bihon.ro Web analytics

Varadinum Foto Club Oradea, în top la Fotoclubul anului în România

De Crina Dobocan

Varadinum Foto Club Oradea, în top la Fotoclubul anului în România

FOTO: UDVARDI JENŐ - SUCCES
Reactualizat la:
Salonul ,,Fotoclubul anului în România 2021” și-a desemnat câștigătorii. Ajuns la a II-a ediție, salonul a fost organizat de Asociația Foto Club Varadinum din Oradea, cu patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România.
Scris de Crina Dobocan - Salonul ,,Fotoclubul anului în România 2021” și-a desemnat câștigătorii. Ajuns la a II-a ediție, salonul a fost organizat de Asociația Foto Club Varadinum din Oradea, cu patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România.

Fotocluburi din toată țara au trimis cele mai valoroase fotografii pentru competiția ,,Fotoclubul anului în Romania 2021″

„Pentru acest salon s-au primit 16 colecții, fiecare fotoclub putând trimite o colectie formată din 20 de fotografii de la minimum cinci membri.

Acest salon are ca scop revitalizarea relațiilor de prietenie și de colaborare între cluburile fotografice din România, dar și un schimb de experiență în ceea ce privește noi viziuni și concepte fotografice și nu în ultimul rând promovarea artei fotografice in România”, a declarat artistul fotograf Adela Rusu, vicepreședintele Asociației Foto Club Varadinum.

Membrii juriului (Eugen Negrea EFIAP – președintele Asociației Artiștilor Fotografi din Romania, Borislav Milovanovic EFIAP/p , EPSA Serbia și Ricos Gregoriou EFIAP/s, EHPS/g, cMOL din Cipru) au apreciat compoziția, mesajul,creativitatea și calitatea tehnică a fotografiilor.

În urma punctajului obținut după jurizare, pe primul loc s-a clasat Clubul de Fotografie de Natură „Transnatura” din Sfântu Gheorghe, pe locul II, „Varadinum Foto Club” Oradea, iar pe locul III, Fotoclubul „Marx Jozsef ” din Târgu Mureș.

„Fotoclubul Varadinum a ocupat un onorant loc II, de care suntem foarte mândri, colecția fiind formată din fotografii realizate de Marian Plaino, Ionuț Jarca, Kornel Popa, Claudiu Guraliuc, Jozsef Ban, Raul Ghiman, Liviu Pașcalău, Mihai Bogdan și Marius Bodea, fotografii multipremiate la saloanele internationale. Felicitări tuturor cîștigătorilor și participanților și vă așteptam la anul cu o nouă ediție!”, a mai spus Adela Lia Rusu EFIAP/g, EPSA, MAAFR.

FOTO: SÓLYOM ERNŐ – LIVRARE

Medalii

De asemenea, au fost acordate medalii autorilor individuali care au obținut cele mai mari note în urma jurizării. Astfel, locul I – medalia de aur Varadinum a fost oferită artistului Udvardi Jeno de la Clubul Fotografic de Natură „Transnatura” de la Sfântu Georghe, locul II – medalia de argint Varadinum a fost obținută de Tordai Ede de la Fotoclub „Marx Jozsef” din Târgu Mureș, iar locul III (medalia de bronz Varadinum) lui Solyom Erno membru al Clubului Fotografic de Natură „Transnatura” din Sfântu Georghe.

,,Cu toate că nu sunt un susținător al concursurilor de fotografie, mărturisesc cu încântare, că inițiativa colegei Adela Lia Rusu de a întocmi o ierahie a fotocluburilor din România este binevenită. Avem acum în fața ochilor imaginea de ansamblu a fotografiei românești în anul 2021 și mai ales minunatul prilej de a ne evalua, cu onestitate, contribuția noastră în fapte, nu în vorbe, la păstrarea și perpetuarea bunului renume al fotografiei românești. Felicitări tuturor membrilor fotocluburilor înscrise în competiție, indiferent de punctajul obținut! Felicitări Adela pentru munca pe care ai depus-o cu atâta stăruință.”, a spus Eugen Negrea, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România.

,,Am văzut compoziții foarte frumoase și o tratare foarte frumoasă a luminii. Am fost surprins de acuratețea unor momente speciale în fotografia de păsări”, a fost de părere Ricos Gregoriu, un alt membru al juriului.

Pentru Borislav Milovanovic a fost o onoare și o plăcere să fie membru al juriului unei expoziții ca aceasta.

„Sunt plăcut surprins de calitatea fotografiilor care au participat. Au fost o mulțime de portrete grozave, fotografii de viață, natură, precum și cele creative. Este evident că se lucrează foarte bine la educația tinerilor membri, deci Asociația Foto din România nu ar trebui să-și facă griji cu privire la viitorul fotografiei de artă. De asemenea, felicitări organizatorilor pentru treaba bine făcută “, a subliniat acesta.

Vernisajul si înmânarea premiilor va avea loc in data de 20 mai 2021, la ora 17.00, la Filarmonica de Stat Oradea.

Clasament:

 1. 247.66 puncte Clubul de Fotografie de Natură „TRANSNATURA” Sf. Gheorghe
 2. 234.66 puncte „Varadinum Foto Club” Oradea
 3. 225.33 puncte Fotoclubul „Marx Jozsef” Târgu Mureș
 4. 219.66 puncte „ART VISION NEUMARKT” Târgu Mureș
 5. 219 puncte „HOMOROD” – Sânpaul, Harghita
 6. 212.66 puncte Asociatia „ORBAN BALAZS FOTOKLUB” Odorheiu Secuiesc
 7. 211.66 puncte Fotoclub „FLOAREA DE COLȚ” – Rm. Vâlcea
 8. 209.33 puncte Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni – Deva
 9. 205.33 puncte „MIHAI DAN CALINESCU” – Craiova
 10. 203.66 puncte Foto Club „Vasile Vénig László” – Carei
 11. 201.99 puncte Clubul Fotografilor Suceveni – Suceava
 12. 198.33 puncte Orizont – Sibiu
 13. 195.66 puncte Grupul Fotografic Târgoviște 2011 – GFT 2011
 14. 187.66 puncte Lumex – Cluj Napoca
 15. 179.66 puncte Asociația „ARTIMAGE” Cluj Napoca
 16. 179.66 puncte Foto Club Arad

Medalii:

Locul1: Medalia de Aur Varadinum Udvardi Jeno – Clubul Fotografic de Natură „Transnatura” Sfântu Georghe

Locul 2: Medalia de Argint Varadinum – Tordai Ede – Fotoclub „Marx Jozsef” Târgu Mureș

Locul 3: Medalia de Bronz Varadinum – Solyom Erno – Clubul Fotografic de Natură „Transnatura” Sfântu Georghe

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Motociclist rănit grav într-un accident pe DN 76, lângă Beiuș. A fost solicitat elicopterul SMURD
  Accidentul a avut loc duminică, 13 iunie, pe DN 76, la ieșirea din localitatea Beiuș spre Pocola.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.