bihon.ro Web analytics

Traseu educativ în pădurea Băile Felix

De Simona Drimbău

Traseu educativ în pădurea Băile Felix

Traseul măsoară circa 3 km, punctul de start fiind la intrarea în tunelul ce duce la cantonul silvic.
Scris de Simona Drimbău - Traseul măsoară circa 3 km, punctul de start fiind la intrarea în tunelul ce duce la cantonul silvic.

Un traseu de 3 km din pădurea de la Băile Felix oferă posibilitatea unui dialog electronic între arbori și cei interesați prin scanarea unor coduri QR cu telefonul mobil, ocazie cu care arborii oferă informații despre pădure și vietățile ei.

Direcția Silvică Bihor în parteneriat cu Asociaţia Grund Community au inaugurat vineri,29 aprilie 2022, traseul educativ, traseu cu o accesibilitate ridicată care poate fi vizitat în orice sezon.

„Brăzdat de mai multe linii parcelare traseul este ușor aceesibil și extrem de interesant și diversificat. Aici ar trebui să avem doar arbori de stejar, dar îndealungul timpului pădurea a suferit niște transformări și acum avem o variateate foarte mare de arbori și arbuști ceea ce o fac foarte atractivă și plăcută la plimbare. Este unul dintre motivele pentru care noi Romsilva, Direcția Silvică Bihor și Ocolul Silvic Oradea ca și administratori, gospodărim acest trup de pădure de circa 132 de hectare prin aplicarea unor tratamente de conservare. Acest lucru înseamnă că scoatem din pădure doar arborii care sunt într-un declin fiziologic evident, nu face tăieri, scoatem doar din pădure acei arbori care au murit. Prin acest traseu am dorit să spargem rutina unei simple plimbări în natură, să oferim şi o latură informativă cu privire la partea de activitate silviculturală, dar şi de biodiversitate”, a precizat Teodor Suciu, directorul Direcţiei Silvice Bihor.

Informații prin QR

Prin scanarea celor 10 coduri QR amplasate de-a lungul traseului se pot acumula informaţii despre ceea ce este Romsilva, cu ce se ocupă, şi nu în ultimul rând, despre pădure, despre arbori, despre ciuperci, despre vietăţile conlocuitoare.

„O pădure este un loc alternativ pentru educaţie. Noi vrem să ajutăm ca educaţia ecologică să înflorească, să avem un comportament responsabil faţă de natură. Educaţia nu este doar pentru copii ci şi pentru părinţii şi bunicii lor fapt pentru care, acum că am primit această oportunitate de a elabora conţinutul informaţiior obţinute prin scanarea codurilor QR am făcu-o pe înţelesul tuturor”, ne-a spus Zsofia Szabo educator de ecologie.

Traseul poate fi foarte urșor de accesat de vei care vizitează Băile Felix, punctul de start fiind lângă tunelul care duce spre cantonul silvic, în apropierea Ștrandului Apollo. Chiar la intrarea în tunel există o hartă cu informații despre punctele de pe traseu, în limbile română, maghiară și engleză.

Pe parcursul traseului, vizitatorii pot culege fructe de pădure și flori, iar dacă au noroc se pot întâlni chiar și cu căprioare, care sunt prietenoase cu oamenii.

Organizatorii traseului au amplasat din loc în loc coșuri de gunoi și apelează la vizitatori să le folosească cu încredere.

Una peste alta, acest traseu educativ este o variantă de petrecere a timpului liber și de recreere în mijlocul naturii, de către cei care doresc să scape de tumultul orașelor.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Felicitări says:

  Felicitări!
  Mai bine ați face un traseu turistic cum dispar pădurile, apoi să scanați mafia pădurilor care nu doarme.
  https://www.comisarul.ro/articol/mafia-nu-doarme-fratilor!/80-din-angajatii-romsilv_1202437.html

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Doi minori au fost surprinși inscripţionând cu graffiti mobilierul urban din Oradea. Au fost amendați și vor trebui să refacă mobilierul distrus
  Cei doi minori au fost amendați fiecare de către polițiștii locali cu o amendă în cuantum de 500 lei. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.