bihon.ro Web analytics

Vor un terminal intermodal peste cel din Curtici. Costă 33 milioane de euro

Reactualizat la:

Vor un terminal intermodal peste cel din Curtici. Costă 33 milioane de euro

Reactualizat la:
A fost finalizată documentația tehnico-economică pentru proiectul „Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier și feroviar în Zona Gării C.F.R. din Episcopia Bihor”. 
Scris de Carmen Ile - A fost finalizată documentația tehnico-economică pentru proiectul „Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier și feroviar în Zona Gării C.F.R. din Episcopia Bihor”. 

Terminalul intermodal dorit de administraţia Bolojan va costa circa 33,4 milioane de euro. O dată construit, acesta va fi dat în administrarea unui operator privat ce va fi desemnat printr-o licitaţie internaţională, anunţă Delia Ungur, administratorul parcurilor industriale ale Primăriei.

Aceasta s-a deplasat la Curtici pentru a vedea cum arată un terminal intermodal de succes şi a concluzionat că terminalul arădean este de succes, dar are deficienţe cu zonele de parcare, cu zonele în care se aşteaptă la încărcare-descărcare, dar şi cu spaţiile de cazare. „Sunt de la 8 la 48 de ore de aşteptare la Curtici”, spune Ungur, motivând necesitatea realizării unor spaţii de cazare aferente terminalului intermodal.

Terminalul va fi construit în zona gării CFR din Episcopia Bihor pe o suprafață de 17,76 de hectare, în vecinătatea parcurilor industriale deținute de municipiul Oradea și administrate de SC Eurobusiness Parc Oradea SA. „Transportul viitorului nu este cel paletizat, ci cel containerizat”, transmite Delia Ungur.

12459119_10208527958146631_789990609_o

Delia Ungur, dreapta

Ce se face, concret

Concret, se vor amenaja: acces rutier din DN1/E60; acces feroviar din linia 17 a staţiei Episcopia Bihor; 3 linii de cale ferată; două porți de acces pentru evitarea ambuteiajelor (una la intrare și una la ieșire); drumuri interioare, care vor avea două benzi de circulație; platformă pentru realizarea transferului rutier-feroviar ce va fi dotată cu echipamente și utilaje de transfer performante hală de depozitare pe termen scurt și mediu a mărfurilor, infrastructura de utilități publice (apă, canalizare, iluminat interior și exterior, instalații antiincendii etc.); clădiri administrative și o zonă de servicii pentru angajați și șoferi (hotel, toalete, dușuri); spații verzi.

„Construcția terminalului intermodal de marfă va contribui la dezvoltarea socio-economică a zonei prin veniturile la bugetul local și prin crearea de noi locuri de muncă. Estimăm că lucrările vor începe anul viitor după ce va fi organizată licitația pentru atribuirea constructorilor”, transmite Delia Ungur.

Executant, o asociere de firme cu care Primăria Oradea s-a obişnuit să lucreze: Aquacons SRL – Abed Nego – Poliart. Realizarea terminalului intermodal va costa 149.333.063,25 lei cu TVA, echivalentul a 33.413.076,60 de euro iar durata de realizare a investiției este de 24 de luni, anunţă Delia Ungur, administratorul Parcului Industrial Eurobusiness.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Legumele, fructele și cerealele ar putea suferi noi scumpiri, datorită crizei îngrașămintelor chimice
  Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură se teme de compromiterea recoltelor la nivel mondial. Stocurile de îngrăşăminte s-au redus şi s-au scumpit datorită creşterii preţurilor gazelor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Temperaturi extrem de scăzute: -11° la Oradea, -16° la Ștei și -20° la Arieșeni. Recomandările drumarilor
  Drumarii cer atenție sporită din partea șoferilor și le recomandă să-și echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă.

  Mapamond

  CEO Pfizer spune că vaccinul anual împotriva COVID este preferabil în locul dozelor booster frecvente
  Directorul executiv Albert Bourla a declarat că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel mai frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. 4

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  Mapamond

  Proteste masive în Bruxelles faţă de restricţiile antiepidemice, la care au participat şi cetăţeni români
  Zeci de mii de persoane, inclusiv cetăţeni români, au protestat, duminică, în centrul oraşului Bruxelles, faţă de restricţiile antiepidemice, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru dispersarea demonstranţilor. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la Casa Maghiară din Palatul Sonnenfeld
  A fost primită autorizația de construcție, iar lucrările la viitorul centru cultural maghiar sunt gata să înceapă.

  Mapamond

  Incendiu la un spital din centrul Budapestei: O tânără a murit, alte trei persoane au fost rănite
  Incendiul a izbucnit duminică dimineață la parterul spitalului Szent Imre din Budapesta. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.