bihon.ro Web analytics

Voluntari olandezi pe santierul Habitat

Reactualizat la:
Reactualizat la:
<p>16 tineri olandezi ridică o casă în Beius alături de o familie nevoiaşă.</p>
Scris de IM:JURNAL_BIHOREAN - <p>16 tineri olandezi ridică o casă în Beius alături de o familie nevoiaşă.</p>

Volunatri pe şanier

Sâmbătă seara la Beiuş au sosit 16 voluntari din Olanda care şi-au propus ca în doar o săptămână să ridice o casă alături de familia Sere din Beius. Prima zi pe şantier a fost luni când cei 16 tineri au luat uneltele de muncă şi-au pus casca de protecţie şi sub coordonarea specialiştilor de la Habitat pentru Umanitate Beius au început lucrul. În prima zi deja structura casei era în picioare, iar a doua zi acoperişul şi termoizolaţia locuinţei era finalizată. „Nu mă aşteptam ca în aşa scurt timp să progresăm atât de mult. Acest lucru mă face fericită mai ales că văd bucuria şi pe faţa familiei care lucrează cot la cot cu noi. Deşi ştiam că va fi bine, chiar nu mă aşteptam la o experie atât de frumoasă” spune Inge, voluntară din Olanda.

Ajutaţi

Familia Sere e compusă din trei membri şi locuiesc de 14 ani într-o garsonieră de 20 m2 într-un bloc de nefamilişti din Beius. Condiţiile sunt total improprii chiar şi pentru o singură persoană, cu atât mai mult pentru o familie. Toaleta este comună şi la capătul holului, la fel şi duşul care nu mai funcţionează de ani buni.

„Este foarte greu să locuim aici, dar nu avem unde să mergem în altă parte şi nici nu putem să ne construim singuri ceva din puţinul pe care-l câştigăm. Sunt multe lucruri cărora le simţim lipsa pe lângă spaţiu, iar cel mai mult ne lipseşte o baie. Acum ne spălăm pe rând într-un lighean, iar într-o familie cu un copil e foarte greu, inimaginabil pentru cineva care n-a trecut prin aşa ceva” mărturiseşte Sere Catiţa, beneficiara casei.

Voluntarii au venit la Beius prin intermediul biroului Habitat for Humanity din Olanda care recrutează echipe de voluntari din ţară ce ajută apoi familii nevoiaşe din toată lumea. Anual 25 de echipe de olandezi construiesc case, din care două sau trei vin în România.

„Majoritatea celor care vin voluntari sunt de la companii, în procent de 75%, dar sunt şi biserici, şcoli sau familii care vor să aniverseze ceva alături de prieteni într-un mod inedit. În cazul de faţă e vorba de o firmă de consultanţă, Dutch, care are 80 de angajaţi, majoritatea implicaţi în proiecte sociale cum e şi cazul de faţă.” afirmă Mirjam Pronk, coordonatoarea echipei de voluntari şi angajată a Habitat for Humanity Netherlands. Ceremonia de inaugurarea a locuinţei va avea loc vineri.

S.Al.

100 de voluntari pe santierul Habitat

 

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pieton lovit pe strada Ovidiu Densușianu din Oradea
  Un accident s-a petrecut luni de dimineață în strada Ovidiu Densușianu din Oradea.

  BIHON Sport local

  Luceafărul Oradea a ajuns la minus 10 puncte

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.