bihon.ro Web analytics

Vor să integreze imigranţii legali în România

Reactualizat la:

Vor să integreze imigranţii legali în România

<p>Străinii vor fi ajutaţi să se integreze mai uşor </p>
Reactualizat la:
Străinii care şed legal în România vor fi ajutaţi să se integreze mai uşor. Săptămâna trecută, Centrul Regional de Integrare (CRI) din cadrul Asociaţiei Filantropia Oradea a organizat o întâlnire de lucru la sediul Instituției Prefectului Bihor.
Scris de Raul Simea - Străinii care şed legal în România vor fi ajutaţi să se integreze mai uşor. Săptămâna trecută, Centrul Regional de Integrare (CRI) din cadrul Asociaţiei Filantropia Oradea a organizat o întâlnire de lucru la sediul Instituției Prefectului Bihor.

„Această întâlnire este prima din cele trei planificate pe durata implementării proiectului, în baza protocolului semnat cu Instituția Prefectului Bihor și a avut scopul de a pregăti și înlesni colaborarea inter – instituțională, dar și de a motiva instituțiile pentru a se implica în procesul de integrare al migranților. În timpul discuțiilor, instituțiile publice s-au arătat deschise unei implicări directe pentru sprijinirea proiectului și străinilor veniți în România și, implicit, spre o cooperare eficientă cu Centrul Regional de Integrare Oradea”, ne-a declarat Adriana Popa, managerul local CRI Filantropia Oradea.

8imigranti1

Dintre instituțiile prezente la întâlnire amintim: Serviciul pentru Imigrări Bihor, Instituția Prefectului Bihor, Universitatea din Oradea, DGASPC Bihor, ASCO, CAS Bihor, AJPIS Bihor, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu, ITM Bihor.

Discuţii

Întâlnirea a debutat cu un cuvânt de deschidere susținut de managerul local CRI Filantropia Oradea, prin prezentarea sumară a proiectului și strategia de colaborare între instituții. Serviciul pentru Imigrări Bihor a prezentat aspecte legislative privind regimul străinilor în România, proceduri, drepturi și obligații. Participanţii au discutat despre nevoile de integrare ale migranților și rolul instituțiilor în gestionarea procesului de integrare, obstacole, propuneri, soluții.

Centrul Regional de Integrare Oradea a fost înființat în cadrul proiectului: „Servicii de integrare pentru beneficiarii unei forme de protecție și pentru străinii cu ședere legală în România, în Regiunea de Vest”, pentru a oferi informare, consiliere socială, juridică, sprijin, asistență materială, cursuri de limba română, activități și evenimente de acomodare culturală.

Echipa CRI Oradea este deschisă să lucreze cu voluntari și invită atât cetățenii români cât și cetățenii străini să se implice și să dezvolte activități creative în cadrul proiectului.
Întâlniri similare au mai fost organizate la prefecturile din Arad şi Deva

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un polițist beat a provocat accidentul de pe drumul expres din Oradea
  Accidentul de pe drumul expres din Oradea, produs luni, în jurul orei 11:50, a fost provocat de un polițist de la Serviciul de Investigații Criminale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 180 de persoane bolnave, îngrijite de Caritas Catolica
  Asociația Caritas Catolica își extinde serviciul de îngrijire la domiciliu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Antonia Lestyan, în juriu la Beauty Forum
  Antonia Lestyan este cel mai tânăr make-up artist din juriul concursului Beauty Forum Cluj.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-au distrat la Balul Bobocilor LPS Bihorul
   Șase perechi au concurat la ediția din acest an a Balului Bobocilor „Neon Party” a Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul".

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pro şi contra salariului minim de 60% din cel mediu la nivelul UE
  Socialiştii europeni propun introducerea unui mod de calcul unitar al salariului minim la nivel european care să garanteze o serie de salarii minime adecvate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor din centru: Pasajul Magheru – 40%, Podul Dacia – 60%
  O raritate între lucrările municipale - şantierul de pe Magheru avansează văzând cu ochii. Este şi cel care provoacă cel mai mare deranj în traficul rutier din centru. 9

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.