bihon.ro Web analytics

Topul firmelor bihorene 2021 ediția XXVIII-a

De Dan Birta

Topul firmelor bihorene 2021 ediția XXVIII-a

Cifra de afaceri a celor 420 de companii clasate pe pozițiile 1 – 10 a fost de peste 2,5 miliarde de euro), profitul net de peste 247,6 milioane de euro și numărul total de salariați de aproape 23.000.
Scris de Dan Birta - Cifra de afaceri a celor 420 de companii clasate pe pozițiile 1 – 10 a fost de peste 2,5 miliarde de euro), profitul net de peste 247,6 milioane de euro și numărul total de salariați de aproape 23.000.

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bihor a realizat în acest an ediția a XXVIII-a a Topului firmelor din județul Bihor. La baza realizării topului stau situaţiile financiare ale societăţilor pentru anul anterior, de la Ministerul Finanţelor Publice și informaţii furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Potrivit regulamentului Camerei de Comerț și Industrie a României, topurile judeţene de firme sunt structurate pe şapte domenii de activitate: Cercetare – Dezvoltare şi High – Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ și Turism.

Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor sunt: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane și eficienţa utilizării capitalului angajat.

Firme bihorene

„Conform tradiției, în fiecare toamnă, Camera de Comerț și Industrie Bihor acordă distincții celor mai performante companii, care au o importanță majoră în economia județului nostru. Bazat pe o metodologie complexă, implementată unitar în întregul sistem cameral, Topul firmelor bihorene a ajuns la a XXVIII-a ediție și se bucură în continuare de o largă distribuție în mediile de afaceri din țară și străinătate. La întocmirea clasamentelor au participat în acest an un număr de 27.041 companii care si-au depus bilanțurile contabile în anul precedent, dintre care 3.285 s-au situat pe primele 10 locuri, 1.629 fiind pe podium. Ne aflăm din nou la capătul unui an dificil, care a pus la grea încercare mediul de afaceri din întreaga tară, testând adaptabilitatea companiilor la realitățile crizei sanitare și ale pandemiei care a afectat întreaga planetă. Sunt provocări cărora generația noastră trebuie să le facă față cu multă cu responsabilitate. Dar provocările par să nu se oprească aici. La 12 ani de la criza economică se pare că avem în față o nouă criză globală, de data aceasta una energetică care poate provoca efecte în lanț, afectând diverse domenii de activitate. Consecințele economice și sociale sunt greu de anticipat, dar cu siguranță va fi nevoie de multă înțelepciune, solidaritate și eforturi concertate la nivel european și național pentru susținerea mediului de afaceri”, a precizat Ioan Micula, președintele CCI Bihor, în mesajul său care prefațează Topul firmelor din județul Bihor.

Acesta solicită autorităților statului să ia masuri ferme pentru echilibrarea balanței, în așa fel încât presiunea să nu fie pusă pe companiile private și așa greu încercate de provocările ultimilor ani. De asemenea, Ioan Micula mai solicită autorităților să asigure predictibilitate legislativă, mai ales în domeniul fiscal, să promoveze investițiile și să acopere lacunele din bugetul de stat printr-o îmbunătățire a colectării și aducerea la suprafață a economiei subterane, asigurând un mediu concurențial corect.

„În același timp întreaga societate trebuie să se comporte responsabil pentru a traversa cu bine această perioadă dificilă. Continuitatea activităților economice și menținerea locurilor de muncă sunt de importanță vitală”, a subliniat Ioan Micula.

În judeţul Bihor, pentru anul 2020, au depus bilanţ 27.041 firme, din care pentru calculul punctajului, conform criteriilor metodologiei de selecţie, au fost acceptate 8.574 firme. În Top 10 au intrat 3.285 firme, iar în Top 3 sunt 1.629 firme.

Pe pozițiile 1 – 10 s-au clasat 420 companii cu o cifră de afaceri totală de 12.414.300.892 de lei (2.549.451.861 euro). Profitul din exploatare total al acestor companii a fost de 1.205.724.960 de lei (247.612.634 de euro), iar numărul total de salariați de 22.906.

Pe poziția 1 s-au situat 60 de companii, cu o cifră totală de afaceri de 4.365.926.135 de lei (896.604.537 de euro), un profit total din exploatare de 401.072.011 lei (82.365.796 de euro) și un număr total de 4.311 salariați.

Pe poziția 2 s-au clasat 54 de companii cu o cifră totală de afaceri de 2.010.362.522 de lei (412.856.311 euro), un profit total din exploatare de 146.072.062 de lei (29.997.959 de euro) și un număr mediu de salariați de 3.687.

Pe poziția 3 s-au clasat 56 de companii cu o cifră totală de afaceri de 1.183.280.845 de lei (243.003.418 euro), un profit din exploatare total de 197.407.675 de lei (40.540.451 de euro) și un număr de 2.869 de salariați. Pe domenii de activitate, 178 de companii au fost din Industrie, 105 companii din Servicii, 69 de companii din Comerț, 8 companii din Turism, 6 companii din Cercetare Dezvoltare și High Tech, 26 de companii din Agricultură, Silvicultură și Pescuit și 28 de companii din Construcții.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Fetiţa cu chibrituri”, concert dedicat copiilor
  La sediul Filarmonicii de Stat Oradea s-a demarat şi o strângere de donaţii împreună cu Asociația Caritas Eparhial Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un transport agabaritic va tranzita județul Bihor. Traseul vehiculului
  CNAIR a anunțat, miercuri, că în următoarea perioadă se va efectua un transport agabaritic cu depășiri pe ruta Sibiu-Borș II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o contestație a fraților Costa și a pompierului Butuc, respinsă de Curtea de Apel Oradea
  Frații Florin și Andrada Costa și fostul pompier Cătălin Butuc rămân în continuare după gratii. Curtea de Apel Oradea a respins miercuri, contestația celor trei tineri care au terorizat o femeie, de prelungire a arestului preventiv.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Sport local

  Turneu caritabil la Avram Iancu. „Maracanito 2021, ediție specială Ionuț Mânz”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Dacă o persoană are anumite boli, trebuie să evite vaccinul? Răspunde dr. Ramona German, medic specialist în medicina de familie
  Întrebarea și răspunsul au fost formulate în cadrul dezbaterii „În dialog cu medicii”, moderată de către jurnalistul Octavian Haragoș. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare desfășurată sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”, inițiată de către Primăria Municipiului Oradea.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. 10 si 15.12.2021 - PL Salonta + Rural + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.