bihon.ro Web analytics

Variante variate și colorate pe calea ferată

Reactualizat la:
Bihorenii au de ales dintre mai multe variante de călătorie cu trenul, inclusiv o linie directă spre Viena.
Scris de Demian - Bihorenii au de ales dintre mai multe variante de călătorie cu trenul, inclusiv o linie directă spre Viena.

Transportul călătorilor pe calea ferată începe să se ridice la standarde tot mai înalte de calitate. Şi asta, în principal, datorită operatorilor privaţi, care devin, în ultima vreme, o concurenţă tot mai serioasă pentru CFR Călători.

Începând cu prima parte a lunii septembrie, prin Gara Oradea trece trenul de lux al companiei Astra Trans Carpatic, care face legătura între Timişoara şi Baia Mare. Automotoarele IC2, de culoare galben – verde, au fost achiziţionate de la Căile Ferate din Danemarca, DSB. Trenurile sunt alimentate de două grupuri motoare diesel, cu emisii scăzute de dioxid de carbon, fiecare automotor fiind compus din două vagoane articulate cu o lungime totală de 48 m, având o capacitate de a transporta până la 113 pasageri. Viteza maximă cu care pot circula acestea automotoare este de 180 km/oră.

Alături de compania amintită, în judeţul Bihor mai operează pe calea ferată alte două companii private: Interregional Călători şi Transferoviar Călători.

Pentru companiile private biletele de călătorie se pot achiziţiona în tren sau online. Unele au şi punct de vânzare în Gara CFR Oradea.

Bihorenii nostalgici după o călătorie cu nașul primesc o invitație inedită de la una dintre aceste companii. „Vrei să mergi cu naşul? TFC îţi dă ocazia!”, sună reclama afişată pe unul dintre vagoanele TFC.

Cluj – Oradea – Viena

Din 9 decembrie 2018, prin Oradea trece trenul „Transilvania”, care face legătura între Cluj Napoca şi Viena. Trenul Cluj-Napoca – Viena a fost negociat între operatorii naționali din România (CFR), Ungaria (MAV) și Austria (OBB). Pe teritoriul României, spre dezamăgirea românilor, trenul are în componenţă doar vagoane româneşti şi ungureşti, nu şi vagoane austriece. Trenul parcurge cei 671 km dintre Cluj și Viena în aproximativ 10 ore și 40 de minute, pe ruta Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Budapesta – Viena și retur.

Linia directă Cluj-Napoca – Viena şi retur este o primă deschidere feroviară mai serioasă înspre Europa. Trenul „Transilvania” circulă zilnic, având plecarea din Cluj-Napoca la ora 07:35 dimineața, din Oradea la 11:16, ajungând în Viena la 17:21. Din Viena trenul pornește la ora 10:42 dimineața, ajunge la Oradea la ora 19:45, şi la Cluj la ora 22:25.
Un bilet pe ruta Cluj-Napoca Oradea costă 29 de euro şi poate fi achiziţionat din staţiile şi agenţiile de voiaj CFR.

[related-post post_id=”2159314″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 8 milioane euro pentru cinci parcuri noi
  La Barcăului, lucrările au început de anul trecut. Toate plantările de arbori din proiecte ar trebui terminate anul acesta.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Joc de gleznă cu restructurările, la Consiliul Județean
  Dacă vicepreședintele Bodea afirmă că administrația județeană ar putea funcționa și cu 20% mai puțini angajați, celălalt „vice”, Ioan Mang, spune că are prea puțini oameni, la Direcția Tehnică și pe Achiziții.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un polițist beat a provocat accidentul de pe drumul expres din Oradea
  Accidentul de pe drumul expres din Oradea, produs luni, în jurul orei 11:50, a fost provocat de un polițist de la Serviciul de Investigații Criminale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 180 de persoane bolnave, îngrijite de Caritas Catolica
  Asociația Caritas Catolica își extinde serviciul de îngrijire la domiciliu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Antonia Lestyan, în juriu la Beauty Forum
  Antonia Lestyan este cel mai tânăr make-up artist din juriul concursului Beauty Forum Cluj.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-au distrat la Balul Bobocilor LPS Bihorul
   Șase perechi au concurat la ediția din acest an a Balului Bobocilor „Neon Party” a Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul".

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.