bihon.ro Web analytics

Un strop de culoare pentru „oameni ce stau cu viața în valiză”

De Camelia Buşu

Un strop de culoare pentru „oameni ce stau cu viața în valiză”

Studenții de la Arte Decorative au decorat un container de la Centrul Comunitar Gutenberg.
Scris de Camelia Buşu - Studenții de la Arte Decorative au decorat un container de la Centrul Comunitar Gutenberg.

Sub ochii miraţi ai celor fără adăpost, locul a prins zi de zi culoare. A fost o altfel de practică, o experienţă cu totul nouă, iar la final satisfacţia lucrului împlinit a fost pe măsură.

Proiectul artistic în derulare „Un zâmbet, o floare, un strop de culoare” reprezintă un parteneriat între Direcția de Asistență socială Oradea și Universitatea din Oradea. În cadrul practicii de specialitate a studenţilor Departamentului de Arte Vizuale s-au conceput proiecte creative, pe direcția decorațiunilor exterioare şi interioare pentru containerele destinate desfășurării activităților Centrului Comunitar Gutenberg, beneficiari fiind persoanele fără adăpost din municipiul Oradea.

Pornind de la ideea că orice spațiu de locuit trebuie să aibă, pe lângă rolul funcțional și unul estetic, studenții specializării Arte Decorative, din cadrul Departamentului Arte Vizuale, Facultatea de Arte Oradea, au realizat un proiect de decorare exterioară a unui container, folosind o cromatică mai caldă, dinamică, ce transmite celor fără adăpost un sentiment de siguranță și optimism.

Coordonator al proiectului de decorare exterioară este conf. univ. dr. Mihaela Tătulescu, alături de studenții anului 2 de la Arte Decorative: Corina Ardelean, Geta Avram, Viorica Pogăceanu, Simona Iancu Modog, Salome Kabai, Beata Kovacs, Cristina Fazekaș, Tamara Szenko. „S-a optat pentru compoziții decorative cu elemente de ornament din arhitectura orădeană, un fel de a aduce orașul mai aproape de periferie, de a da un strop de culoare pentru acești oameni ce stau cu viața în valiză și sunt de multe ori marginalizați. A fost o provocare pentru toți decorarea primului container, iar studenții au putut experimenta tehnici noi, capacitatea de redare şi îmbinare a diferitelor forme şi culori, ţinând cont de funcţie și destinație dar mai ales au interacționat cu destinatarii acestor containere. Mulțumesc studenților pentru implicarea de care au dat dovadă pe toată perioada practicii, de felul în care au empatizat cu problemele acestor oameni și felicitări pentru ideea proiectului Direcției de Asistență Socială Oradea, de a transforma ambientul celor defavorizați de soartă”, spune Mihaela Tătulescu.

Proiectul va continua și după vacanța de vară, urmând ca alături de Artele Decorative și alte secții să realizeze proiecte pentru decorațiunile interioare.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştiri sportive

  Oficial! Leo Messi pleacă de la FC Barcelona, deși ambele părți ajunseseră la un acord
  Clubul FC Barcelona a anunțat oficial, joi seara, că starul Lionel Messi nu va continua să evolueze la echipa catalană, în ciuda faptului că cele două părți ajunseseră la o înțelegere. Clubul informează că necontinuarea colaborării are cauze financiare și structurale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului frontal de pe Piatra Craiului, dintre un Jeep și un TIR
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul frontal de pe Piatra Craiului, în urma căruia două adolescente au rămas încarcerate. 1

  România

  Franța trece pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista completă, actualizată
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat joi lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În zona roșie a intrat din această săptămână și Franța. 3

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Accident pe Piatra Craiului: Impact între un TIR și un autoturism. Două adolescente au fost rănite!
  Două adolescente au rămas încarcerate în urma unui accident produs joi după-masă, pe DN1, în zona Piatra Craiului. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste un milion de metri cubi de lemn pe picior, în licitație printr-o platformă online
  Licitaţiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat, vor fi organizate, din august, doar printr-o platformă online.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ansamblul folcloric Crișana a fost desființat de CJ Bihor
  Consilierii județeni de la UDMR și PSD nu au votat reînființarea ansamblului, sub o altă denumire, în subordinea Centrul de Cultură al județului Bihor 11

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.