr-un pârâu mocirlos de către un câine, aflat la plimbare cu stăpânul său. Internauţii l-au comparat cu celebrul Fenton.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Creaţiile lui Ovi Pascu, armonii de lemn, metal şi lumină
  La Galeriile de Artă – Reperaj s-a deschis expoziţia personală de sculptură mică şi iluminat ambiental a artistului plastic Ovi Pascu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Calculul consumului de gaz pe factură, explicat pas cu pas
  Interpretarea facturii de gaze naturale nu este deloc una facilă, cu atât mai mult cu cât consumul se transmite în metri cubi și se facturează în kilowați-oră.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Strategia de Dezvoltare: „Viitorul strategic nu este legat exclusiv de acțiunea administrației publice, ci și de cooperare locală”
  Punctele slabe ale județului și obiectivele pe care trebuie să le atingă în anii următori, pentru a dezvolta comunitățile și a îmbunătăți viața locuitorilor, sunt cuprinse într-un document pus în dezbatere publică de CJ Bihor.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.