bihon.ro Web analytics

Trotuar lărgit şi porfirat – 317 euro/mp

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Trotuar lărgit şi porfirat – 317 euro/mp

Reabilitat recent, carosabilul dintre cele două trotuare de porfir dă bătăi de cap şoferilor şi riveranilor deopotrivă, din cauza gurilor de canal care bubuie sub fiecare maşină.
Reactualizat la:
Amanajarea unei suprafete de 1004 mp costă peste 1,5 milioane lei, cu TVA inclus.
Scris de Cristina Ghilea - Amanajarea unei suprafete de 1004 mp costă peste 1,5 milioane lei, cu TVA inclus.

Primăria continuă „porfirarea” trotuarelor centrale, la capătul străzii pietonale, pe tronsonul cuprins între strada Gheorghe Dima şi str. Snagovului. Până săptămâna trecută s-a lucrat la turnarea stratului de rezistenţă şi de la începutul acestei luni a început pavarea cu piatră porfir.

„Lucrările de amenajare a trotuarului pe strada Republicii, între strada Gheorghe Dima şi Bulevardul Magheru, au început în 16 octombrie 2019. Primul tronson al trotuarului, cel cuprins între B-dul Magheru şi str. Snagovului, a fost finalizat la sfârşitul anului trecut. Se estimează că, în funcție şi de condițiile meteo, lucrările să fie finalizate în această lună”, transmite Primăria.
Executantul lucrării este asocierea Gavella Com SRL-lider de asociere, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – asociat 1 şi SC Edildrum Construct – asociat 2, preţul contractului este de peste 1,5 milioane lei, cu TVA.

Suprafața totală amenajată este de 1.004 mp, iar suprafața pavată cu piatră este de 996 mp. Contractul acoperă „modernizare trotuar cu o lățime variabilă între 2 m şi 4 m”, canalizare pluvială cu rigole din granit, iluminat public şi amenajarea spațiului verde adiacent.

„Până în momentul de față au fost realizate următoarele lucrări pe tronsonul cuprins între str. Snagovului – str. GH. Dima: demontare stâlpi de iluminat, desfacere dale existente, decopertare îmbrăcăminte asfaltică şi îmbrăcăminte din beton, turnare beton, montare borduri”, mai transmite municipalitatea. Între timp, a început şi montarea pietrei pe trotuar.

11 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. sandu0007 says:

  Si ce daca costa “costă peste 1,5 milioane lei”. Oricum platesc “fraierii”

 2. Gringo says:

  Avand in vedere ca sunt canalizatiile electrice, retele edilitare, sisteme de irigat pentru copaci, mobilier urban, plus stâlpii de iluminat, nu cred ca e mult.

 3. zeno says:

  ce-i trebuie primarului?tichie de margaritar(a catea?)

 4. Balerina says:

  311 eur/mp cam scump domne!speram macar sa nu crape si acest pavaj la primul inghet cum s-a intamplat cu cel din piata unirii.altii construiesc case la 311 eur/mp,primaria oradea pune doar pavaj🤯

 5. Vasi says:

  1 euro costurile cu piatra , muncitorii etc. Restul e profitul .glumesc dar ceva pe aproape, doar trebuie si profit

 6. altuss says:

  Era vorba că se va renova clădirea aia roz. Sau nu se mai renovează ? Sau prima dată se pun dalele de porfir, apoi se montează schelele pentru renovare, se sparg câteva dale, şi apoi trebuie puse din nou, pe bani publici ?!

 7. Alex says:

  Punem Porfir dar gaz nu avem ne încălzim încă cu lemne de foc in centru dacă ceri sa îți pui gaz îți refuza cererea ca esti in zona 1

 8. Dan says:

  peste vreo 3-4 ani vor trebui inlocuite din varii motive 🙁

 9. tesla says:

  Bai fratilor…..daca nici asta nu este sifonare atunci sa tacem pt totdeauna din gura
  In ritmul asta de a pava inutil nu iti ajung 1 mld de euro…..dar le scoate ochii prostilor ca sa justifice taxele aberante

 10. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ungaria a anunțat noi măsuri la granițe. România inclusă pe lista galbenă, cu restricții
  Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de duminică autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Școli în șantier: bani europeni pentru eficiență energetică
  O parte dintre lucrările de la Școala „Dacia” și de la LT „Onisifor Ghibu” ar putea fi gata până la începerea anului școlar. Termenul final: 2021. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se finanțează împădurirea terenurilor. Prefectul le cere și primarilor să aplice
  Se acordă două tipuri de prime pentru împădurirea terenurilor. Banii se acordă pentru proiect, pentru acoperirea cheltuielilor aferente împăduririi, dar și pentru compensarea pierderilor de venit agricol, până la 12 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Reverse The Moment” lansează E.P-ul „Empty Words”
  E.P.-ul conţine cinci piese şi poate fi ascultat peYoutube, Spotify, Deezer, Itunes si Apple music.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 450 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore
  După ce sâmbătă a fost înregistrat un număr record de cazuri, duminică, 12 iulie, au fost anunțate 456 de noi infectări cu covid-19. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ARDT Oradea invită tinerii la un webinar unde să discute despre start-ul în carieră
  ARDT Oradea- Asociaţia de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului lansează un nou proiect educaţional: Evolve Intership.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.