bihon.ro Web analytics

Umilit de gropari, la mormântul mamei

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Oszkar Ujhelyi e orădean stabilit în Austria. Reîntors acasă pentru a-şi înmormânta mama, orădeanul susţine, într-o scrisoare adresată J.b., că a trăit momente cumplite de umilinţă şi durere.
Scris de Demian - Oszkar Ujhelyi e orădean stabilit în Austria. Reîntors acasă pentru a-şi înmormânta mama, orădeanul susţine, într-o scrisoare adresată J.b., că a trăit momente cumplite de umilinţă şi durere.

„Ceea ce mi s-a întâmplat mie, nu cred că se întâmplă nicăieri în Europa. Sunt îngrozit, sunt umilit, sunt îndurerat. Mi-au batjocorit mama, în timp ce o conduceam pe ultimul drum”, susţine Oszkar Ujhelyi, un orădean stabilit în Austria. Omul ne-a povestit ceea ce i s-a întâmplat pe 14 martie, atunci când era organizată ceremonia de înhumare a mamei sale la Cimitirul Municipal „Rulikowski”.

„Totul a pornit de la o discuţie cu groparii pe tema adâncimii la care trebuia îngropat cadavrul mamei”, ne-a relatat Oszkar Ujhelyi. Omul susţine că după ce a achitat 850 lei plus 100 de lei „ciubuc”, la care s-a adăugat şi o jumătate de litru de pălincă, pentru a săpa groapa mai adânc cu 50 cm, a început circul în cimitir.
„După ce au primit ciubucul au început să vorbească cu mine ca şi cu un animal. Eu am insistat să sape atât cât au spus, ei au săpat 32 cm. Ba mai mult, au început să dea în sicriu cu târnacopul, cu lopata chiar în zona în care era inima mamei şi să înjure”, ne-a relatat orădeanul îndurerat. Omul susţine că groparii miroseau a alcool şi că pe toată perioada ceremoniei au fost recalcitranţi.

Incidente ar fi avut loc şi în Capela Steinberger care a fost deschisă după mai multe sesizări ale familiei defunctei. „După deschiderea capelei, cu 10 minute înaintea slujbei, când capela era plină de rude, au venit să schimbe covorul şi ne-au şi dat la o parte în acest scop”, spune bărbatul. Omul susţine că a trebuit, după slujbă, să aştepte 47 de minute ca sicriul să fie dus la groapă. Acolo, alte scene de groază. Groparii „au dat cu lopata în sicriu, acolo unde era inima mamei şi au început să înjure”, relatează orădeanul.

„Tot timpul erau nervoşi, mi-au spus că nu pot face faţă la atâta treaba. Am înştiinţat în scris administraţia cimitirului, intenţionez să-i dau în judecată, să le cer daune morale fiindcă şi-au bătut joc de mama mea pe ultimul ei drum”, a precizat în reclamaţie Oszkar Ujhelyi.

[related-post post_id=”2217333″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Test negativ SARS-Cov2, necesar pentru cetățenii străini la intrarea în Serbia din România, Bulgaria, Macedonia și Croația
  Măsuri restrictive impuse de autoritățile din serbia celor care călătoresc din România, Bulgaria, Macedonia și Croația. Cei care doresc să intre în țara vecină din aceste țări trebuie să prezinte un test negativ SARS Cov2.

  România

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea
  La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corina Crețu l-ar vedea primar pe Claudiu Pop, dar acesta nu candidează
  Fostul comisar european l-ar fi văzut pe Claudiu Pop primar al Oradiei, de vreme ce Bolojan nu mai candidează. Însă candidatul ProRo pentru Primăria Oradea este un alt Pop, mai tânărul Daniel Pop. Deși Oradea face excepție, Crețu deplânge incapacitatea României de a profita cu adevărat de fondurile europene. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi, 73 persoane vindecate. 1.328 infectări în România
  Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi la nivel de județ se mențin tot peste 50. 7

  România

  FSLI: Deschiderea anului școlar pusă sub semnul întrebării
  Deschiderea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, dacă nu se acordă salariile majorate de la 1 septembrie cadrelor didactice, avertizează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.