bihon.ro Web analytics

Varadinum Foto Club - Best Club la un salon internațional

De Camelia Buşu

Varadinum Foto Club - Best Club la un salon internațional

Foxey Lady - Ovi D. Pop, BALLERINA - Marian Plaino, Face plate - Marius Bodea
Varadinum Foto Club din Oradea a stabilit o premieră pentru un club din România, titlul de Best Club la un salon internațional. Acest titlu i-a fost atribuit la cea de a VI-a ediție a Salonului Internațional de la Wojnicz, devenit cel mai titrat salon de artă fotografică din Polonia, chiar dacă orăşelul abia numără 10.000 de locuitori.
Scris de Camelia Buşu - Varadinum Foto Club din Oradea a stabilit o premieră pentru un club din România, titlul de Best Club la un salon internațional. Acest titlu i-a fost atribuit la cea de a VI-a ediție a Salonului Internațional de la Wojnicz, devenit cel mai titrat salon de artă fotografică din Polonia, chiar dacă orăşelul abia numără 10.000 de locuitori.

La ediția din acest an s-au înscris 502 participanți din 57 de țări, cu un total de 5.862 lucrări. Echipa clubului orădean a fost formată din Marian Plaino (București) – Medalia de Aur FIAP cu fotografia Balerina, Marius Bodea (Oradea – absovent Școala de Fotografie Varadinum, coordonator Ovi D. Pop) – Medalia de Argint FIAP cu fotografia Face plate (fotografie realizată în cadul cursului), Jozsef Ban (Valea lui Mihai) – cu 9 fotografii acceptate din 12 – și Ovi D. Pop (Oradea) – Medalia de aur a Federației Poloneze de Artă Fotografică cu fotografia Foxey Lady 02. La același salon, orădeanul Ovidiu Gabor (absolvent al Școlii de Fotografie Varadinum și membru al Fotoclubului Nufărul din Oradea) a reușit să obţină o Mențiune de onoare cu fotografia Natalia.

Varadinum Foto Club din Oradea a fost fondat de artiştii fotograf Adela Rusu și Ovi D. Pop în anul 2017. În prezent are 56 de membrii, dintre care un membru din Franța, un membru de onoare din Italia, trei din Ungaria, unul din Sighetu Marmației, unul din București, unul din Timișoara, unul din Oltenița şi trei din Baia Mare. Cel mai bun rezultat al clubului a fost clasarea pe locul 33 la Cupa Mondială a Fotocluburilor din anul 2019.

De asemenea, Varadinum Foto Club a organizat anul acesta cea de a 4-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică Varadinum 2020, probabil cel mai mare salon de gen din România, deschis atât artiştilor fotografi amatori cât şi celor profesionişti. Iar din experienţa cei doi artişti fotograf fondatori ai clubului au beneficiat sute de cursanţi care au absolvit cursurile Școlii de Fotografie Varadinum atât la începători cât şi la avansaţi.

Aşadar, la trei ani de la înfiinţare, titlul de Best Club confirmă activitatea serioasă şi susţinută a clubului orădean.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Legumele, fructele și cerealele ar putea suferi noi scumpiri, datorită crizei îngrașămintelor chimice
  Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură se teme de compromiterea recoltelor la nivel mondial. Stocurile de îngrăşăminte s-au redus şi s-au scumpit datorită creşterii preţurilor gazelor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Temperaturi extrem de scăzute: -11° la Oradea, -16° la Ștei și -20° la Arieșeni. Recomandările drumarilor
  Drumarii cer atenție sporită din partea șoferilor și le recomandă să-și echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă.

  Mapamond

  CEO Pfizer spune că vaccinul anual împotriva COVID este preferabil în locul dozelor booster frecvente
  Directorul executiv Albert Bourla a declarat că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel mai frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. 4

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  Mapamond

  Proteste masive în Bruxelles faţă de restricţiile antiepidemice, la care au participat şi cetăţeni români
  Zeci de mii de persoane, inclusiv cetăţeni români, au protestat, duminică, în centrul oraşului Bruxelles, faţă de restricţiile antiepidemice, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru dispersarea demonstranţilor. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la Casa Maghiară din Palatul Sonnenfeld
  A fost primită autorizația de construcție, iar lucrările la viitorul centru cultural maghiar sunt gata să înceapă.

  Mapamond

  Incendiu la un spital din centrul Budapestei: O tânără a murit, alte trei persoane au fost rănite
  Incendiul a izbucnit duminică dimineață la parterul spitalului Szent Imre din Budapesta. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.