BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
UPDATE „D’ale porcului”, ziua a doua: Colegiul Tehnologic „Mihai Viteazul” Oradea a câștigat concursul de duminică

UPDATE „D’ale porcului”, ziua a doua: Colegiul Tehnologic „Mihai Viteazul” Oradea a câștigat concursul de duminică

De Ramona Pașcu
la 10 November 2024 14:44 Reactualizat la: 11 November 2024 13:02

UPDATE „D’ale porcului”, ziua a doua: Colegiul Tehnologic „Mihai Viteazul” Oradea a câștigat concursul de duminică

10 November 2024 14:44 Reactualizat la: 11 November 2024 13:02
Iubitorii de bucate tradiționale, preparate din carne de porc și de muzică populară s-au prezentat, din nou, la ERA Park Oradea.
Scris de Ramona Pașcu - Iubitorii de bucate tradiționale, preparate din carne de porc și de muzică populară s-au prezentat, din nou, la ERA Park Oradea.

Trimite articolul

X

UPDATE. Concursul de duminică a fost câștigat de Colegiul Tehnologic „Mihai Viteazul” Oradea care s-a clasat pe locul I. Locul II a fost ocupat de Liceul Tehnologic nr. 1 Cadea, iar pe locul III s-a clasat Liceul Tehnologic „Horea” Marghita. De asemenea, „Cel mai bun toroș“ a fost cel al familiei Șandrău, Grupul West Oradea a obținut premiul pentru „Cel mai bun produs special“, iar cele trei partide politice care au participat la festivalul-concurs „D’ale porcului“ au primit diplome speciale pentru susținerea tradițiilor gastronomice bihorene.


ȘTIRE INIȚIALĂ. De această dată, bihorenii au venit pentru a gusta din bucatele pregătite de reprezentanții Colegiului Tehnologic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceului Tehnologic nr. 1 Cadea, Liceului Tehnologic „Horea” Marghita, PSD Bihor, USR Bihor, AUR Bihor, ManagEvent Oradea şi Grupul West Oradea.

https://www.bihon.ro/wp-content/uploads/2024/11/1242584WhatsAppVideo20241110at143945.mp4

Elevii a trei licee din Bihor, însoțiți de profesorii coordonatori, au demonstrat că știu să pregătească o masă tradițională ca la carte. De la toroș, cârnați, caltaboși, frigărui, la pălincă și vin fiert, tinerii au arătat cu entuziasm că sunt gata să intre în câmpul muncii.

Pregătiți cu toate instrumentele necesare, inclusiv cu un cuptor electric, elevii și profesorii de la liceul „Mihai Viteazul“ din Oradea au lăsat frigul de-o parte și s-au apucat la gătit. Speră că, la fel ca în edițiile trecute, vor ocupa unul dintre cele trei locuri de pe podium.

„Am participat, împreună cu elevii noștri, la festivalul din această toamnă pentru că este foarte să-i scoatem din băncile școlii, să vadă care este viața economică, să facă practică într-un mod real. Concurăm cu profesioniști în bucătărie și sperăm să ne clasăm și în acest an pe podium. Avem foarte mare încredere în elevii noștri și sperăm să dovedim că școala noastră este una de profesioniști“, a declarat Patricia Gavriș-Bala, profesor economist în cadrul Colegiului Tehnologic „Mihai Viteazul” Oradea.

De asemenea, viitorii bucătari și ospătari ai Liceului Tehnologic nr. 1 din Cadea, au pregătit toroș, gulaș, sarmale tradiționale și chiar vin fiert pentru cei care și-au dorit să se încălzească puțin.

„D’ale porcului” – ziua a doua, 10.11.2024 FOTO: RAMONA PAȘCU

„Am venit în jur de 20 de persoane din Cadea și ne-am apucat de gătit încă de dimineață. Avem mai multe produse pregătite pentru cei care ne trec pragul“, a declarat profesorul coordonator din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Cadea, Bende Piroska.

Reprezentanții Liceului Tehnologic „Horea” Marghita s-au prezentat la concurs inclusiv cu produse lactate făcute în ferma didactică a școlii.

„Produsele pe care le-am prezentat dimineața juriului, rulada carne, a fost făcută de către copiii noștri de la specializarea – Bucătar. Avem atelier gastronomic în școala noastră, iar acolo, copiii au pregătit aceste bunătăți pe care le-am servit deja juriului. Mai avem toroș, cârnați, caltaboși și jumări“, ne-a spus profesoara de biologie a liceului din Margita, Maria Alina Capota.

Cu toate că vremea a fost mai mohorâtă comparativ cu sâmbătă, concurenții celor opt echipe au început munca de la 6 dimineața. La fel ca în prima zi de concurs, juriul alcătuit din cei zece specialiști: Emanuel Mocan, Cerasela Lungu, Nina Rus, Mircea Groza, Oana Igreţiu, Flavian Dobre, Adina Marciuc, Ciprian Sotoc, Alexandru Şandrău şi George Furdui. Pălinca va fi jurizată separat de specialistul Fenesi Gyozo Peter, va trece pe la fiecare echipă și o va punca, urmând ca la finalul zilei, cele mai bune echipe să urce pe podium.

Vizitatorii se pot delecta cu băuturile oficiale ale festivalului – pălincă de la Trămuţa, vin de la Familia Darabont şi bere artizanală de la Bers Nova, kurtoskalacs, gogoşi şi plăcinte pe lespede, dar şi ciocolată de casă şi suc natural de mere fiert.

https://www.bihon.ro/wp-content/uploads/2024/11/1242567WhatsAppVideo20241110at143944.mp4

Începând cu orele 15:30, va avea loc un spectacol folcloric, pe scena amenajată în parcarea mall-ului, susţinut de artişti locali – Ansamblul „Nuntaşii Bihorului”, Orchestra „Rapsodia bihoreană”, dirijor prof. Liviu Buţiu, solista Antonela Ferche Buţiu, invitat fiind interpretul Ionuţ Fulea.

Trimite articolul

X
Taguri:
angajati ,
concurs ,
D'ale Porcului ,
elevi ,
mancare traditionala ,
politicieni
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    VIDEO
    Pompierii bihoreni au adus colindul în comunitate
    Luni, 22 decembrie, pompierii militari și voluntari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” (ISU Bihor) au întâmpinat spiritul Crăciunului alături de comunitatea bihoreană, în cadrul Concertului de Colinde aflat la cea de-a IX-a ediție.

    BIHON Sport local

    GALERIE FOTO
    Final de sezon! Ionuț Tiriteu a câștigat campionatul profesioniștilor în circuitul „Oradea joacă padel”
    Au fost 12 etape, iar după ultima rundă din 2025 s-a tras linie și s-au adunat punctele.

    Anunturi intreruperi energie electrica

    IEE data 29.12.2025_PL Salonta + PL Rural

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Meteorologii anunță ploi, lapovițe și ninsori de Crăciun. Vezi cum va fi vremea în Bihor
    Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în primele două zile ale acestei săptămâni, însă se va răci în Ajunul Crăciunului în întreaga țară și vor fi ploi, lapovițe și ninsori, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, publicate luni de Administrația Națională de Meteorologie.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    Lucrările de renovare la primul corp al Școlii Generale nr. 16, aproape finalizate. Elevii revin la cursuri din ianuarie
    Stadiul lucrărilor au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în cursul zilei de luni, 22 decembrie. 1

    BIHON Sport local

    Zeno Bundea: „Principala mea preocupare este să dezvolt fotbalul bihorean”
    Fostul internațional Zeno Bundea (48 de ani) a preluat frâiele AJF Bihor în 21 februarie. La finalul primului an la conducerea fotbalului bihorean, ne-a acordat interviul de mai jos pentru Jurnal bihorean și bihon.ro.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.