bihon.ro Web analytics

Toate primăriile din județ s-au înscris în „Campionatul Bihorean al Curățeniei”

De Georgiana Anghel
Reactualizat la:

Toate primăriile din județ s-au înscris în „Campionatul Bihorean al Curățeniei”

Reactualizat la:
Concursul se desfășoară în cadrul campaniei „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group și Consiliul Județean Bihor.
Scris de Georgiana Anghel - Concursul se desfășoară în cadrul campaniei „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group și Consiliul Județean Bihor.

Organizatorii și-au propus, prin intermediul acestui concurs, să implice întreaga comunitate în demersul lor de a curăța mediul înconjurător și în colectarea selectivă. „Ne bucurăm că toți primarii din județul nostru s-au alăturat acestui demers prin care dorim să schimbăm mentalități. Curățenia mediului înconjurător și colectarea corectă, separată, a deșeurilor sunt obiectivele ADI Ecolect. Acest proiect va fi continuat prin organizarea de-a lungul anului a diverse activități pentru rezolvarea problemelor de mediu”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al ADI Ecolect Group.

 

Campanii de curățenie a „casei de dincolo de poartă”

“Până vineri, inclusiv, au fost organizate în cadrul campionatului 34 de acțiuni de igienizare în mai multe zone din județ. Campania vizează atât conștientizarea necesității de a colecta corect deșeurile din gospodării, cât și organizarea de campanii de curățenie a „casei de dincolo de poartă” – pajiștile, văile și pădurile noastre. U.A.T.-urile vor concura între ele pentru un premiu de 100 000 de lei/zonă”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Bihor.

Concurs pentru elevi

În cadrul campaniei se desfășoară și concursul „EcoProvocarea”. Acesta se derulează în perioada 1 – 15 iunie 2021 și se adresează copiilor claselor pregătitoare – VIII care învață în școlile din cele șase zone de operare. Elevii vor realiza un desen sau o pictură prin care își vor exprima viziunea asupra protejării mediului înconjutător sau asupra colectării deșeurilor. “Vor fi stabiliți prin tragere la sorți câte doi câștigători din fiecare zonă, care vor primi câte un voucher în valoare de 1.000 de lei pentru achiziționarea unei biciclete. Cele douăsprezece lucrări câștigătoare vor fi expuse public”, se mai precizează în comunicat.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stefi says:

  FRUMOS și FELICITĂRI celor care au rganizat aceste acțiuni. Se pare că în Bihor sunt mai multe albinuțe și văcuțe decât trântori și boi.

 2. Gheorghe says:

  Această mentalitate ar trebui să fie cu caracter permanent nu doar ocazional când se oferă bani !…și se poate continua cu niște amenzi pentru cei care aruncă gunoaiele aiurea !

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.