bihon.ro Web analytics

Val de radieri din PDL Oradea

Membri de vază au fost excluşi cu pretextul neplăţii cotizaţiei. Motivul real este, însă, neimplicarea, după ce partidul a ajuns în Opoziţie.
Scris de erdei - Membri de vază au fost excluşi cu pretextul neplăţii cotizaţiei. Motivul real este, însă, neimplicarea, după ce partidul a ajuns în Opoziţie.

Biroul Permanent Local al PDL Oradea a hotărât, printr-o decizie emisă în 22 iulie, însă ajunsă publică abia acum, excluderea din partid a mai multor membri de vază. Este vorba, printre alţii, despre un consilier local de Oradea, Cristian Ile şi a consilierul judeţean Mircea Straniş. De asemenea, fostul primar PD de Aleşd, fost subprefect şi director la APIA, Traian Abrudan, Simona Vesa, fostă şefă la Prestaţii Sociale, ex-inspectorul şcolar general Dorel Luca, Adrian Vesa, Teodora Moțiu, Mihai Pop, Ionel Chichinejdi, Ştefan Stanciu, Octavian Tudor şi Mihai Kolozsi.

Motivul oficial este neplata cotizaţiei de partid de către cei excluşi, de mai bine de un an, însă motivul real este lipsa totală de activitate în partid, implicit prin neimplicarea în ultimile campanii electorale ale celor vizaţi. După ce PDL a pierdut guvernarea, Traian Abrudan a rămas în structura de conducere a APIA Bihor. La fel s-a întâmplat în cazul Simonei Vesa. Fost şef la RAR Bihor, plecat de acolo pe fondul arestărilor preventive ale colegilor săi, consilierul local Cristian Ile a votat „pe invers” cu colegii săi de partid din Consiliul Local Oradea, în chestiunea mutării Muzeului în Cetate, din această vară. Ile a susţinut atunci varianta primarului Ilie Bolojan, care îşi doreşte ca Muzeul Ţării Crişurilor să funcţioneze în Cetatea Oradea, în timp ce PDL s-a opus. Interesant este, însă, că ulterior excluderii lui Abrudan şi Ile, ca urmare a apropierii celor doi de PNL, s-a anunţat fuziunea PNL – PDL. Astfel, cei doi ar putea fi din nou colegi cu cei ce i-au exclus din PDL.

Decizia PDL Oradea a avut girul şefului PDL Bihor, senatorul Gavrilă Ghilea.

Au evitat votul

„Sunt persoane luate fie din lista de candidaţi pentru Consiliul Local sau cea pentru Consiliul Judeţean, care au adresa pe Oradea. Sunt radieri, nu excluderi. Dacă îl excluzi, înseamnă că omul a greşit cu ceva. Atunci, cazul ar fi fost discutat în forul de conducere al partidului şi s-ar fi terminat prin vot. Aşa, radierea este constatarea unui fapt existent: neplata cotizaţiei pentru cel puţin de o perioadă de un an în urmă. Este vorba despre 1 lei pe lună, ca membru de partid. Partidul constată şi îl radiază din registrul membrilor de partid. Practic, sigur că este vorba despre lipsa totală de implicare”, ne-a declarat şeful PDL Oradea, Cristian Puşcaş. Cei radiaţi din PDL ar putea fi, însă, reprimiţi în partid. „Au dreptul, pot să vină să-şi depună cerere de adeziune. Cererea lor va fi judecată în BPL sau BPJ”, a mai transmis Puşcaş.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianistul orădean Thurzó Zoltán a fost nevoit să renunțe. A cântat peste 77 de ore!
  Tentativa pianistului orădean Thurzó Zoltán de doborâre a recordului mondial al celui mai lung concert-maraton de cântat la pian a eșuat din motive medicale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea a îmbrăcat straiele de sărbătoare. S-a făcut lumină în Târgul de Crăciun!
  Vineri, de la ora 18:00 a fost pornit iluminatul festiv, iar Târgul de Crăciun și-a deschis porțile. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poliția Locală Oradea, anchetă internă pentru stabilirea polițiștilor care se uitau la meci
  În urma articolului publicat de Bihon.ro, „Bubuie petardele în Oradea, în timp ce unii polițiști locali se uită la meciuri”, Poliția Locală a demarat o anchetă internă. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rafila: Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase
  Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „Părerea este unanimă. Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei”, declară el. 11

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Autobuz electric MAN, în teste la OTL
  OTL anunță că MAN LION`S CITY 12, un autobuz 100% electric se află în teste în aceste zile.

  România

  Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, Spania în zona galbenă
  Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, iar spania în zona galbenă, potrivit listei țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, actualizată vineri de CNSU. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.