bihon.ro Web analytics

Vor să redea demnitatea profesiei de asistent social

Reactualizat la:
CNASR organizează un eveniment menit să promoveze şi să valorifice, la nivel naţional, profesia de asistent social.
Scris de Demian - CNASR organizează un eveniment menit să promoveze şi să valorifice, la nivel naţional, profesia de asistent social.

De un sfert de veac, bihorenii stau în picioare pentru asistenţa socială. Aceştia sunt chemaţi să se ridice, din nou, în picioare în data de 14 septembrie, când filiala Bihor a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali (CNASR) din România va organiza, la Universitatea din Oradea, evenimentul „Bihorul se ridică în picioare pentru asistenţa socială”.

Judeţul Bihor se alătură astfel celorlalte judeţe prin care a trecut Caravana CNASR, denumită: „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială” (Gorj, Sibiu, Neamţ, Bacău, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Vaslui). Campania are ca scop promovarea şi valorizarea profesiei de asistent social la nivel naţional.

„Va mai trece un timp până ce asistentul social din România va avea «puterea» pe care o are omologul său din sistemul trans-atlantic de asistenţă socială sau libertatea de acţiune şi de decizie a omologului său din sistemul britanic. Dar, cu toate acestea, sperăm într-o revigorare a spiritului de breaslă, precum şi într-o valorizare a statutului nostru profesional, ceea ce implică asigurarea şi respectarea condiţiilor de muncă astfel încât exercitarea profesiei să se poată realiza conform codului deontologic al asistenţilor sociali”, este convingerea lui Doru Buzducea, preşedintele CNASR şi decan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti.

Presiuni şi nevoi

Totodată, conducerea CNASR vrea să aducă în atenţia autorităţilor locale şi a societăţii problemele cu care se confruntă asistenţii sociali.

În acest sens, CNASR depune eforturi pentru ca autorităţile locale şi cele centrale să înţeleagă faptul că sistemul de asistenţă socială din România nu poate funcţiona fără asistenţi sociali şi că, la ora actuală, în ţara noastră, în special în comunităţile din mediul rural, există un deficit de peste 20.000 de asistenţi sociali.

„În cadrul campaniei noastre, atragem atenţia că există o nevoie majoră de angajare a asistenţilor sociali în mediul rural, acolo unde se află multe dintre problemele sociale, adevăratele suferinţe ale oamenilor. Avem absolvenţi de asistenţă socială pregătiţi să lucreze la ţară. Unii dintre aceştia provin chiar din mediul rural şi şi-ar dori să se întoarcă în localităţile de origine pentru a profesa”, a subliniat Doru Buzducea, promotorul campaniei „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială”.

De asemenea, conducerea Colegiului Asistenţilor Sociali mai doreşte să-i încurajeze şi să-i susţină pe asistenţii sociali să rămână să profeseze în ţară, asigurând că se va ajunge până la a exercita presiuni asupra oficialităţilor în vederea majorării salariilor asistenţilor sociali.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Încă o victorie pentru „leii roșii”
  CSM CSU Oradea a dispus de SCM Timișoara cu scorul de 77-67.

  România

  Vaccinare fără programare: De vineri, oricine dorește se poate vaccina cu serul AstraZeneca
  Oricine persoană care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19 o poate face începând de vineri, fără programare. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victor Micula, trimis în judecată într-un nou dosar. Este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni
  Omul de afaceri este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni referitoare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 12

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prințul Philip va fi înmormântat într-un sicriu din lână
  Înmormântarea prințului Philip va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor. 2

  BIHON Sport local

  Liga 4 Bihor nu se reia! „Protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc și-a dorit”
  2

  România

  PSD îi cere președintelui Iohannis să intervină în criza politică: „Să iasă din letargie și să intervină public"
  Președintele României, Klaus Iohannis, trebuie să iasă din letargie și să rezolve criza politică majoră din ”Guvernul Său”, transmit, joi, social-democrații. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.