bihon.ro Web analytics

URGENȚĂ: ajutați-vă semenii prin donare de sânge!

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

URGENȚĂ: ajutați-vă semenii prin donare de sânge!

Reactualizat la:
Este apelul dr. Raed Arafat, secretar de stat şi şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar şi a medicilor, în numele bolnavilor care au nevoie de transfuzii.
Scris de Otilia Șandor - Este apelul dr. Raed Arafat, secretar de stat şi şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar şi a medicilor, în numele bolnavilor care au nevoie de transfuzii.

Donatorii de sânge şi alți oameni care vor să ajute sunt rugați să se prezinte la Centrul de transfuzii Oradea. Aici se asigură măsuri pentru triere, astfel încât riscul de transmitere Covid 19 să fie evitat pe cât se poate. În schimb, ajutorul prin donare de sânge este imens, dat fiind faptul că în spitale sunt bolnavi cu afecțiuni grave, ce necesită transfuzii de sânge.

La Centrul de Transfuzii Oradea, accesul donatorilor de sânge este controlat, numărul maxim e de şase persoane, iar ceilalti trebuie să aştepte, distanțat, în curtea unității. Se verifică lista autoizolaților provenită de la Direcția de Sănătate Publică Bihor, pentru a fi siguri că donatorii nu sunt în autoizolare.

Se folosesc botoşei de unică folosință, se dezinfectează mâinile şi se folosesc măşti pe timpul actului de donare. Distanța e păstrată de minim un metru, donatorii trebuie să folosească pixul/stiloul propriu pentru completarea chestionarului obişnuit de donator şi se ia inclusiv temperatura, putând fi contactat chiar medicul de familie al fiecărui donator, la nevoie.

Se foloseşte cearceaf de unică folosință pentru fiecare donator, pe patul pe care e aşezat. Personalul medical şi de întreținere e testat la intrarea în servici (temperatura), foloseşte
echipament complet de protecție, îşi spală şi dezinfectează mâinile cu periodicitate, functțe de ritmul de lucru. Personalul de la Transfuzii dezinfectează des suprafetele de lucru şi foloseşte lampă cu ultraviolete pentru dezinfectarea spațiilor de la Centrul de transfuzii.

Informații se pot obține de pe proviata.ro sau de pe pagina de facebook a Centrului de Transfuzii Oradea.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Alertă la Ministerul Sănătăţii. Director, depistat cu coronavirus/ Nelu Tătaru, testat de urgenţă pentru COVID-19
  Ministerul Sănătăţii anunţă că şeful Corpului de control - directorul Direcţiei Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) - a fost depistat pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România: locul 23 la nivel mondial, lider între vecini
  Cazurile de persoane infectate cu coronavirs se înmulțesc de la o oră la alta.

  România

  Primul român arestat pentru că a fugit de un filtru de control
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis sâmbătă că un român a fost arestat pentru că a fugit de un filtru de poliție.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ordonanța militară nr. 7: Se suspendă zborurile spre 9 țări. Încă un oraș intră în carantină
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au prezentat sâmbătă Ordonanța Militară nr. 7. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Și-a donat primul salariu de medic rezident pentru a face măști de protecție
  În urmă cu mai bine de cinci ani, David Banda salva, împreună cu un prieten, viața unui om.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Internaționalii bihoreni sunt „nerăbdători să reînceapă antrenamentele"
  Internaționalii bihoreni Claudiu Micovschi și Ricardo Farcaș sunt în Italia și așteaptă depășirea crizei de coronavirus. Singurul care s-a repatriat fiind atacantul Patrick Gânțe.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.