Pentru cei doi profesori, cărțile înseamnă emoție, transformare, progres, dezvoltare, învățare, lucruri pe care doresc să le împărtășească cu elevii lor.
[eadvert]
Bibliotecara Mărioara Prahanca spune, într-un material scris de profesorul Iulia Maria Susan, că acest gest va contribui semnificativ la creșterea actului educațional. Elevii vor avea acces la materiale și surse bibliografice utile în realizarea proiectelor, iar unele volume sunt un real sprijin pentru cadrele didactice.
„Cei doi profesorii au renunțat la o parte din tezaurul pe care l-au păstrat cu dragoste mulți ani, pentru a-l oferi tinerilor, cu scopul de a-i ajuta să descopere minunata lume a literaturii, istoriei, științelor și tehnologiei, geografiei, pedagogiei și a artei”, scrie profesorul Iulia Susan.
„Tinerii din ziua de azi citesc prea puțin, tehnologia i-a acaparat total. Menirea cărților este să fie citite, să ajute și să încânte cât mai mulți oameni. Ne dorim ca gestul nostru să nu fie în zadar, vrem ca elevii noștri să fie părtași la îndeplinirea menirii unei cărți (de a schimba cât mai multe vieți), dar în același timp să înțeleagă și să accepte că mult mai important decât a deține o carte este ce ai învățat din ea”, e motivația gestului profesorilor Remus și Olimpia Sabău.
Trimite articolul
XRespect Remus Mircea & Gabriela Olimpia Sabău. Sper ca in urmatorul mileniu cartile respective sa fie scanate, digitizate si puse la dispozitia tuturor doritorilor pentru ca de imprumutat carti fizice nu mai poate fi vorba in secolul nostru decat pt melancolie.
Un semnal de alarma tuturor bibliotecilor, bibliotecarilor si biblioteconomiei in general: oamenilor, sunteti din acea categorie de meserii care in zille noastre merg mai mult spre arhivare si conservare de documente, mult mai putin importanta pt societatea generala ca pana acum. Va rog eu sa va organizati si in orele alea zilnice in care nu faceti mai nimic sa aveti niste sisteme, mici studiouri in cadrul bibliotecii, unde sa digitizati in timpul zilei cate un capitol doua dintr-o carte. In 40 de ani dde cariera ati face mult bine omenirii salvand de la uitare multe opere. Pentru noi bibliotecile au devenit ceva aparte, ca niste mici muzee unele mai moderne altele mai clasice… niste locuri destul de exotice. Vrem sa le pastram, vrem sa le facem chic dar stim ca de citit carti de la biblioteca o vor face doar putini dintre noi… asa ca dati-ne cartile in format digital. Multumim.
Mare pacat, ca o scoala este lasata fara cartile dintr-o biblioteca, care era tezaurul acestei scoli.
Si acesti copii, ai acestui liceu, nu au nevoie sa citeasca, nu au nevoie oare sa stie cum sa pretuiasca o carte, citind-o, rasfoind-o si totodata invatand ceva, din ceea ce au studiat.
Despre ce act educational vorbiti, d-lor,?
Ce parere are catedra de limba si literatura romana despre acest lucru, asa zis “gest onorabil!!!!”
În urmă cu vreo 10 ani am donat prin interpuși (anonim mi-a plăcut) și sunt un om fără influență….Victor Hugo ,Alexander Dumas,Mihai Eminescu ,George Coșbuc…si nimeni nu a aflat și nu va afla, pentru că anonimii nu au nume și nici funcții. BRAVO PENTRU PROMOVARE,SUNTEȚI TARI!