bihon.ro Web analytics

Trei candidați pentru șefia Senatului Universității

De Crina Dobocan

Trei candidați pentru șefia Senatului Universității

Reactualizat la:
Conferențiarul Aurel Căuș (cadru didactic la Facultatea de Informatică și Științe), lectorul Ionuț Oprea (directorul Departamentului Sociologie și Asistență Socială al Facultății de Științe Socio-Umane) și Cristian Grava de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației sunt cei trei candidați pentru funcția de președinte al Senatului Universității din Oradea.
Scris de Crina Dobocan - Conferențiarul Aurel Căuș (cadru didactic la Facultatea de Informatică și Științe), lectorul Ionuț Oprea (directorul Departamentului Sociologie și Asistență Socială al Facultății de Științe Socio-Umane) și Cristian Grava de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației sunt cei trei candidați pentru funcția de președinte al Senatului Universității din Oradea.

Aurel Căuș a condus Senatul Universității din Oradea din vara anului trecut, după demisia lui Sorin Curilă, până luni, când s-a încheiat mandatul organismului legislativ și s-au validat alegerile noilor membrii. Totodată, Aurel Căuș este președintele Mensa România, organizația oamenilor cu un coeficient înalt de inteligență. Căuș a fost cancelar general al Senatului Universității în perioada 2012-2016.

Căuș conduce, de asemenea, Societatea antreprenorială studențească sub egida căreia a câtigat două proiecte de finanțare din Fondul de Dezvoltare Instituțională (în valoare de peste 400.000 de lei) și un proiect finanțat prin Planul Operațional Capital Uman – POCU (în valoare de peste 7 milioane de lei).

Prin intermediul celor două proiecte, Căuș a format cu competențe antreprenoriale 15 cadre didactice (câte unul pentru fiecare facultate), iar prin al doilea a dotat fiecare facultate a Universității din Oradea cu câte calculator și câte un videoproiector. De asemenea, în proiectul POCU, al cărei manager este, sunt curpinși 107 dascăli din Universitate și peste 450 de studenți.

Ionuț Oprea a ocupat funcția de vicepreședinte al Senatului în 2016, pentru o perioadă foarte scurtă de timp, fiind nevoit să aleagă între funcția din Senat sau cea de director de departament. Vicepreședinte al Senatului a fost și Cristian Grava, din 2016 până la demisia ex-președintelui Sorin Curilă.

Viitorul președinte va fi ales în ședința din 9 martie a forului legislativ al Universtății Oradea. El va fi ales de membrii Senatului.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.