bihon.ro Web analytics

Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor

Reactualizat la:
Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.
Scris de Otilia Șandor - Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

BIHOR. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Bihor transmit că pentru optimizarea și utilizarea rațională și justificată a dozelor de ser și pentru accelerarea campaniei Ro-Vacinare la sate, s-au decis mai multe măsuri pe teritoriul județului. Astfel, fluxul cu vaccin Moderna se transformă în flux Pfizer la Centrul de Vaccinare – Sala de sport Sântandrei, nr. 449. La Centrul de Vaccinare – Parter Internat CT Traian Vuia Oradea (str. Tudor Vladimirescu nr. 82), fluxul cu vaccin Moderna se tranformă în flux Johnson & Johnson, dar spun inspectorii, la acest centru procesul de vaccinare continuă cu vaccinul Johnson & Johnson și cu vaccinul AstraZeneca. Un flux cu vaccin Pfizer se transformă în flux Johnson & Johnson la Centrul de Vaccinare din incinta Orășelului Copiilor Oradea (str. Corneliu Coposu), unde continuă să se administreze și vaccin Johnson & Johnson și vaccin Pfizer.

Se modifică programul

Centrele de vaccinare Spitalul Județean Oradea Staționar 3 (Maternitate), Sala de sport Liceul Tehnologic Nicolae Jiga Tinca, Căminul Cultural Tileagd, Fost sediu Primăria Oșorhei, Căminul Cultural Bratca, Fostul Dispensar medical Sălard, Sala Comunitară Popești, Spitalul Orășenesc Aleșd, Sală de sport Sântandrei, vor funcționa cu programul limitat la 6 ore /zi (L-V) în intervalul orar 14.00-20.00, pentru realizarea vaccinării persoanelor programate sau a celor care se prezintă fără programare prealabilă. În afara acestui program, inclusiv sâmbăta și duminica, vaccinarea se va realiza prin intermediul echipelor mobile care se vor deplasa în unitățile administrative-teritoriale arondate, pentru vaccinarea beneficiarilor de la sate. Programul individualizat al fiecărui centru de vaccinare va fi afișat la loc vizibil.

Echipele mobile de mai sus vor face vaccinarea la sate și în zonele izolate și/sau inaccesibile, la persoane vulnerabile, dar vor merge și la evenimente locale care presupun un număr mare de participanți etc. Toți primarii din județul Bihor au fosdt deja informațio despre aceste modificări și sunt acum contactați de coordonatorii centrelor de vaccinare la care au fost arondați, pentru a pune la punct detaliile. Se suspendă activitatea cu publicul la Centrul de vaccinare de la Spitalul Salonta, acest centru urmând să deservească doar pacienții cronici internați. Cetățenii care trebuie să efectueze doza II (rapel) cu vaccinul Comirnaty – Pfizer, se vor adresa Centrului de vaccinare Casa de Cultură Zilahy Lajos, Salonta, spun inspectorii DSP Bihor. Se reduce și personalul implicat în procesul de vaccinare, cel excedentar fiind organizat în echipe mobile care vor desfășura activități de vaccinare în locații aglomerate sau evenimente care se desfășoară la Oradea (piețe, la evenimente sportive etc). Se încearcă impulsionarea înscrierii medicilor de familie în procesul de vaccinare, în prezent, vaccinarea la cabinetele medicale individuale realizându-se cu vaccinul Johnson & Johnson, dar și cu vaccinul Pfizer care este acum disponibil, la cerere și pentru medicii de familie. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică zic că vor avea întâlniri în format online cu medicii de familie din Bihor, ca să îi informeze, să clarifice și să îi impulsioneze să lucreze în cadrul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Altă noutate este că se închide Centrul de tip drive – through Era Shopping Park chiar de luni 14 iunie a.c. „Centrele de tip drive-through sunt concepute pentru a funcționa pe perioade scurte de timp pentru vaccinarea unui număr mare de beneficiari. Acest centru a funcționat aproape 6 săptămâni, îndeplinindu-și scopul pentru care a fost înființat. Persoanele vaccinate cu doza I Pfizer în acest centru se vor prezenta pentru rapel la Centrul de vaccinare modular din Piața Emanui Gojdu, Oradea sau la oricare centru de vaccinare unde se utilizează cu acest tip de vaccin”, transmit șefii DSP Bihor.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. alioto says:

  “Un flux cu vaccin Pfizer se transformă în flux Johnson & Johnson la Centrul de Vaccinare din incinta Orășelului Copiilor Oradea (str. Corneliu Coposu), unde continuă să se administreze și vaccin Johnson & Johnson și vaccin Pfizer.”
  Inchideti centrul de vaccinare si lasati parcul pt copii !

 2. Ştiri sportive

  Oficial! Leo Messi pleacă de la FC Barcelona, deși ambele părți ajunseseră la un acord
  Clubul FC Barcelona a anunțat oficial, joi seara, că starul Lionel Messi nu va continua să evolueze la echipa catalană, în ciuda faptului că cele două părți ajunseseră la o înțelegere. Clubul informează că necontinuarea colaborării are cauze financiare și structurale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului frontal de pe Piatra Craiului, dintre un Jeep și un TIR
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul frontal de pe Piatra Craiului, în urma căruia două adolescente au rămas încarcerate. 3

  România

  Franța trece pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista completă, actualizată
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat joi lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În zona roșie a intrat din această săptămână și Franța. 3

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Accident pe Piatra Craiului: Impact între un TIR și un autoturism. Două adolescente au fost rănite!
  Două adolescente au rămas încarcerate în urma unui accident produs joi după-masă, pe DN1, în zona Piatra Craiului. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste un milion de metri cubi de lemn pe picior, în licitație printr-o platformă online
  Licitaţiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat, vor fi organizate, din august, doar printr-o platformă online.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ansamblul folcloric Crișana a fost desființat de CJ Bihor
  Consilierii județeni de la UDMR și PSD nu au votat reînființarea ansamblului, sub o altă denumire, în subordinea Centrul de Cultură al județului Bihor 11

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.