bihon.ro Web analytics

Un nou proiect pentru integrarea străinilor

Migranţii din ţările non-membre UE vor primi ajutor pentru integrarea în România prin intermediul unui proiect.
Scris de Demian - Migranţii din ţările non-membre UE vor primi ajutor pentru integrarea în România prin intermediul unui proiect.

Străinii din ţările care nu sunt membre UE, dar care stau legal în România, vor fi ajutaţi să se intregreze mai uşor. Conferinţa de lansare a proiectului, ce se va derula pe o perioadă de 24 de luni, în judeţele Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi a avut loc ieri, 4 iulie.

Proiectul este implementat de AIDRom – Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România, în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Oradea. Finanţarea este asigurată de UE şi Inspectoratul General pentru Imigrări, prin Programul Naţional – Fondul Azil, Migraţie şi Integrare, bugetul proiectului fiind de circa 2,24 milioane de lei.

La conferinţa de lansare, de la Restaurantul Spoon, au participat reprezentanţi ai autorităţilor cu atribuţii în procesul de integrare, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai comunităţilor de străini din partea de nord-vest a ţării.

„Ceea ce încercăm prin acest proiect este, în primul rând, să dăm viaţă comunităţii”, a precizat Lazăr Laurenţiu, preşedintele Asociaţiei Filantropia Oradea.

Elena Timofticiuc, manager de proiecte la AIDRom, a subliniat faptul că nu poţi vorbi despre integrare dacă nu ai o strategie pe termen lung. Se referea la primul proiect de integrare a străinilor, derulat anul trecut. „Noi încercăm să avem o strategie pe termen lung şi să continuăm acest program, căruia, la sfârşitul anului trecut, a început să i se vadă roadele”, a explicat Elena Timofticiuc.

Obiective

Despre grupul-ţintă al proiectului şi obiectivele acestuia a vorbit Adriana Popa, manager local la Centrul Regional de Integrare Oradea. „Grupul-ţintă al proiectului de integrare este reprezentat de resortisanţii ţărilor terţe cu drept de şedere în România, posesori ai unui permis de şedere, precum şi beneficiarii unei forme de protecţie internaţională, având statut de refugiat sau protecţie subsidiară, care necesită sprijin în vederea acomodării şi integrării pe teritoriul României”, a specificat Adriana Popa.

Prin acest proiect se urmăreşte creşterea nivelului de integrare socială a persoanelor amintite, prin dezvoltarea, susţinerea şi monitorizarea unor programe de integrare individualizate, precum şi accesul acestora la servicii sociale complexe şi activităţi de dezvoltare personală.

De asemenea, se vrea consolidarea reţelelor de suport interinstituţionale, reţelelor de voluntari şi ai membrilor reprezentativi ai comunităţilor de străini în judeţele menţionate în proiect.

„Prin intermediul acestui proiect se va continua activitatea Centrului Regional de Integrare Oradea, fiind oferite, în mod gratuit, servicii specializate de consiliere socială şi juridică, asistenţă materială pentru categorii vulnerabile, cursuri de limba română şi acomodare culturală, activităţi de petrecere a timpului liber pentru migranţi, acţiuni specifice pentru beneficiarii minori ai grupului-ţintă şi medierea relaţiei migranţilor cu instituţiile implicate în proiect”, a declarat Adriana Popa.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod portocaliu de vreme severă imediată în 35 de localități din județul Bihor
  Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vreme severă imediată, valabil până la ora 18:00.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Note mai mari după contestații la BAC: 80 de elevi din Bihor au primit note peste 6 și au promovat
  75,94 % etse rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat în județul Bihor 2022 (după contestații).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident cu 3 mașini implicate în zona girației din fața bisericii Emanuel. O persoană a fost transportată la spital
  Accidentul a avut loc vineri, 1 iulie, în jurul orei 15.00 la intersecția străzilor Calea Aradului și Bulevardul Decebal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kaufland retrage un produs de distrugere a insectelor de pe piață
  Kaufland retrage voluntar, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul My Project Insectocutor Distrugere Insecte GTIN: 4063367290183, anunță lanțul comercial. Retragerea este valabilă pentru toate loturile.

  Bihon CSM Oradea

  Fometescu și-a reziliat contractul cu echipa de baschet a CSM Oradea
  CSM CSU Oradea și jucătorul Tudor Fometescu au decis de comun acord să încheie raporturile contractuale, după aproape cinci ani de colaborare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei bărbați și o femeie din Salonta au fost reținuți fiind bănuiți că au deținut și transportat 530.000 de țigări nemarcate

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.