bihon.ro Web analytics

Termoficare SA: USR ne lezează imaginea și prestigiul

Reactualizat la:
Printr-un drept la replică, SC Termoficare Oradea SA răspunde acuzațiilor USR Bihor, formulate de Flavius Bunoiu.
Scris de Călin Corpaş - Printr-un drept la replică, SC Termoficare Oradea SA răspunde acuzațiilor USR Bihor, formulate de Flavius Bunoiu.

Societatea municipală condusă de Stănel Necula – proaspăt condamnat penal definitiv, pentru care USR cere primarului Bolojan încetarea mandatului – vine, în premieră, cu o serie de informații despre cum a împrumutat certificate verzi către Colterm Timișoara și către Motru, asociindu-se cu TDR Energy, specializată în asemenea tranzacții.

O selecție pe repede-înainte

În 23 aprilie 2018, Termoficare Oradea era solicitată de Colterm Timișoara să-i împrumute 216.000 de certificate verzi, în condițiile în care Colterm avea termen de conformare 30 aprilie 2018! În 24 aprilie 2018, Termoficare a trimis invitații de participare către 15 societăți specializate în asemenea tranzacții și la o singură o zi după, în 25 aprilie 2018, a fost selectată SC TDR Energy SRL! În 25 aprilie 2018 se semna contractul încheiat de Colterm Timișoara cu asocierea TDR Energy SRL – Termoficare Oradea SA, pentru tranzacționarea certificatelor. Ulterior, în 2019, în urma solicitării Colterm din 11 ianuarie, pentru un nou împrumut, la cererea TDR Energy societatea orădeană condusă de Necula își prelungește înțelegerea cu firma intermediară. TDR Energy cerea prelungire în 16 ianuarie 2019 și imediat după, în 17 ianuarie, se încheie un act adițional la contractul din 2018, pentru prelungirea până în 25 aprilie 2020. Și totuși, abia în 24 aprilie 2019 se semnează actul adițional dintre Colterm Timișoara SA și Asocierea Termoficare Oradea S.A. – TDR Energy SRL, în cadrul căruia se stabilește valoarea finală a contractului 6.871.050 euro, plătibile în șase rate, până în octombrie 2019. Obligațiile asumate au fost în totalitate respectate, transmite Termoficare SA. Pentru împrumutul către Motru, Termoficare SA a încheiat un nou act adițional cu TDR Energy tot în 24 aprilie 2019, pentru 12.600 de certificate, motivând că “UATAA Motru S.A. nu se afla în lista de conturi TRUSTED a societății noastre”. Au fost trei rate de ramburs, 391.608 de euro, achitate până în iulie 2019, transmite SC Termoficare Oradea SA.

Făcând aceste precizări, Termoficare se consideră lezată de acuzațiile cum că ar fi ocolit SEAP, așa cum susțin Bunoiu și USR. Făcând referiri la prevederi din Legea 99/2018 (art. 37, pct.1, lit. e, f), Termoficare apreciază că “nu poate fi pusă la îndoială selectarea concurențială, legală, a partenerilor societății noastre și nici transparența decizională în acest sens”. Cât despre acordul de confidențialitate, invocat de USR, societatea consideră că e “o uzanță normală și legală, menită sa protejeze interesele părților comerciale implicate într-un contract. O eventuală încălcare a acordului de confidențialitate ar fi putut genera în sarcina societății noastre plata unor daune consistente, lucru care nu ar fi fost nici în interesul societății noastre, nici în interesul cetățenilor orașului Oradea”. Termoficare subliniază că a invitat reprezentanții USR la sediu pentru a consulta documentele.

“USR, tendențioși nefondat”

Termoficare Oradea răspunde USR: “Afirmația tendențioasă a USR Bihor („putem să aflăm ce s-a făcut cu banii orădenilor, dar nu vă putem spune”) e gratuită și nefondată. Mai mult, alegația USR Bihor în sensul „folosirii la secret a banilor orădenilor pentru a salva alte administrații liberale din țară”, pe lângă conotațiile politice pe care nu suntem în măsură să le apreciem, lezează în mod real imaginea și prestigiul societății noastre, atâta timp cât tranzacțiile anterior descrise au fost legale, transparente, aprobate de către autoritățile locale implicate și au generat profit, neputând fi vorba, în niciun caz, despre vreo forma de ajutor sau salvgardare cu titlu gratuit a unor societăți sau autorități. Considerăm că obținerea de către o entitate a unor beneficii legitime dintr-o activitate comercială uzuală nu se pretează a fi folosită ca modalitate de incriminare nejustificată a acesteia, prin desconsiderarea eforturilor profesionale inerente unor astfel de operațiuni. Având în vedere cele de mai sus, solicităm pe această cale USR Bihor să-și retragă public afirmațiile făcute. În caz contrar, ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință”.

http://www.bihon.ro/acuza-o-intelegere-oculta-termoficare-tdr-energy/2368493

13 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. unul says:

  Mie mi se pare ca acest stanel lezeaza imaginea si prestigiul termoficarii, primariei si a noastra, ca oradeni.
  Cum naiba poate avea cineva tupeul sa spuna ca e “doar” director. Si mai vin si ne spun si ca de fapt este o sentinta nedreapta. Toti infractorii spun asta (vezi draqnea).
  Omul e condamnat si pus sa conduca o institutie de sub tutela primariei ?!
  pnl = psd !

 2. PCR says:

  Firma de 2 lei e Termoficarea.
  Toți angajați pe pile, șpagă și pe curvarasai.
  Când sapă o groapă, unul lucrează și 5 sunt șefi care se scarpina la coaie.
  Parcă e o firmă venită din trecut din comunism.
  Bani știu să ceară, dar nu oferă nimic

 3. two says:

  Cât tupeu pe infractoru ăsta, câtă timiditate pe cel ce l-o numit.

 4. CocoXY says:

  Intrebarea mea ar fi cine are pe cine la mana si cu ce? in toata situatia asta, deoarece …
  omul asta are tupeu sau nu, este un director bun sau nu … nu sunte eu expert sa zic 🙂
  DAR
  este sustinut de catre cineva, cineva care l-a adus, l-a pus si-l sustine in continuare chiar daca are o condamnare definitiva

  P.S. – macar se face ceva, nu ca si in alte orase invidioase :))

 5. claudiu says:

  domnule Stanel, director, administrator, numestete cum vrei, chiar si sfant, juridic esti un PENAL exact ca toti penali indiferent de partid, bani, conditie sociala, provenienta
  va lipseste demnitatea, sunteti destul de *firav* pentru asta, cel putin asa reiese din poza, aduceti mai mult a *ghita*

 6. loll says:

  Deci un gunoi condamnat penal nu lezeaza imaginea. LOL

 7. ionuuu says:

  cata ipocrizie la acest stanel, un condamnat penal definitiv…. boljan ar fi bine sa -si faca timp ptr a-l scoate din circuit… Nu trebuie nimeni sa lezeze imaginea Termoficarii, il lezeaza prezenta la conducere a unui penal si calitatea serviciilor prestate de aceasta societate sub directa obladuire a unui penal … atat calitatea apei calde , cat si temperaturile ptr incalzire lasa mult de dorit, chiar in zone unde deja s-au facut schimbul de conducte ptr reabilitarea retelelor….

 8. IKON says:

  Saracul are numai un salar de 10636 ron/lunar.

 9. Mari says:

  Un penal…da nu i problema ca i de la PNL
  Iar USR dispare dupa viit alegeri. Asa ca # uiee

 10. DIAVOLESCU says:

  Bai Termoficare…
  si voi si Usereala sinteti niste c/a/c/a/t/i.

  Hai Jet!!!

 11. claudiu says:

  domnul Bolojan, acum aveti verdictul final, ce asteptati?, sa se faca porcul trandafir?. oricum nu da bine
  partidul dumneavoastra a vrut fara PENALI, asta este penal, ce scuze mai ai, ce flori infloresti?
  mai vresi voturi sau asta la vista? ma retrag la birtin? mor in culmea gloriei, asa spune popa, Gloria pamantului si robu lu Alah

 12. Uitarea uimitã nu e spionitã says:

  Privea pe fereastrã dalã cum ningea iar pe trotuarã cea mai scumpã calorie la aşa profit, uimire.

 13. bumerang says:

  Să nu vă fie frică de USR, de când s-a arătat pisica la Dan Barna s-au cumințit.
  Nu mai au mâncărime spontană și colectivă să iasă la proteste, au primit tratamentul…

 14. BIHON Opinii

  Sechestrele Fiscului încetează în dosarele penale
  Prin decizia nr. 581/2019 Curtea Constituțională a României a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că prevederile art. 213 alin. (8) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, în forma anterioară modificării prin Ordonanța Guvernului nr. 30/2017 sunt neconstituționale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  În memoria victimelor Holocaustului
  Expoziţia „In memoriam Auschwitz” a fost vernisată luni, la Sinagoga Neologă Sion.

  România

  Gheorghe Dincă, scrisoare pentru familia Luizei: Am fost obligat să mint că am ucis-o
  Familia Luizei Melencu a primit scrisoare de la Gheorghe Dincă, în care acesta susţine că fata „ a fost furată”, nu omorâtă, iar el a fost obligat să recunoască o crimă pe care nu ar fi comis-o. „Eu aici îl cred”, a declarat, luni, Monica Melencu, mama fetei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii bihoreni au acordat peste 800 de amenzi în patru zile
  Peste 500 de amenzi au fost acordate pentru depășirea limitelor de viteză.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primii pași pentru centura ocolitoare Oşorhei
  Consiliul Director al Zonei Metropolitane Oradea a decis săptămâna trecută organizarea licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate a centurii ocolitoare a Oşorheiului, a transmis primarul Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei cazuri noi de gripă în județul Bihor
  În sezonul rece 2019-2020 s-au înregistrat patru cazuri de gripă în județul Bihor, toate având o evoluție pozitivă.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.