bihon.ro Web analytics

Vernisaj „Smart Mobile 2018”

Reactualizat la:
În premieră naţională, s-a organizat primul salon internațional din România al fotografiilor realizate cu telefonul mobil.
Scris de demeter1 - În premieră naţională, s-a organizat primul salon internațional din România al fotografiilor realizate cu telefonul mobil.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a organizat, pentru organizațiile partenere din Europa, Asia și SUA ale acesteia, primul concurs de artă fotografică internațională din România. La concurs s-a putut participa numai cu colecții de fotografii formate din zece imagini realizate cu telefoane mobile. Salonul internațional este organizat în preambulul ediției a VII-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”.

La primul salon internațional intitulat „Smart Mobile 2018” s-au înscris unsprezece organizanții partenere din Arabia Saudită, Iran, Federația Rusă, Japonia, România, Serbia și Ungaria, respectiv, în afara concursului, din China și Ucraina. Expoziția cuprinde 105 fotografii acceptate și premiate de juriul format din criticul de artă dr. Ramona Novicov, artiștii fotografi Georg Holzmann EFIAP (Germania) și Paul Bock (SUA). Lucrările au fost transmise juriului codificat. La Salonul internațional a fost invitat în afara concursului artistul fotograf Teodor Pantea EFIAPs din Oradea, precum și organizațiile partenere: China Network Online din Zhuhai și Asociația Fotografilor din Transcarpathia (UA).

În urma punctajelor acordate de juriul internațional, medalia de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” (CPSz-SzPK) a fost acordată colecției FKVK Rada Krstić din Sombor (Serbia) care a obținut 8,80 puncte. Medalia de argint CPSz-SzPK a revenit colecției Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, care a obținut în baza aceluiaș punctaj 8,00 puncte. Locul III, respectiv medalia de bronz CPSz-SzPK a fost acordat colecției WPG Jeddah (Arabia Saudită), care a obținut 7,63 puncte.

Conform regulamentului s-au acordat și 6 plachete în baza punctajelor obținute: Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea (7,60 puncte), „Anginephoto” Club din Mashad – Iran (7,57 puncte), Atelierului „Márvány” din Békéscsaba (7,10 puncte) HU, Fotoclub „Danubiu” din Yokohama – Japonia (7,00 puncte), Fotoclubul „Mircea Faria” din Craiova (6,80 puncte) și Creative Union Photart din Penza – Federația Rusă (6,37 puncte).

„Fotografiile expuse în cadrul Salonul internațional demonstrează faptul că se pot realiza creații deosebite atât din punct de vedere tehnic cât și artistic, care pot concura sau chiar depăși nivelul fotografiilor realizate cu aparatul de fotografiat” susține artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, curatorul salonului internațional.

Vernisajul expoziției și înmânarea festivă a premiilor va avea joi, 20 decembrie 2018, la ora 17:00 în Galeria ”Euro Foto Art”. Amfitrion va fi artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației ”Euro Foto Art”. Lucările vor fi prezentate de către poetul Ioan Moldovan, directorul revistei de cultură ”Familia” (în limba română) și de redatorul Szűcs László, redactorul șef al revistei de cultură ”Várad” (în limba maghiară). Momentele muzicale vor fi oferite de către dr. Carmen Vasile, violonistul Lucian Malița, Alexandrina Chelu (voce) și Florian Chelu (chitară).

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 11 ianuarie 2019, zilnic între orele 08:00 – 19:00 la care accesul publicului este gratuit.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Află De Ce ”Uită” Oamenii De Sala De Fitness După Luna Ianuarie !
  E ușor să stabilești scopuri la începutul fiecărui an, dar lucrurile se complică atunci când trebuie îndeplinite.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rezultat negativ și pentru bărbatul izolat la Infecțioase. 148 de autoizolați, iar cifrele sunt în urcare
  Și rezultatul probelor de laborator pentru bărbatul internat în izolator la secția de Infecțioase a Spitalului Curteanu este negativ, la fel ca cel al femeii internată și ea în același loc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alcoolemie de 1,54 la mie: bihorean prins beat criță și cu permisul suspendat la volan
  Un bărba de 40 de ani din Popești a fost oprit de polițiști în timp ce conducea un autoturism, având permisul suspendat și sub influența băuturilor alcoolice. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  DSP Bihor: Definițiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19)
  Direcția de Sănătate Publică Bihor a transmis joi, 27 februarie, definițiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Eveniment caritabil cu rochii de mireasă și rochii de seară pentru Noel
  Târgul, ce are drept scop strângerea de fonduri pentru micuțul Noel, va avea loc duminică, 1 martie, în sala Florica Ungur unde vor fi expuse rochii de mireasă, rochii de seară și accesorii pentru nuntă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vineri, ziua porților deschise la pompieri: demonstrații, prezentare echipamente și exerciții demonstrative
  Vineri, între orele 10:00 – 14:00, pompierii din Bihor pot fi vizitați și admirați când fac demonstrații.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.