bihon.ro Web analytics

Un control al Prefecturii Bihor a scos la iveală mii de cereri rămase nesoluționate de zeci de ani

De Georgiana Anghel

Un control al Prefecturii Bihor a scos la iveală mii de cereri rămase nesoluționate de zeci de ani

Un control al Prefecturii la nivelul comisiilor locale de fond funciar a scos la iveală faptul că mii de cereri depuse în ultimii 30 de ani au rămas nesoluționate.
Scris de Georgiana Anghel - Un control al Prefecturii la nivelul comisiilor locale de fond funciar a scos la iveală faptul că mii de cereri depuse în ultimii 30 de ani au rămas nesoluționate.

Verificările făcute la solicitarea prefectului Dumitru Țiplea, președintele Comisiei Județene Bihor pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor, au scos la iveală faptul că la nivelul comisiilor locale de fond funciar există 6.383 de cereri nesoluționate, precum și 7.921 de cereri validate, dar fără titlu de proprietate, reprezentând în fapt tot cereri nesoluționate.

„Totodată, s-a constatat că 5 din cele 96 de comisii locale nu au emis rapoartele și informările solicitate de către Comisia Județeană”, a transmis Prefectura Bihor, printr-un comunicat de presă.

În consecință, prefectul Țiplea a cerut comisiilor locale de fond funciar de la nivelul județului Bihor accelerarea proceselor de reconstituire a dreptului de proprietate.

„Ca urmare a raportului Comisiei Județene de Fond Funciar, prefectul Dumitru Țiplea a dispus emiterea unei circulare către cele 23 de primării la care s-a constatat cel mai mare volum de dosare nesoluționate. În informarea emisă de Instituția Prefectului Județul Bihor, comisiile locale de fond funciar sunt convocate să participe la o serie de ședințe de lucru, pentru a identifica soluții de finalizare a dosarelor”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Bihor.

Ședințele se vor desfășura în intervalul 5 octombrie – 17 noiembrie, cu participarea primarilor, în calitate de președinți ai comisiilor locale, a secretarilor generali și a personalului de specialitate din cadrul fiecărei comisii locale.

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonimul says:

  Multi dintre petenti probabil ca nici nu mai exista. Cine raspunde ? Cine a afectuat controalele pana acum de n-au observat aceste neajunsuri ?

 2. Un oradean says:

  Exemplu pe propria piele, rezolvat dupa 21 de ani, plus 2 ani de umblat dupa hartii sa fie pe numele meu, teren primit jumatate intr o curba, jumate aproape de calea ferata, aproapa imposibil sa faci ceva cu el.Am avut ocazia sa spun fostului primar povestea. Raspuns, aia de dinainte sunt de vina.
  Multumesc mult, va doresc sa ajungeti si voi in acessta situatie.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.