bihon.ro Web analytics

Visul lui Neșu: Orășelul pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuromotorii

Reactualizat la:

Visul lui Neșu: Orășelul pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuromotorii

Reactualizat la:
„Pot să spun că acum sunt mai fericit ca înainte de accident. Tot ceea ce îmi doresc e să fiu mai bun“.
Scris de Veronica Bursaşiu - „Pot să spun că acum sunt mai fericit ca înainte de accident. Tot ceea ce îmi doresc e să fiu mai bun“.

Aceasta spune la mai bine de 8 ani după accidentul care îl ține în scaun cu rotile Mihai Neșu. Care ne dă o nouă lecție. Visul său e să transpună proiectul pe care l-a realizat pe calculator în realizate.

Un proiect de 3 milioane de euro: Complexul de recuperare caritabil dedicat copiilor și tinerilor cu dizabilități. Acesta ar urma să completeze serviciile oferite de actualul Centru de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie care are 200 de metri pătrați și ajută cu diverse terapii peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani. Acolo listele de așteptare sunt lungi și apăsătoare.

La proiect lucrează cu Andreea și George Ogăraru, fotbalistul care e prezent mereu alături de Neșu, și cu Maria-Iulia Băcăran – directorul executiv al Centrului. Viitoarea rețea ar putea avea atât terapii avansate de recuperare pentru copiii și tinerii până la 18 ani, cât și ateliere de învățare a unor meserii în horticultură, grădinărit, bucătărie și servire.

Complexul propune ca baza de agrement să fie deschisă și celor fără probleme de sănătate care vor avea acces și la piscină, ferma de animale, grădini multisenzoriale, nectar bar, salad bar și la spațiu de petreceri pentru cei mici. Ca visul lui Mihai să prindă aripi îl putem ajuta trimițând un SMS cu textul CRED la 8844.

4 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Criss says:

  Domnul să te binecuvânteze Mihai Neșu!

 2. Andreea I. says:

  Nu se intelege din text: daca trimit sms la 8844 cu textul CRED se presupune ca fac o donatie sau doar se califica proiectul intr-o etapa de finantare? Daca e donatie, aceasta este unica sau recurenta? In ce suma?

  • Adriana Munteanu says:

   Trimițând mesajul CRED la 8844 se iau automat 2 euro, care se plătesc prin factură odată cu abonamentul telefonic.Eu am făcut o plată și voi mai face și altele.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  15 milioane de euro, finanţări pentru împăduriri
  S-a prelungit până, pe 31 martie 2020, depunerea cererilor de sprijin pentru schema de împădurire.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ePiramida, funcţională de luni
  Platforma online poate fi accesată parţial, în baza codului numeric personal. Pentru acces la toate secţiunile, utilizatorul trebuie să ceară Primăriei, online sau la ghişeele din Piramidă, validarea contului.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea va juca cu Dinamo în semifinalele Cupei
  Turneul Final Four al Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca, la 9-10 februarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Discoteca anilor '70-'80”, la muzeu
  Este vorba despre prima expoziție permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parc industrial în locul vechiului CET
  Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Debitul Crișul Repede, de trei ori mai mic decât media multianuală
  Debite scăzute și fenomene de iarnă în bazinul hidrografic Crișuri. Vremea rece din ultima perioadă a dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Crişuri.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.