bihon.ro Web analytics

Vor să redea școlilor din Beiuș prestigiul de altădată. Burse de performanță de 2.000 de lei

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Vor să redea școlilor din Beiuș prestigiul de altădată. Burse de performanță de 2.000 de lei

Reactualizat la:
Demersul este menit să pună instituțiile de învățământ din Beiuș pe harta celor mai bune și prestigioase școli din țară.
Scris de Veronica Bursasiu - Demersul este menit să pună instituțiile de învățământ din Beiuș pe harta celor mai bune și prestigioase școli din țară.

„Cred că una dintre prioritățile Beiușului, pe termen mediu și lung, trebuie să fie școala și educația de calitate”, afirmă Sorin Briscan.

„Una dintre prioritățile mele, cât și ale colegului meu, Emil Popa, este educația. Educația de înaltă calitate. Pentru a o menține, dar și pentru a avea performanță și interes față de școală, propunem un proiect de hotărâre prin care cei merituoși să fie răsplătiți, încurajați și stimulați să învețe, să studieze, să prindă drag de carte”, spune consilierul local USR Plus Beiuș, Sorin Briscan.

Exemplul de bune practici invocat de cei doi consilieri este cel al țărilor nordice.

Sorin Brișcan și Emil Popa vin din mediul antreprenorial și pledează pentru ideea că „cea mai bună și mai sigură investiție este în educație, pentru dezvoltarea unei comunități, a unei nații”.

Sorin Briscan (stânga), Emil Popa (dreapta)

Consilierii USR PLUS Beiuș afirmă că ideea pe doresc ei să o implementeze în municipiu „au aplicat-o deja țări precum Finlanda, Danemarca sau Elveția, care acordă o extrem de mare atenție învățământului.

„Am considerat că una dintre prioritățile Beiușului pe termen mediu și lung trebuie să fie școala de calitate. În acest sens, am depus azi la Primărie un «Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării cuantumului lunar al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, care se acordă în anul școlar 2021-2022 în școlile din Beiuș». Concret, ne dorim susținerea financiară a elevilor buni la învățătură, a celor cu nevoi sociale și a celor care fac performanță, onorându-ne la concursurile și olimpiadele naționale sau internaționale”, explică Sorin Briscan.

Cei doi consilieri propun următoarele burse pentru elevi și profesori: bursa de studiu să fie de 200 de lei, bursa de merit și socială să fie de 400 de lei, iar bursa pentru performanță să fie de 2.000 de lei. Emil Popa consideră, la rândul său, că profesorul îndrumător al elevilor care primesc bursa de performanță, în urma participării la olimpiadele naționale sau internaționale, să fie premiat cu câte 500 de lei, pentru fiecare elev care a făcut performanță.

Pledoarie pentru performanță:

– Dorința de a reda învățământului beiușean prestigiul de altădată prin creșterea calității actului educațional, creșterea performanței elevilor și nevoia de dezvoltarea personală.

– Munca oamenilor trebuie răsplătită, cu atât mai mult a elevilor și profesorilor performanți.

– Pentru creșterea interesului față de performanță, față de educație de calitate, față de provocările din competițiile locale, naționale sau chiar internaționale.

– Din dorința de a pune bune instituțiile de învățământ din Beiuș pe harta celor mai bune și prestigioase școli din țară.

– Pentru o mai bună motivare a elevilor și a dascălilor în ceea ce privește învățarea, respectiv predarea disciplinelor de învățământ.

– Nevoia de a atrage un număr cât mai mare de elevi în școlile beiușene, prin calitatea învățământului oferit.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Aurel says:

  Va trebuie in primul rand un corp profesoral bun , format la universitati serioase ( nu la Sorbonica), respectat, bine remunerat( ca acum 75 ani) . Prestigiul vechiului liceu Samuil Vulcan, fanion al invatamantului liceal romanesc din Ardeal timp de 150 ani , a cam palit in ultimii 35 ani.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.