Universitatea din Oradea a prelungit perioada de desfășurare a cursurilor online

De Crina Dobocan

Universitatea din Oradea a prelungit perioada de desfășurare a cursurilor online

Reactualizat la:
Universitatea din Oradea a decis să prelungească perioada de desfășurare a cursurilor online.
Scris de Crina Dobocan - Universitatea din Oradea a decis să prelungească perioada de desfășurare a cursurilor online.

Astfel, toate activitățile didactice din cadrul Universității din Oradea – predare, învățare și evaluare, inclusiv cele din cadrul proiectelor, se vor derula în sistem exclusiv online, până în 23 decembrie 2020. După această perioadă, studenții intră în vacanță până în 4 ianuarie 2021.

„Reluarea activităților didactice se va face cu respectarea reglementărilor în vigoare”, se arată într-o decizie a rectorului Constantin Bungău din 3 decembrie 2020.

La baza deciziei stau reglementările referitoare la măsurile de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV-2, situația pandemică existentă la nivel național și la nivel local, respectiv județean, precum și planul de măsuri pentru implementarea normelor sanitare și de protecție în Universitatea din Oradea în perioada pandemiei de Covid – 19, aprobat prin Hotărârea de Senat din 21 septembrie 2020.

Universitatea din Oradea a acumulat deja experiență în predarea online, după impunerea măsurilor de prevenție asociate epidemiei de Covid – 19.

Cu toate acestea, studenții susțin că experiența din primăvara și din toamna acestui an este departe de a fi una pozitivă, fiind marcată de diferențe mari de predare, supraîncărcare cu proiecte și dificultăți de colaborare între ei și profesorii lor.

Ultima decizie a conducerii Universității din Oradea de a prelungi activitățile didactice online nu pare să-i încânte nici pe tinerii studenți, nici pe profesorii lor. Cu toții însă speră la reluarea activităților didactice față în față, care se lasă așteptată.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesionalism şi empatie - La Capela - servicii funerare Non Stop!
  Până şi cei mai puternici dintre noi putem fi afectaţi profund de trecerea în nefiinţă a unei persoane apropiate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum a crescut salariul minim pe economie în lume. Cât reprezintă coșul lunar din salariul minim
  România ocupă locul 32 din 56 de țări incluse într-un studiu, cu o creștere a salariului minim de 3%. Alimentele de bază reprezintă 24,3% din salariul minim net. 1

  România

  Aproximativ 250.000 de seringi şi 100.000 de ace, aduse din Qatar în România
  Aproximativ 250.000 de seringi şi 100.000 de ace, necesare campaniei de vaccinare, au fost aduse sâmbătă în România din Qatar cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție! Polițiștii bihoreni verifică echiparea mașinilor cu anvelope de iarnă. Amenzi de până la 2.900 de lei
  Iarna își face simțită prezența tot mai des în aceste zile. În acest context, polițiștii bihoreni sunt vigilenți în ceea ce privește echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă și sancționează tot mai drastic excesul de viteză. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protest cu claxoane: Zeci de localnici din Aleșd au protestat față de traseul viitoarei centuri ocolitoare
  Zeci de aleșdeni s-au arătat nemulțumiți de traseul viitoarei centuri ocolitoare a orașului. Participanții s-au urcat în mașini, s-au înșirat în coloană și au traversat străzile orașului în timp ce claxonau. 15

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trafic restricționat pe ruta Lugaș-Aleșd, în urma unui carambol cu trei autovehicule
  Un accident rutier, în care au fost implicate trei autovehicule s-a produs sâmbătă după-masă, pe DN1, între localitățile bihorene Lugașu de Jos și Aleșd.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.