bihon.ro Web analytics

Transportul intermodal primește ajutor de stat

Transportul intermodal primește ajutor de stat

<p>Sursa foto: t-times.com </p>
Reactualizat la:
Vicepreședintele Administrației Fondului de Mediu, orădeanul Dorin Corcheș are vești bune pentru transportatorii feroviari din România.
Scris de farcas - Vicepreședintele Administrației Fondului de Mediu, orădeanul Dorin Corcheș are vești bune pentru transportatorii feroviari din România.

Pentru următorii 5 ani, Statul Român a pus la cale o schemă de ajutor de stat pentru subvenționarea transportului feroviar intermodal de tip RO – LA. Este vorba despre transportul autocamioanelor pe calea ferată, subdezvoltat în România, din cauza deficiențelor rețelei feroviare ce necesită investiții majore. Comisia Europeană a aprobat deja noul program, precizează reprezentantul AFM.

Prin acest program, 60% din facturile transportatorilor feroviari vor fi subvenționate de Stat. Ceea ce ar trebui să conducă și la scăderea facturilor emise de feroviari către companiile de transport rutier de marfă. Potrivit spuselor lui Corcheș, acest program are bugetate 100 milioane de lei în următorii cinci ani.

dorin-corches

Dorin Corcheș

Această schemă de ajutor de stat ar trebui să conducă la o oarecare decongestionare a șoselelor patriei, gâtuite de trafic în condițiile în care autostrăzile continuă să fie o raritate, în România.

Măsura are și un rol ecologic, cunoscându-se faptul că transportul feroviar este cel mai ecologic tip de transport.

În România operează 20 de transportatori feroviari de marfă, a precizat vicepreședintele AFM, la solicitarea BIHON&JB.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China, de către Municipiul Oradea. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și doctorului Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 6

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 3

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Jurnal Bihorean

  Universitatea din Oradea dă start la admitere
  Universitatea din Oradea dă miercuri, 8 iulie 2020, startul înscrierilor pentru admiterea 2020, etapa iulie – august, la cele 15 facultăţi (programele de studiu licenţă şi masterat). Pentru admiterea la doctorat şi post-doctorat, înscrierile se vor realiza în septembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Două mașini au luat foc una după alta, în Oradea
  Apelurile pentru cele două incendii la mașini au fost date la diferență de un singur minut.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.