bihon.ro Web analytics

Un drum din Bihor distrus de calamități în urmă cu 9 ani a fost refăcut

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Un drum din Bihor distrus de calamități în urmă cu 9 ani a fost refăcut

Reactualizat la:
Drumul a fost distrus în urmă cu 9 ani. Investiția a fost de 11 miliarde de lei vechi, jumătate din fondurile pentru calamități și jumătate de la Primărie, spune senatorul Ioan Mang.
Scris de Veronica Bursașiu - Drumul a fost distrus în urmă cu 9 ani. Investiția a fost de 11 miliarde de lei vechi, jumătate din fondurile pentru calamități și jumătate de la Primărie, spune senatorul Ioan Mang.

Drum asfaltat, un zid de sprijin puternic, trotuare din pavaj, stâlpi noi pentru curentul electric, șanțuri betonate, pavaj până la poarta fiecărei curți, șanțuri betonate, scurgerea apelor prin sistem de canalizare, apa și canalizarea pe sub trotuar și drum.

Sunt lucrări prin care a fost refăcută una din străzile satului Chișcau care a fost grav distrusă de calamități. Surpările de teren au apărut încă din 2012, iar 3 ani mai târziu, pe atunci viceprimarul Alin Laza considera că deși exista un proiect pentru a reface drumul suma era imposibil de acoperit de Primărie. Locul a fost vizitat la vremea respectivă și de senatorul Cornel Popa, dar și de actualul șef al CJ Bihor Ilie Bolojan. Aceasta și fiindcă acolo se află unul dintre cele mai importante obiective turistice: Peștera Urșilor.

„Zidul de sprijin de la baza dealului din localitatea Chișcău a fost finalizat. Lucrările au început pe 16 iunie în acest an, iar constructorul într-un ritm alert reușind să elimine în aproape 2 luni efectele alunecării de teren și să ridice zidul pentru sprijinirea taluzului. Înalt de 4 metri și cu o lungime de 33 metri zidul va proteja dealul.Lucrările la partea de sus a dealului vor continua pentru realizarea drumului sătesc DS 13 Deal. Acesta va avea o lungime de 230 metri, cu o lățime de 4 metri și va fi prevăzut cu o rigolă de scurgere pentru apele pluviale și o alee pietonală”, anunța primarul Alin Laza la începutul toamnei.

În plus, conform senatorului Ioan Mang, care la invitația primarului de Pietroasa Alin Laza a fost la fața locului, situația a fost remediată după ce „de ani de zile locuitorii se plângeau de condițiile în care sunt nevoiți să circule și de pericolul de a aluneca și curțile și casele lor la vale. La un moment dat era acolo pusă o prelată și tablă ca oamenii să poată trece drumul”.

„Mai poate trece pe drum doar câte o maşină, şi nu mare. Când vine utilitara de salubrizare, la şofer îi e teamă să urce. Mai bine se bagă cu roata în şanţ ca să nu se bage în partea unde se poate rupe drumul sub ea, că e maşină grea ”, era tabloul prezentat de localnici pentru Jurnal bihorean în urmă cu 6 ani.

Ioan Mang a fost prezent pe ulițele din Chișcău împreună cu conducerea Primăriei Pietroasa, dar și cu consilieri locali, dornici să ia pulsul localnicilor, să afle care sunt reacțiile oamenilor locului. „Din spusele unei doamne, pe care am întalnit-o în timpul vizitei făcute joi, 18.11.2021, toți primarii de pâna în 2020 ajungeau acolo doar în campaniile electorale și promiteau că vor repara alunecările de teren și drumul din fața caselor. De această dată, la un an și o lună de la începutul mandatului, noul primar, Alin Laza, primar PSD, a rezolvat problema.

Locuitorii întâlniți îmi spuneau că «în sfârșit comuna Pietroasa are primar!» Mulțumesc pentru orele petrecute împreună și pentru bucuria avută în urma aprecierilor locuitorilor la adresa primarului PSD și a echipei lui!”, a transmis senatorul Ioan Mang.

7 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Qwerty says:

  Cat de penibil esti Nelu’! Ai dat multi bani pt reclama?!

 2. Wtfman says:

  Băi Mango câte ore ai lucrat acolo de îți faci poze cu lucrarea? Dacă nu ai tăiat nici o panglică nu se pune la C.V.

 3. Ioio says:

  Sigur ca daca nu era nea Nelu drumul asta era in pustie

 4. alioto says:

  Dupa 8 ani de zile, wow …

 5. vdct says:

  unde au găsit ăștia atât’amar de lei vechi, eu n-am mai văzut de vreo 15 ani 🙂

  • Oradean says:

   E updatati la vremurile astea noi, psd-istii! Le-au murit laudatorii si se baga singuri in seama, fara a realiza macar cat sunt de penibili! “Meleoanele” sa fie cat de multe!

 6. Alex says:

  “care l-a invitația primarului”
  Cultura, nu altceva.

 7. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Începe Festivalul Medieval: defilarea cavalerilor, în Piața Unirii
  Joi seara, în deschiderea Festivalului Medieval, va avea loc „Parada coifurilor” - defilarea alaiului de personaje medievale, de la Cetate până în Piața Unriii.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în ziua de joi 30.06.2022, din cauza lucrărilor de remediere a avariei apărute pe rețeaua de alimentare cu apă DN 125 mm PE situată în zona blocului CICERO, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 08:00 şi 17:00.

  România

  Mircea Bravo v-a juca într-un film de comedie realizat chiar de el. S-a aflat și data lansării în cinematografe
  Mircea Bravo, unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din România, cu peste un milion de abonați pe YouTube, a făcut public trailerul oficial al comediei „Mirciulică”, un film de lungmetraj produs împreună cu asociatul său, Cristian Iliușan.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământ în Bihor: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care refuză recenzarea
  Cu 20 de zile înainte de termenul-limită, 71% din populația țintă estimată a județului Bihor s-a recenzat.

  România

  ”Golden Gata de România” aproape finalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulație anul acesta
  Ultimul segment de tablier metalic al podului peste Dunăre, de la Brăila, care va face legătura dintre sudul Moldovei, nordul Munteniei şi Tulceaa fost montat marți, 28 iunie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, șoferi! Joi seara se închide circulația pe traseul Cetatea Oradea – Piața Unirii
  Întreruperea circulației va avea loc în intervalul orar 20:00 - 21:30.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.