bihon.ro Web analytics

Vernisaj „Smart Mobile 2018”

Reactualizat la:
În premieră naţională, s-a organizat primul salon internațional din România al fotografiilor realizate cu telefonul mobil.
Scris de demeter1 - În premieră naţională, s-a organizat primul salon internațional din România al fotografiilor realizate cu telefonul mobil.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a organizat, pentru organizațiile partenere din Europa, Asia și SUA ale acesteia, primul concurs de artă fotografică internațională din România. La concurs s-a putut participa numai cu colecții de fotografii formate din zece imagini realizate cu telefoane mobile. Salonul internațional este organizat în preambulul ediției a VII-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”.

La primul salon internațional intitulat „Smart Mobile 2018” s-au înscris unsprezece organizanții partenere din Arabia Saudită, Iran, Federația Rusă, Japonia, România, Serbia și Ungaria, respectiv, în afara concursului, din China și Ucraina. Expoziția cuprinde 105 fotografii acceptate și premiate de juriul format din criticul de artă dr. Ramona Novicov, artiștii fotografi Georg Holzmann EFIAP (Germania) și Paul Bock (SUA). Lucrările au fost transmise juriului codificat. La Salonul internațional a fost invitat în afara concursului artistul fotograf Teodor Pantea EFIAPs din Oradea, precum și organizațiile partenere: China Network Online din Zhuhai și Asociația Fotografilor din Transcarpathia (UA).

În urma punctajelor acordate de juriul internațional, medalia de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” (CPSz-SzPK) a fost acordată colecției FKVK Rada Krstić din Sombor (Serbia) care a obținut 8,80 puncte. Medalia de argint CPSz-SzPK a revenit colecției Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, care a obținut în baza aceluiaș punctaj 8,00 puncte. Locul III, respectiv medalia de bronz CPSz-SzPK a fost acordat colecției WPG Jeddah (Arabia Saudită), care a obținut 7,63 puncte.

Conform regulamentului s-au acordat și 6 plachete în baza punctajelor obținute: Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea (7,60 puncte), „Anginephoto” Club din Mashad – Iran (7,57 puncte), Atelierului „Márvány” din Békéscsaba (7,10 puncte) HU, Fotoclub „Danubiu” din Yokohama – Japonia (7,00 puncte), Fotoclubul „Mircea Faria” din Craiova (6,80 puncte) și Creative Union Photart din Penza – Federația Rusă (6,37 puncte).

„Fotografiile expuse în cadrul Salonul internațional demonstrează faptul că se pot realiza creații deosebite atât din punct de vedere tehnic cât și artistic, care pot concura sau chiar depăși nivelul fotografiilor realizate cu aparatul de fotografiat” susține artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, curatorul salonului internațional.

Vernisajul expoziției și înmânarea festivă a premiilor va avea joi, 20 decembrie 2018, la ora 17:00 în Galeria ”Euro Foto Art”. Amfitrion va fi artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației ”Euro Foto Art”. Lucările vor fi prezentate de către poetul Ioan Moldovan, directorul revistei de cultură ”Familia” (în limba română) și de redatorul Szűcs László, redactorul șef al revistei de cultură ”Várad” (în limba maghiară). Momentele muzicale vor fi oferite de către dr. Carmen Vasile, violonistul Lucian Malița, Alexandrina Chelu (voce) și Florian Chelu (chitară).

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 11 ianuarie 2019, zilnic între orele 08:00 – 19:00 la care accesul publicului este gratuit.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.