bihon.ro Web analytics

Un milion de euro pentru Spitalul Aleșd

De Veronica Bursasiu

Un milion de euro pentru Spitalul Aleșd

Reactualizat la:
575.000 de euro din cadrul acestui proiect sunt destinați pentru aparatură medicală, iar restul pentru consumabile necesare pentru combaterea virusului Covid-19.
Scris de Veronica Bursasiu - 575.000 de euro din cadrul acestui proiect sunt destinați pentru aparatură medicală, iar restul pentru consumabile necesare pentru combaterea virusului Covid-19.

„Azi am semnat electronic contractul de finanțare pentru un proiect european depus de primărie pentru Spitalul Aleșd. Valoarea aproximativă a acestui proiect este de 1 milion de euro, din care 575.000 de euro sunt destinați pentru aparatura medicală, iar 424.000 de euro vor merge către achiziționarea de consumabile necesare pentru combaterea virusului Covid-19. Spitalul din Aleșd a fost prima unitate spitalicească din Bihor care s-a lovit de gestionarea infecțiilor cu Covid chiar la începutul crizei”, a afirmat primarul Ioan Todoca.

La finele anului, Spitalul Aleșd, alături de alte patru spitale din județ, a beneficiat de dotarea cu nebulizator medicale Cube S, aparat performante de ultimă generație, utilizat în dezinfecția terminală a unităților medicale. Cube S, funcționează prin pulverizarea soluțiilor dezinfectante în picături fine, creând o ceață densă de microparticule, care decontaminează complet orice spațiu închis. Această tehnologie este utilizată în special în spații mari, pentru a dezinfecta aeromicroflora și suprafețele sau echipamentele care trebuie dezinfectate rapid.

Având în vedere că înainte de a fi primar, Ioan Todoca a condus Spitalul Aleșd, acesta a cunoscut situația unității spitalicești de la „prima sursă”, astfel că în primul mandat a încercat să facă investiții în domeniu. A inițiat proiectul „Îmbunătățirea parametrilor tehnici și funcționali ai secției exterioare de Pneumologie TBC”, în vederea creșterii eficienței energetice, finanțată prin Programul Operațional Regional, Axa 3, în valoare de 4.275.347,16 lei, din care 193.632,64 lei reprezintă contribuția orașului Aleșd. Clădirea supusă proiectului este construită în anul 1894.

„Modernizarea și dotarea unui nou ambulator”, având ca locație fosta Bancă Agricolă, în valoare de 2.300.000 de euro, precum și un poiect în sumă de 2.600.000 de lei, care vizează eficientizarea termică și înlocuirea sistemului de încălzire a Spitalului Orășenesc, sunt semnate tot de primarul Ioan Todoca.

Aparatură achiziționată prin proiect:

-defibrilator semiautomat

-monitor funcții vitale

-videolaringoscop

-injectomat

– EKG

-aspirator secreții

-pulsoximetru

-aparat anestezie

-ecograf (managementul gravidei suspecte)

-lampă UV

-lampă scialitică

-ventilatior

-electrocauter

-stimulator nerv pentru anestezie regională

-concentrator de oxigen

-termometre infrared

-butelii cu debitmetru

-aparat radiologie

-analizator automat imunologie

-aparat sterilizare

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Opinii

  Accident rutier. Recuperarea sumelor plătite de asigurator

  Mapamond

  Globurile de Aur 2021: Filmul „Nomadland” și serialul „The Crown”, marii câștigători ai galei. Vezi lista câștigătorilor

  Mapamond

  Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat pentru corupție

  România

  Șoferița care a provocat accidentul mortal din Capitală consumase alcool. A fost reținută
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, călători: devieri pe liniile de autobuz 14, 30 și 33

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primăria prelungește pista de biciclete din zona Parcului Brătianu

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.