bihon.ro Web analytics

Trafic ușor în scădere la frontieră. Măsuri ce se aplică la granițe, pe baza ordonanței militare

De Otilia Șandor

Trafic ușor în scădere la frontieră. Măsuri ce se aplică la granițe, pe baza ordonanței militare

Reactualizat la:
Frontiera Oradea aplică măsurile din ordonanța dată pe starea de urgență.
Scris de Otilia Șandor - Frontiera Oradea aplică măsurile din ordonanța dată pe starea de urgență.

Traficul la frontierele de vest se menține ridicat. Comisarul șef de poliție de frontieră Laura Bondar a transmis că, în ultimele 24 de ore, la frontiera de la Nădlac II au intrat 8000 persoane, cu 3000 mijloace de transport.
La Borș, tot în ultimele 24 de ore, au intrat 1500 persoane cu 1000 de mijloace de transport, ușor în scădere, a transmis comisarul șef Laura Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Măsuri la frontiere

Comisarul șef de poliție de frontieră Laura Bondar, a transmis modul în care se aplică noile prevederi ale ordonanței militare date sâmbătă, 21 martie:

„În aplicarea prevederilor art. 6 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.20202 privind masurile de prevenire a răspândirii Covid 19, începând din data 22.03.2020, ora 22.00 se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu excepția situației în care aceștia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înțelegeri cu statele vecine.
Măsura de nepermitere a intrării în Romania dispusă față de cetățenii străini si apatrizi se realizează în conformitate cu normele corespunzătoare stabilite de Regulamentul UE 399/2016 al Parlamentului European si al Consiliului cu privire la codul Uniunii privind regimul de trecere al frontierelor de către persoane (codul frontierelor Schengen).

Fac excepție de la această măsura și le este permisă intrarea pe teritoriul României cetățenilor străini și apatrizilor care fac parte din următoarele categorii:
• sunt membri de familie ai cetățenilor români;
• sunt membri de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România;
• sunt persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autoritățile române potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;
• sunt persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
• este personal diplomatic sau consular, personal al organizațiilor internaționale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
• sunt pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare;
• sunt pasageri care călătoresc din motive imperative (medicale sau familiale);
• sunt persoane care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare”.

În continuare, în punctele de trecere a frontierei, pentru cetățenii români și cetățenii UE se derulează procedurile stabilite în urma Hotărârilor CNSSU pentru persoanele care sosesc în România, având ca zonă de plecare sau tranzit zone de risc şi state unde sunt confirmate cel puțin 500 cazuri de infecție COVID 19. Persoanele sunt îndrumate de poliţistul de frontieră către personalul Direcției de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea declaraţiilor şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea dispunerii unor măsuri specifice de autoizolare la domiciliu sau plasare în carantină.

Referitor la transportul de mărfuri, revenim cu precizarea că în conformitate cu articolul 4 din O.M. nr. 1 și articolul 9 alin. 3 din O.M. nr. 2, în punctul de trecere a frontierei, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 t au obligația să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție, precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față, precum și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație.

Conducătorii acestor autovehicule, care sosesc din „zone roșii“ sau „zone galbene“ ori au tranzitat aceste zone, nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată COVID-19”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Alertă la Ministerul Sănătăţii. Director, depistat cu coronavirus/ Nelu Tătaru, testat de urgenţă pentru COVID-19
  Ministerul Sănătăţii anunţă că şeful Corpului de control - directorul Direcţiei Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) - a fost depistat pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România: locul 23 la nivel mondial, lider între vecini
  Cazurile de persoane infectate cu coronavirs se înmulțesc de la o oră la alta.

  România

  Primul român arestat pentru că a fugit de un filtru de control
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis sâmbătă că un român a fost arestat pentru că a fugit de un filtru de poliție.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ordonanța militară nr. 7: Se suspendă zborurile spre 9 țări. Încă un oraș intră în carantină
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au prezentat sâmbătă Ordonanța Militară nr. 7. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Și-a donat primul salariu de medic rezident pentru a face măști de protecție
  În urmă cu mai bine de cinci ani, David Banda salva, împreună cu un prieten, viața unui om.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Internaționalii bihoreni sunt „nerăbdători să reînceapă antrenamentele"
  Internaționalii bihoreni Claudiu Micovschi și Ricardo Farcaș sunt în Italia și așteaptă depășirea crizei de coronavirus. Singurul care s-a repatriat fiind atacantul Patrick Gânțe.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.