bihon.ro Web analytics

Vicar nou în Episcopia de Oradea

Reactualizat la:
Preotul Olimpiu Todorean este, din 1 iunie 2015, noul vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.
Scris de erdei - Preotul Olimpiu Todorean este, din 1 iunie 2015, noul vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

În vârstă de 45 de ani, preotul Olimpiu Grigorescu Todorean conduce de zece ani destinele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, este parohul Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Oradea şi coordonatorul revistei „Vestitorul”. În ultima Adunare Eparhială, preotul Todorean şi-a prezentat obiectivele pentru următorii trei ani.

Olimpiu Todorean doreşte să stabilească la nivel de Curie o serie de proceduri şi standarde interne, urmate de evaluarea personalului, a fişelor de post, propunerea unei persoane cu experinţă în funcţia de vicar responsabil cu persoanele laice, stabilirea unui set de proceduri şi standarde pentru parohii, în vederea pregătirii vizitelor canonice, cunoaşterea realităţilor eparhiei la nivel de parohie, prin prezenţa în parohiile din Oradea şi din împrejurimi, iar apoi din întreaga eparhie.

Pentru a-şi atinge obiectivele propuse, preotul îşi va forma o echipă de lucru din care va face parte un econom eparhial, un expert contabil, un jurist, un vicar responsabil cu preoţii, vicarul responsabil cu laicii.

„Vor avea loc întâlniri operative cu echipa şi cu responsabilii de departamente sau proiecte, o dată pe săptămână, se va realizara un plan de venituri şi cheltuieli iniţial, se va face inventarierea proprietăţilor şi a bunurilor episcopiei, planificarea bugetului, se va finalizara Planul Integrat de Dezvoltare (PID), se vor inventaria proiectele de infrastructură, la nivelul eparhial, aflate în desfăşurare şi se vor rezolva chestiunile curente de natură administrativă”, se arată în planul managerial al noului vicar al Eparhiei Greco-Catolice din Oradea.

Acesta îşi doreşte sporirea transparenţei decizionale, pregătirea vizitelor canonice pe care episcopul le va face cel puţin o dată la cinci ani în fiecare parohie, inventarierea bunurilor protopopiatelor şi a parohiilor, formarea unei echipe de consilieri laici din domeniile: cultură, administraţie, sănătate şi legislaţie, organizarea de cursuri de vară şi de exerciţii spirituale pentru preoţi.

Noul vicar general se declară deschis la sugestii şi subliniază că regulile după care lucrează, şi care sunt şi cerinţe pentru colaboratori, sunt deschiderea, sinceritatea şi responsabilitatea, asigurându-i, cu ocazia acceptării acestei noi provocări, că tot ceea ce va întreprinde va fi pentru binele Eparhiei Greco-Catolice de Oradea.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trafic blocat pe DN 79, la Leș. Un camion a luat foc în urma unui carambol
  Traficul rutier este blocat pe DN 79, în urma unui accident produs între un camion, o autoutilitară și un autoturism.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna IUNIE 2021, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8:00 şi 16:00 după următorul program:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Să ai un auz sănătos înseamnă o viață plină de mulțumire!

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Avantajele la pompele de căldură aer – apă de la Termocasa!
  Termocasa a fost prima companie care a realizat pompe de căldură aer – apă în România. Inginerul și inventatorul orădean Adrian Farcaș, managerul Termocasa, spune că muncit doi ani în testări de laborator pentru a le putea implementa.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Incident neobișnuit în Oradea: Bărbat filmat în timp ce alerga în pielea goală
  Incident neobișnuit, duminică seară pe străzile din municipiu. Un bărbat de 29 de ani din Oradea a fost filmat în timp ce alerga gol pușcă pe Bulevardul Dimitrie Cantemir. 14

  Mapamond

  Summitul NATO: Alianţa reafirmă rolul în apărarea colectivă şi în contracararea Rusiei şi Chinei
  Alianţa Nord-Atlantică a reafirmat, la summit, rolul central în apărarea colectivă în spaţiul euro-atlantic, pledând pentru contracararea Rusiei şi Chinei, a terorismului şi a riscurilor cibernetice, comunicatul salutând şi găzduirea de către România a Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.