bihon.ro Web analytics

UDMR şi-a prezentat candidaţii la statuie şi la pizza

Reactualizat la:

UDMR şi-a prezentat candidaţii la statuie şi la pizza

Reactualizat la:
Pasztor şi-a făcut o „selecţionată maghiară” la Judeţ, iar Huszar de la Primărie are obiecţii la politica lui Bolojan.
Scris de Demian - Pasztor şi-a făcut o „selecţionată maghiară” la Judeţ, iar Huszar de la Primărie are obiecţii la politica lui Bolojan.

Doar Huszar Istvan şi Kis Gabor – Ferenc se regăsesc pe noua listă UDMR pentru Consiliul Local Oradea, pe locuri eligibile. Adică primele şapte locuri, după cum a anunţat viceprimarul Huszar – candidatul UDMR la Primăria Oradea. Inginerul Jakabffy Ladislau şi directoarea Teatrului Szigligeti, Czvikker Katalin figurează pe locurile 8 şi 9, considerate ca fiind neeligibile.

Selecţionata maghiară a lui Pasztor

Dincolo, la Judeţ, Pasztor Sandor s-a prezentat cu o listă de consilieri pe care a botezat-o „selecţionata maghiară pentru Bihor”. Aceasta deoarece fiecare candidat are rolul de a acoperi un domeniu de activitate. Candidat UDMR la şefia CJ Bihor, Pasztor (ex-secretar de stat la Ape şi actual director tehnic la Ape Crişuri) şi-a prezentat echipa la statuia paşoptistului maghiar Szacsvay Imre din Parcul Libertăţii. Lista lui Pasztor este deschisă de reprezentanţii Bisericilor Catolică şi Reformată (Szabo Istvan şi preotul reformat Szoboszlai Gaspar Istvan din Tileagd). Keri Hajnal, de la ISJ Bihor, figurează şi ea pe lista UDMR (locul 5). Omul de cultură şi jurnalistul Peter I. Zoltan apare pe poziţia a şaptea, ultima considerată eligibilă. Fostul fotbalist Vig Zoltan reprezintă zona Marghita, pe locul 12.

Lipsesc din listă Kiss Alexandru, actualul vicepreşedinte al CJ Bihor şi preşedinte al UDMR Bihor, anchetat penal pentru corupţie şi Sarkozi Alexandru, unul dintre veteranii consilieri judeţeni ai UDMR.

Fără amenzi pe familie!

Candidatul UDMR la Primărie, Huszar Istvan, şi-a prezentat lista de consilieri în faţa presei neconvenţional, la o pizza. Huszar s-a prezentat ca fiind un orădean născut (în 1968) şi crescut în Oradea, cu armata efectuată tocmai la Deveselu! Este tatăl a patru copii, din care doi gemeni. În programul său pentru Oradea, Huszar afirmă că pune mare accent pe familie şi pe credinţa creştină. „O sociectate stabilă se bazează pe familii stabile”, afirmă Huszar, precizând că susţine învăţământul profesional, dar şi vocaţional – mai cu seamă că unul dintre fiii lui este hairstylist, iar celălalt a abandonat facultatea energetică pentru a se dedica muzicii.

Huszar susţine Biserica, vrea străzi mai curate în Oradea, este pentru impozite mai mici şi amenzi mai puţine. „Nu cred că suprataxarea celor cu faţade deteriorate e o soluţie”, declară Huszar, în contradicţie cu colegul său din Primărie, Ilie Bolojan. Nu-i place că, deşi Palatul Vulturul Negru se reabilitează, Cinema Libertatea rămâne în paragină. Nu e de acord cu dărâmarea caselor de pe str. Avram Iancu pentru lărgirea carosabilului. Iar legat de venituri, crede că cu cât acestea sunt mai mici, cu atât părinţii lucrează mai mult, iar copiii rămân nesupravegheaţi. Huszar consideră că unele lucrări din oraş – investiţii precum cele din Piaţa Unirii şi drumul expres – suferă la capitolul calitate, mai cu seamă că s-au făcut într-un stil heirupist. Udemeristul Huszar e convins că ar fi fost mai cuminte dacă unele investiţii s-ar fi făcut eşalonat, pentru a nu forţa financiar oraşul într-o măsură aşa de mare.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.