bihon.ro Web analytics

Ungaria a anunțat noi măsuri la granițe. România inclusă pe lista galbenă, cu restricții

Reactualizat la:

Ungaria a anunțat noi măsuri la granițe. România inclusă pe lista galbenă, cu restricții

Reactualizat la:
Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de duminică autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.
Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de duminică autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Ungaria pe trei categorii: zona verde – fără restricții, zona galbenă – cu restricții şi zona roșie – nu este permisă intrarea.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile ungare, România a fost inclusă pe lista statelor galbene. În consecință, cetățenilor care intră în Ungaria din România le sunt aplicabile următoarele dispoziții:
– la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria;
– în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Totodată, MAE precizează că autoritățile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 de kilometri de la frontieră.

Lucrătorii sezonieri din România pot, de asemenea, intra pe teritoriul Ungariei, cu condiția ca angajatorul ungar să transmită poliției ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei în acest scop vor fi stabilite de conducerea poliției ungare.

Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:
• durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
• persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație, eventual de tranzit.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: 0036 13 847 689, al Consulatului General al României la Szeged: 0036 62 424 431 sau al Consulatului General al României la Gyula: 0036 66 464 579, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0036 30 535 69 12 sau ale oficiilor consulare: 0036 30 6777 980 – Consulatul General al României la Szeged și 0036 30 6357181 – Consulatul General al României la Gyula.

39 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Voxx says:

  Foarte bine face asa si trebuie facut! Stati acasa!

  • Popey the Sailor says:

   Închideți-vă-n case, nu mergeți la teatru, investiți în acțiuni la Netflix.
   Și în făbricuțe de pastile
   Nu vă atingeți cu mâinile fața. Dacă vă atingeți fața o să descoperiți că nu sunteți voi….că aveți nasul mai mare…

 2. Cine says:

  Dacă este pandemie:
  Trebuie arestați la domiciliu toţi cei care nu cred și nu aplică regulile de protecţie.
  Dacă este pandemie:
  Trebuie amendați și testaţi toți cei care nu aplicã regulile de protecţie.
  Dacă este pandemie!
  Trebuie suspendatã recomandarea cu putere de lege și legea privind carantina!
  Dacă este pandemie :
  Cine vrea să fie contaminat și posivil să moară?
  În Constituţie, apărarea sănătății este clar primordială.

  • Vasilli says:

   “Cine”Dar atunci daca mie imi sunt ingradite orice drepturi si libertati,ce justificare mai au doctorii cu salarii si spagi ametitoare?ce scop mai au cercetatorii romani care mare parte sunt academicieni tot remunerati cu salarii si spagi care reprezinta lunar mult peste salatiul total anual al unui roman simplu muncitor?oare nu ar fi mai bine sa lasam lucrurile sa decurga normal(precum le-a calculat bilica gates)si cine are imunitate buna ,n-are probleme,iar de cei cu “comorbiditati” ,sau mai slabi spitalele!iar cine moare,moare asta e!nu s-a creat atata isterie nici cu holocaustul nazist,nici cu ceea ce a urmat ,si inca continua chiar azi,adica holocaustul comunist!

  • blablablabla says:

   Draga Cine! Vreau sa iti atrag atentia ca in Romania NU sa declarat NICIODATA PANDEMIE! Deci fara supararenu vb. prostiite rog sa verifici acest lucru.Noi pe hartie cel putin nu avemsi nici nu am avut niciodata declarata pandemia…deci cam pica tot ce ai spus deoarece nimeni nu are curajul sa declare pandemie in Romania

   • Blabla trezeşte-te la realitate says:

    Psihologic o duci greu.

    • Ce (Titanic) says:

     Ce sã îţi mai explic dacã mai este de explicat ceva. Spitalele sunt pline.
     Aceasta nu se referã la intelect, cazi uşor în capcana detaliilor inepte.
     Nu vrei (vreţi) sã ne mai ridicãm din aceastã situaţie?
     La ATI este plin, un lucru foarte serios?
     Faceţi ce a spus cine.
     România nu este Titanic.

 3. Gheorghe says:

  Unde-i lege nu-i tocmeala !!! Aici acasa puteti avea fite dar acestea se termina la granita , la fel ca si cu legile de circulatie !

  • Oradean says:

   Totul din vina martafoilor si pitipoancelor cu teoria conspiratiei in tartacuta si a multimii de idioti care ii cred! Multumim din inima si partidului (PCR, pardon PSD), avocatei infractorilor si viermilor de la CCR!

   • cetatean says:

    Prostule tot psd-ul care de 9 luni e in opozitie e de vina ? Liberalii tai de rahat ne-au bagat in situatia asta, pe perioada de pandemie ei se ocupau doar de furat.

   • Avem pâine says:

    Orădean,

    Hahaaa… Haaa..Haaa.. !
    Eșt confuz amice.

    Cine l-a propus pe Iohanis ca și prim-ministru pe vremea lui Băsescu???
    PSD în frunte cu Dan Voiculescu, patron Antena Grup.

    Cu cine s-a aliat PNL pe vremea lui Crin Antonescu?
    Cu PSD, formând USL.

    Unde s-a lansat Dragnea?
    În PDL, partidul lui Băsescu.

    Ești confuz amice.
    Cine pe cine plătește, care sunt rușii și care sunt americanii????
    Care sunt trolii, americanii sau rușii???

    Îți spun eu :
    Ei servesc poporul cu lingurița ca să ne fure cu polonicul….

    • Oradean says:

     Unde dai si unde crapa! Burebista a fost sustinut si propus de Pista! Ce are s… cu prefectura?! Un lucru este cert: ca PSD, CCR si avocata poporului fac tot posibilul sa ne “elibereze de sub tirania halatelor albe”. Rezultatele se vad si consecintele le suportam; toti nu doar hoarda de spalati pe creier care ii cred si care se fac ca nu vad asta. Restul sunt doar petarde si diversiuni de distras atentia fraierilor, ca postare asta a ta. PSD, cu un cinism iesit din comun, fac tot posibilul sa blocheze orice actiune a guvernului de a gestiona criza sanitara si apoi tot iei sar sa atace, ca astia nu-si fac treaba bine. Comportament de infractor prins in flagrant, care urla si se zvarcoleste ca el este victima. Scarba, asta provocati!

     • Avem pâine says:

      Burebista propus de Pista?
      Și Pista era de la PSD, îi furase PNL calul.
      Cal furat de Pista de la Zoli, Zoli era de la UDMR.
      Burebista era independent, mă rog, nu chiar, nevastă-ta era de la USR.

     • Oradean says:

      Avem paine …. dar n-ai creier! Minte de unde sa mai pretinzi!? Cand nu mai aveti ce spune, duceti discutia in derizoriu, incepeti cu divagatii de la subiect, sau va porniti sa injurati, ca asa ati fost intruiti! Tupeu maxim sa fie!! Troll rau si urat, ce esti! 🙂

   • Prof says:

    Treci la loc “Oradean”, nota doi!

    • Oradean says:

     Esti praf, nu “Prof”! Daca chiar iti bati joc de niste copii cu predatul, cu de-astia ca tine, se explica “performantele” invatamantului romanesc! Votant psd tipic: fara minte si fara coloana vertebrala!

 4. Apa și săpun says:

  Pentru Vasile:

  Stima noastră și mândria.
  Broasca se spală pe mâini.
  Primatele sunt inteligente.

 5. ..... says:

  Un articol cat se poate de confuz marca Bihon odată unguri permit intrarea celor care nu prezinta simptome a doua oară retin persoanele fara si ii baga in carantină numa reporterul stie ce a vrut să zica…..

  • Scout says:

   Se face testare, daca iesi cu simptome te trimit la spital, daca nu, 2 saptamani carantina sau pana cand iese testul pozitiv. Testul nu e platit de stat.

  • !!!! says:

   Ce nu e clar?
   Daca ai simptome nu te lasa sa intri in Ungaria.
   Daca nu ai simptome atunci te lasa sa intri, dar esti obligat la carantina 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu).
   Plus vin exceptiile: esti lucrator sezonier in Ungaria sau nu treci de granita cu mai mult de 30 km si nu stai mai mult de 24 de ore.

 6. Dan Petcan says:

  si romani nu aduc nici o măsura împotriva spurcaților?

  • qwert says:

   Recomandă una!

  • Bravos says:

   Ba da. Le vom suge ciorapii. Ei au 5 cazuri pe zi, noi 700 și nu ne oprim. Suntem un popor de maimuțoi. Cicalacacichicea!!! Să moară dușmanii mei dacă te mint!

  • ALexandru says:

   Da, la fel si spurcatii de mai jos :
   Cele 20 state din Europa care interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor sunt Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.
   Nu noi suntem de vina ci ei :))

  • jancsi says:

   prima masura ar fi sa te speli mai des, sa nu iei covid tarane

  • qwerty says:

   Da mah… Sa moara si capra vecinului

  • Cercel says:

   “si, romani…” rromani, si senyor… diacritice, degeaba.

   • Oradean says:

    “Spurcatii” se protejeaza si bine fac. Nu fac bine sa jigneasca toti romanii, pentru un idiot cu intrebari idioate, ceea ce ii cam coboara la nilelul apelativului folosit de tine!

 7. Denis says:

  Eu ma intorc acasa din Anglia aterizez pe ungaria am nevoie de ceva ca sa intru in tara? Sau persoana care vine sa ma ia de la aeroport e tot din tara? Multumesc

 8. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție la afumători! Incendiu la o gospodărie din Oradea
  Incendiul s-a produs miercuri, în jurul prânzului, la o locuință de pe strada Bihorului din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la parcarea subterană din Centrul Civic
  Miercuri au început lucrările la parcare subterană care se va amenaja în jurul catedralei ortodoxe din Centrul Civic, în prezența primarului Florin Birta și a reprezentanților constructorilor, Construcții Erbașu și Simbac. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Oradea, decorat: „S-a adus practic mulțumire și recunoștință întregului corp medical din țară, nu doar nouă, celor prezenți”
  Patru medici și o asistentă, care lucrează la Spitalul Județean Oradea au fost premiați de președintele țării. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aproape 30 de kg de tutun pentru fumat confiscate de polițiștii bihoreni
  Trei bărbați au fost prinși în timp ce transportau într-un autoturism aproape 30 de kilograme de tutun de contrabandă. 2

  România

  Iohannis a anunțat redeschiderea piețelor din spații închise
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni vor fi redeschise piețele din spații închise. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pizzeria Cardinale, pizza 100% italiană, coaptă pe vatră – piatră vulcanică!
  Orădenii care doresc să savureze o pizza pe vatră cu ingrediente 100% italiene, pot apela la Pizzeria Cardinale. Situată în Piața 1 Decembrie nr. 5, Pizzeria Cardinale oferă orădenilor o pizza cu gust adevărat din Italia, după rețeta unui pizzer din zona Napoli.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.