bihon.ro Web analytics

Transplantul de cornee | Noi metode de operaţie în cadrul centrului oftalmologic Medsystem Oradea

Reactualizat la:

Transplantul de cornee | Noi metode de operaţie în cadrul centrului oftalmologic Medsystem Oradea

Reactualizat la:
In cadrul centrului oftalmologic Medsystem din Oradea, în ultimii 5 ani s-au efectuat 359 transplanturi de cornee penetrante și 28 de transplanturi lamelare profunde utilizând metoda „big bubble”.
Scris de Demian - In cadrul centrului oftalmologic Medsystem din Oradea, în ultimii 5 ani s-au efectuat 359 transplanturi de cornee penetrante și 28 de transplanturi lamelare profunde utilizând metoda „big bubble”.

Marea majoritate (cc.80%) a acestor transplanturi lamelare s-a efectuat la pacienți suferind de keratoconus, iar restul la pacienți suferind de diferite distrofii (granulare, maculare) stromale. Transplanturile penetrante s-au efectuat la pacienții cu distrofia endo-epitelială (Fuchs), keratopatiile buloase, stările după arsuri chimice, cicatrice posttraumatice, leucoame, stări postkeratitice.

În acest an, în urma unor investiții semnificative, vom începe transplanturile endoteliale cu metoda DSAEK.  Această metodă are câteva avantaje
foarte importante față de transplantul penetrant. În timpul operației se îndepărtează membrana Descemet și endoteliul recipientului și se înlocuiește cu un strat de stromă, membrana Descemet cu celulele endoteliale din corneea donor. Acest strat de stromă are o grosime de 100-140 microni, se poate manipula mult mai usor, decât membrana Descemet transplantată în timpul operațiilor DMEK.

În practica noastră, ne-am întâlnit cu foarte mulți pacienți cu keratopatii buloase de lungă durată, cu stroma corneei abia transparentă. Acești pacienți din această cauza nu erau candidați buni pentru metoda DMEK, dar cu metoda DSAEK vom avea posibilitatea de a reda transparența corneei și în aceste cazuri grave.

Rejet endotelial există și după operațiile DSAEK, acestea însă sunt mult mai blânde decât rejeturile după transplanturile penetrante. Un mare avantaj al acestei proceduri este lipsa firului care fixează corneea, astfel nu se produce astigmatizm, nu vor apărea complicații legate de fir.

În câteva săptămâni acuitatea vizulă devine deja stabilă, deși de obicei o usoara hipermetropizare se poate constata. Prin utilizarea metodei DSAEK vom avea posibilitatea să recomandam o gamă și mai largă a operațiilor corneene pentru mulțumirea pacienților nostri. Trebuie menționat, că, din păcate, nu există subvenţie din partea Casei de Asigurări pentru astfel de operații, și, în consecință pacientul trebuie să suporte integral aceste costuri.

Mai trebuie amintit că pentru realizarea acestor intervenţii se colaborează cu Banca de Cornee din Budapesta.

Autor: Dr. CZUMBEL Norbert, medic primar oftalmolog, Spitalul Jahn Ferenc Budapesta

Scopul programului oftalmologic este de a face disponibile rezultatele optime ale îngrijirii și tratamentului oftalmologic cu ajutorul specialiștilor de  rang internațional și a instrumentelor de ultimă generație.

Tip de îngrijire: chirurgie de o zi (one day surgery), a cărei practici se bazează pe experiențe internaționale de spectru larg. Instituția lucrează în sistem de matrice.

La îngrijirea ambulatorie ultramodern echipată efectuăm următoarele consultații și tratamente: verificarea acuității vizuale, biomicroscopie, ecografie oculară (scan A-B), refractokeratometrie automată, măsurarea presiunii intraoculare (contact și noncontact), examinarea
computerizată a câmpului vizual, biometrie IOL Master, tomografie în coerență optică (OCT), tratament cu laser Nd: YAG și YAG cu frecvență dublată.

Medicul care va efectua operația va aduce la cunoștința pacientului rezultatul așteptat al tratamentului, eventualele riscuri și va răspunde la întrebări. Medicul anestezist va asigura serviciul de urgențe. Siguranța generală a pacienților este asigurată de echipamentele ultramoderne (defibrilator, pacemaker, respirator). Sălile de operație oftalmologice sunt prevăzute cu aer condiționat steril, pentru a exclude apariția infecțiilor.

Intervenție chirurgicală de o zi (One Day Surgery)

 • Transplant de cornee
 • Microchirurgie vitreo-retinală (vitrectomie)
 • Operația cataractei prin facoemulsificare
 • Tratamentul oftalmologic al bolnavilor cu diabet
 • Tratamentul chirurgical si cu laser alglaucomului
 • Tratamentul degenerescenței maculare

Oftalmologie pediatrică

 • Profilaxia ametropiei și a strabismului începând de la vârsta de 6 luni

Examinari cu instrumente de ultima generatie.

 

MEDSYSTEM SRL.

Oradea
str. General Magheru nr 1.
Telefon: 0259-422-277 • Fax: 0259-422-270
Mobil:0756-066-464
E-mail: medsystem@medsystem.ro
www.medsystem.ro

 

Advertorial!

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Vasile says:

  Am avut un accident la ochi și mi sa pus cristalin artificial dar am o cicatrice pe cornee. Cum se poate rezolva și cât ar costa???

 2. România

  Au vopsit balustradele podului cu tot cu mașinile parcate sub el, dar și pe cele aflate în trafic
  O echipă de muncitori a reușit să vopsească balustradele podului de la Otopeni cu tot cu mașinile parcate sub, dar și cu cele aflate în trecere.

  Mapamond

  Rusia clonează marile branduri - CoolCola, Fancy și Street
  Ochakovo, un producător rus de băuturi, a anunţat că va produce o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice precum Coca-Cola, Fanta şi Sprite, care au părăsit piaţa rusă în urma invaziei militare ruse în Ucraina.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alimentele viitorului: Ce am putea mânca până în 2050
  Oamenii de știință au întocmit o listă de plante puțin cunoscute care ar putea săapară în meniuri până în 2050. Din listă fac parte banana falsă, fasolea și pandanusul.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Variola maimuței. Avem motive de îngrijorare? Precizările RO Vaccinare
  RO Vaccinare postează precizările dr. Cristian Apetrei despre variola maimuței: „Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenți sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Excelența Sa ambasadorul George Bologan, scrisoare de acreditare în fața Regelui Spaniei
  Cooperarea multidirecțională, academică, economică, politică și organizarea unei ședințe comune de guvern s-au aflat, de asemenea, pe agenda discuțiilor. Bihoreanul George Bologan devine ambasador cu drepturi depline.

  BIHON Sport local

  CAO 1910 Oradea a câștigat „derby-ul viitorului”. Multe debuturi în Liga 3 și o retragere!
  Două echipe bihorene cu „sacii în căruță” s-au întâlnit sâmbătă în ultima etapă a play-off-ului din Liga 3, Seria 10.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.