bihon.ro Web analytics

Zilele Sfântului Ladislau 2021: O săptămână de concerte, expoziții, proiecții de film și tururi ghidate, în Oradea. Vezi programul evenimentului

De Bihon.ro
Reactualizat la:

Zilele Sfântului Ladislau 2021: O săptămână de concerte, expoziții, proiecții de film și tururi ghidate, în Oradea. Vezi programul evenimentului

FOTO: Molnar Ferenc
Reactualizat la:
De la concerte cu genuri de muzică diverse până la expoziții de artă, de la proiecții de film în aer liber până la tururi tematice ghidate în oraș - peste 60 de evenimente în peste 10 locuri de desfășurare îi așteaptă pe orădeni la Zilele Sfântului Ladislau 2021, festival cultural care va avea loc între 21 și 27 iunie.
Scris de Bihon.ro - De la concerte cu genuri de muzică diverse până la expoziții de artă, de la proiecții de film în aer liber până la tururi tematice ghidate în oraș - peste 60 de evenimente în peste 10 locuri de desfășurare îi așteaptă pe orădeni la Zilele Sfântului Ladislau 2021, festival cultural care va avea loc între 21 și 27 iunie.

În acest an, concertele au ca protagoniști în principali artiști locali și din zone apropiate – de altfel, susținerea artiștilor locali și oferirea ocaziei de a se întâlni cu publicul constituie unul din obiectivele principale ale ediției 2021 a Zilelor Sfântului Ladislau.

Pe scena festivalului cultural vor cânta, între alții trupa No Sugar, ansamblul Poklade, ansamblul Operettissimo, Heinczinger Mika (Misztrál), formația LED.

Noutăți

Între noutățile ediției din acest an se numără recitalurile de orgă care vor avea loc zilnic, la ora 12:00, la Biserica Reformată Olosig.

O altă noutate a acestei ediții este Curtea folclorului (plănuită, la scară mai mare, pentru ediția 2020) din Cetatea Oradea unde invitați vor fi, între alții, Ansamblul Maros, Berecz András și fiul său, alături de ansamblul Soroglya. Tot aici va fi prezentă expoziția Geofolk, semnată de Dávid Botond, în cadrul căreia vor fi ilustrate aproape 1.700 de porturi populare a 240 de etnii din 56 de țări.

Tot la capitolul noutăți estetice, în Cetatea Oradea vizitatorii vor putea admira o creație florală de mari dimensiuni, realizată de artiști din Debrețin.

Continuă, într-o altă formă, seria de evenimente Cântă Orașul, începută în 2019. De această dată muzica va fi prezentă nu doar în Oradea ci și, de exemplu, în Biserica din Reformată din Șișterea.

De asemenea, în Cetatea Oradea vor fi proiectate în aer liber două comedii maghiare de succes, cu subtitrare în limba română. Expozițiile vor fi și în acest an numeroase și diverse, de la compoziții realizate din timbre până la panouri uriașe cu machete grafice expuse în oraș. Nu în ultimul rând, cei mici și familiile vor putea participa la numeroase evenimente dedicate lor.

Gala de deschidere a festivalului cultural va avea loc luni, 21 iunie, de la ora 19:00 , la Teatrul Szigligeti, iar pe scenă vor interpreta bucăți de operă artiștii Teatrului Csokonai și ai Filarmonicii Kodály (Debrețin).

Ediția 2020, anulată

„Anul trecut nu am putut organiza festivalul, dar nu am lăsat să treacă anul fără a aduce o contribuție, credem noi, specială: am realizat și am publicat pe pagina de Facebook Festivalul Zilele Sfântului Ladislau • Oradea filme documentare din care ați putut afla multe informații interesante despre aspecte ale vieții din Oradea de demult”, a detaliat Zatykó Gyula, organizatorul principal al festivalului cultural.

„Ne face o mare plăcere să putem organiza în acest an festivalul cu public, iar revederea cu orădenii va fi o uriașă bucurie”, a precizat Zatykó Gyula.

„Împreună acasă”

„Sloganul ediției din acest an este Împreună, acasă, iar în acest spirit de coeziune, organizatorii roagă publicul să respecte măsurile legale anti-COVID aflate în vigoare. Măsurile obligatorii puse în aplicare în timpul festivalului pot fi consultate mai jos și vor fi publicate integral, alături de regulamentul general al evenimentului marți, 15 iunie, pe website-ul oficial www.zilelesfantuluiladislau.ro“, mai transmit organizatorii.

Tot pe websiteul oficial va fi disponibil, începând de marți, 15 iunie, și programul integral al Zilelor Sfântului Ladislau 2021, iar cu noutăți publicul este așteptat pe pagina de Facebook Festivalul Zilele Sfântului Ladislau • Oradea.

Zilele Sfântului Ladislau 2021 sunt susținute de finanțatori instituționali: Fondul Național Cultural (Ungaria) și Primăria Oradea, prin APTOR – Asociația Pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune, sponsor oficial: OTP Bank România, sponsor principal: MOL România.

MĂSURI OBLIGATORII ANTI-COVID 19

Purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței de 1,5 metri față de celelalte persoane sunt obligatorii pentru toți spectatorii, inclusiv copiii cu vârsta mai mare de 5 ani, pe toată durata evenimentelor.

La evenimentele desfășurate în aer liber, accesul este permis pentru:

· persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau

· persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau

· persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior desfășurării evenimentului)

Verificarea documentelor se va realiza la intrarea în perimetrul evenimetului. Vă rugăm ca, pe lângă documentele menționate anterior, să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate.

Copiii au acces fără aceste documente.

La intrare va fi verificată și temperatura. Doar spectatorii cu valori sub 37.3 grade Celsius vor avea acces.

Spectatorii pot urmări evenimentul doar de pe scaune, iar capacitatea este limitată la locurile marcate.

La plecare, spectatorii sunt rugați să utilizeze căile de ieșire marcate special.

Vă rugăm ca, în cazul formării de cozi, să păstrați distanța de 1,5 metri față de persoanele din fața și din spatele dumneavoastră.

Accesul la evenimentele desfășurate în interior se face, în ordinea sosirii, în limita a 70% din capacitatea sălii.

Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentelor.

Program Zilele Sfântului Ladislau 2021

Duminică, 20 iunie

11:00 De la Sfântul Ladislau la Sfântul Ladislau – tură de ciclism

Organizatori: Asociația Civilă Maghiară, Asociația NAC

Tură de ciclism din Cetatea Oradea până la Capela ridicată în Băile 1 Mai în cinstea Sfântului Ladislau.

Luni, 21 iunie

12:00 Rugăciune de amiază cu muzică de orgă

Cu participarea organistului Zsolt Garai

Loc: Biserica Reformată Olosig

Organizator: Asociația Szent László

Orga Bisericii Reformate din Olosig va răsuna zilnic, la amiază, pe întreaga durată a festivalului cultural. Țineți aproape în fiecare zi!

15:30 Femeile în cultura din Debrețin – vernisaj

Expoziția foto va fi vernisată de dr. István Puskás, viceprimarul orașului Debrețin și de István Tóth, președintele Asociației Euro Foto Art

Loc: Biserica Reformată Orașul Nou – Casa de Rugăciune (strada Jean Calvin)

Organizator: Casa Partium (Debrețin), Asociația Szent László

Deschisă zilnic, între 22 și 25 iunie, între orele 10 și 13.

Expoziția constituie prima parte a unui proiect care va continua în 2022 cu Femei în cultura din Oradea.

17:00 Studii filatelice

Expoziție de imagini filatelice realizate de Judit Szendrei

Vernisată de Dr. István Puskás, viceprimarul orașului Debrețin

Loc: Galeria Tibor Ernő, Șirul Canonicilor, nr. 11

Organizator: Casa Partium (Debrețin), Asociația Szent László

Deschisă între 22 și 30 iunie, marți și sâmbătă între orele 11 și 16

17:30 Depunere de coroane la statuia Sfântului Ladislau din Oradea

Loc: Catedrala Romano-Catolică

18:00 Cântă orașul: Concert de muzică veche susținut de ansamblul Concerto Spiralis

Loc: Biserica Reformată din Șișterea

Organizator: Asociația Szent László, Parohia Reformată Șișterea

19:00 Gala de deschidere

Gala Operei, cu colaborarea artiștilor Teatrului Csokonai și ai Filarmonicii Kodály (Debrețin)

Loc: Teatrul Szigligeti

Organizator: Asociația Szent László

Marți, 22 iunie

12:00 Rugăciune de amiază cu muzică de orgă

Cu participarea organistului János Kristófi, Universitatea Creștină Partium

Loc: Biserica Reformată Olosig

Organizator: Asociația Szent László

17.00 Turist acasă: Vizită ghidată a expoziției de artă religioasă din Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea / Palatul Baroc din Oradea

Loc: Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea, Șirul Canonicilor, nr. 7

Organizator: Episcopia Romano-Catolică Oradea, Biroul de Turism Religios

Un grup poate cuprinde maximum 30 de persoane astfel că vă rugăm să vă înscrieți în prealabil scriind un e-mail la adresa nagyvarad@szentlaszlonapok.ro.

19:00 Cântă orașul: Concert de muzică veche susținut de ansamblul Transylvania Barokk

Loc: Catedrala Romano-Catolică

Organizator: Asociația Szent László

Majó Zoltán & Szabó Mária – fluiere, Türk Erich – clavecin

Miercuri, 23 iunie

12:00 Rugăciune de amiază cu muzică de orgă

Cu participarea organistului László Kristófi, Episcopia Romano-Catolică Oradea

Loc: Biserica Reformată Olosig

Organizator: Asociația Szent László

16.00 Premierea câștigătorilor expoziției de design grafic Publicritic și vernisajul expoziției

Loc: Universitatea Creștină Partium (clădirea nouă), str. Sulyok István nr. 14–16

Organizator: Universitatea Creștină Partium Departamentul de Arte, Asociația Szent László

16:00 Vizită ghidată la Apotecha Rodia – cea mai veche farmacie din Oradea

Un grup poate cuprinde maximum 30 de persoane astfel că vă rugăm să vă înscrieți în prealabil scriind un e-mail la adresa nagyvarad@szentlaszlonapok.ro.

Organizator: Episcopia Romano-Catolică Oradea, Biroul de Turism Religios

20:00 Cântă orașul: SUMMER, concert susținut de ansamblul Oradea Wind Ensemble

Dirijor: Lorenzo Moroni, Solistă: Nagy Tímea

Loc: Cetatea Oradea, Teatrul de Vară

Organizator: Asociația Szent László

21:30 Tovarășul Draculici (proiecție de film cu subtitrare în limba română)

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Palatului Princiar

Organizator: Asociația Szent László, Filmtett

Joi, 24 iunie

12:00 Rugăciune de amiază cu muzică de orgă

Cu participarea organistului și cantorului Bisericii Romano-Catolice Seleuș Domokos Józsa

Loc: Biserica Reformată Olosig

Organizator: Asociația Szent László

18:00 Noaptea Sânzienelor – concert susținut de Mika Heinczinger (chitară, voce)

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Palatului Princiar

Organizator: Asociația Agricultorilor din Valea Ierului

19:00 Cântă orașul: concert susținut de ansamblul Transilvania Philharmonic Brass

Loc: Centrul Bisericesc Reformat Lorántffy Zsuzsanna (Piața Libertății, nr. 40)

Organizator: Asociația Szent László

21:30 Belea la Budapesta (proiecție de film cu subtitrare în limba română)

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Palatului Princiar

Organizator: Asociația Szent László, Filmtett

Comedia realizată după Marea mahmureală, dar cu o tușă locală și cu actori maghiari de excepție, e un succes cinematografic fără doar și poate.

Vineri, 25 iunie

10:00 – 20:00 Expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești de Ziua Sfântului Ladislau

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Cetății

Organizator: Asociația Agricultorilor din Valea Ierului

12:00 Rugăciune de amiază cu muzică de orgă

Cu participarea organistului János Kristófi, Universitatea Creștină Partium

Loc: Biserica Reformată Olosig

Organizator: Asociația Szent László

Ziua Atelierelor Deschise

15:00 Manufactura de ceramică Lüster, gazda: Cecília Hausmann

Loc: strada Szigligeti Ede, nr. 1, întâlnire în fața clădirii, la pod

16:00 Atelier de țesătorie în Cetate; Gazda: Pázmán Ida, țesătoare

La activități puteți participa în grupuri de maximum 10 persoane.

17:00 Oradea mea – albumele foto ale lui Dr. András Kiss, prezentate de artistul foto István Tóth

Loc: Cetatea Oradea

Organizator: Asociația Szent László

17:30 Prezentarea porturilor populare transilvănene și din Partium pe balconul Vili Apartments

Loc: Balconul Casei Kolozsváry

Gazda evenimentului: Zoltán Villányi

Co-organizatori: Zsuzsa folksufnija, artiștii Zsuzsanna Miklós Papp și János Miklós, Asociația Szent László

18:00 GEOFOLK – Porturi populare din lumea largă

Expoziția în aer liber a fotografului Botond Dávid va fi vernisată de Krisztina Sándor, Președintele Executiv al Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT)

Loc: Cetatea Oradea, Curtea folclorului (Curtea Palatului Princiar)

Organizator: Asociația Szent László

Diversitatea lumii noastre se reflectă în diversitatea costumelor noastre populare. Expoziția este menită să documenteze această diversitate prin această colecție fotografică în care putem admira actualmente aproape 1700 de porturi populare a 240 de popoare din 56 de țări.

18:30 Fetele sunt îngeri – gală de operetă și muzică de revistă cu ansamblul Operettissimo

Loc: Cetatea Oradea, Curtea folclorului (Curtea Palatului Princiar)

Organizator: Asociația Szent László

Ansamblul Operettissimo este un invitat constant al Zilelor Sfântului Ladislau, având un succes enorm după fiecare reprezentație. Ansamblul este compus din patru soliști ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca, doi violoniști și un pianist.

Până acum, au reușit să popularizeze opereta maghiară prin aproape 300 de spectacole, în sute de localități din cinci țări.

19:00 A Expoziția membrilor Fotoclubului Helios-Art Nyíregyháza

Expoziția va fi vernisată de Tóth István AFIAP, președintele Clubului Fotografic Nufărul Oradea, președintele Asociației Euro Foto Art. Momentele muzicale vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor (violă) și Fórián Andrea (pian).

Loc: Cetatea Oradea, Corpul C, etajul I

Organizator: Clubul Fotografic Nufărul Oradea, Asociația Euro Foto Art

Co-organizator: Ansamblul cameral Duo Vardiensis, Oradea

Expoziția poate fi vizitată între 25 și 15 iulie, zilnic, între orele 10 și 20.

19:00 Cântă orașul: recital susținut de pianistul Zoltán Thurzó

Loc: Centrul Bisericesc Reformat Lorántffy Zsuzsanna

Organizator: Asociația Szent László

Pe parcursul serii va interpreta, printre altele, opere de Franz Liszt, Béla Bartók, Frédéric Chopin, Franz Schubert și Ennio Morricone.

21:00 Zâmbetul Câmpiei – spectacolul Ansamblului Maros

Loc: Cetatea Oradea, Curtea folclorului (Curtea Palatului Princiar)

Organizator: Asociația Szent László

Dansurile populare românești și maghiare din Transilvania au baze comune. Conviețuirea mai multor etnii în acest areal, timp de secole, a reprezentat un sol fertil pentru apariția numeroaselor forme de dans.

Satele din care provin dansurile incluse în spectacol sunt: Tiocul de Jos, Ghirolt, Bonțida, Răscruci, Chidea, Ceaba, Sic, Chesău, Pălatca, melodii din valea Borșa.

Interpretează: Magda Kásler, acompaniată de orchestra Ansamblului Maros

Dirijor: István Moldován Horváth

Prim-dansatori: Magda Kásler și Sándor Csaba Farkas

Regia și coregrafia: János Varga

Director: Attila Csaba Barabási

Sâmbătă, 26 iunie

08:00 Se mișcă orașul

Loc: Parcul I. C. Brătianu

Organizator: Asociația fotbalistică NAC

Competiții sportive pentru copii cu vârste între 6 și 14 ani

Program: 08:00 – 8:30 înscrieri la fața locului, la diverse competiții

8:30 – 10:30 competiții

10:30 – 11:00 diplome și premii

Asociația fotbalistică NAC organizează un eveniment special: vor fi prezente multe sporturi, însă, de această dată, fotbalul va lipsi. Copiii vor putea participa la competiții de baschet, volei, ping-pong, dar și de tras la poartă sau jonglerii cu mingea, precum și alte surprize.

10:00–20:00 Expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești de Ziua Sfântului Ladislau

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Cetății

Organizator: Asociația Agricultorilor din Valea Ierului

10:00 Turist acasă: Vizită ghidată a expoziției de artă religioasă din Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea / Palatul Baroc din Oradea

Loc: Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea, Șirul Canonicilor, nr. 7

Organizator: Episcopia Romano-Catolică Oradea, Biroul de Turism Religios

Grupul de vizitatori poate include maximum 30 de persoane. Înscrierile se fac în prealabil la adresa nagyvarad@szentlaszlonapok.ro.

11:00 Întâlnirea orădenilor de pretutindeni

Loc: Cetatea Oradea, Corpul M, demisol

Organizator: Asociația Partitipatio

12:00 Rugăciune de amiază cu muzică de orgă

Cu participarea organistului și cantorului Sándor Jakó

Loc: Biserica Reformată Olosig

17:00 Ecourile Sfintei Hildegard – concert

Loc: Biserica Sfânta Ana

18:00 Tatăl și fiul – Spectacol comun susținut de András Berecz și fiul său, István Berecz, alături de ansamblul Soroglya

Locul desfășurării: Cetatea Oradea, Curtea folclorului (Curtea Princiară)

Organizator: Asociația Sf. Ladislau

18:00 Degustare de vin cu Kaló Imre

Loc: Cetatea Oradea, Corpul M, demisol

Organizator: Asociația Szent László

Numărul locurilor este limitat, astfel că vă rugăm să vă înscrieți în prealabil la numărul de telefon 0744 770 436.

Taxă de participare: 65 lei.

19:00 Cântă orașul: recital susținut de Ansamblul de muzică veche Codex

Loc: În curs de stabilire

Organizator: Asociația Szent László

21:00 Concert Poklade

Loc: Cetatea Oradea, Curtea folclorului (Curtea Palatului Princiar)

Organizator: Asociația Szent László

22:00 Concertul formației LED

Loc: Cetatea Oradea

Organizator: Casa Partium, Debrețin

Duminică, 27 iunie

10:00 – 20:00 Expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești de Ziua Sfântului Ladislau

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Cetății

Organizator: Asociația Agricultorilor din Valea Ierului

11:00 Turist acasă: Arhitectura între cele două războaie mondiale

Tur ghidat în oraș alături de Zuh Deodáth și Hausmann Cecília

Întâlnire în fața Bisericii Romano-Catolice Oradea-Olosig (strada Dunărea, nr.1).

Un grup poate cuprinde maximum 8 persoane astfel că vă rugăm să vă înscrieți în prealabil scriind un e-mail la adresa nagyvarad@szentlaszlonapok.ro.

12:00 Rugăciune de amiază cu muzică de orgă

Cu participarea organistei Emese Szeghalmi

Loc: Biserica Reformată Olosig

Organizator: Asociația Szent László

19:00 Cântă orașul: Concertul corurilor reunite Lautitia

Loc: Biserica Reformată Orașul Nou (strada Primăriei)

Organizator: Casa Partium, Debrețin, Asociația Szent László

21:00 Concert No Sugar

Loc: Cetatea Oradea, Teatrul de Vară

Organizator: Asociația Szent László

Activități pentru copii

În weekendul 26-27 iunie vor avea loc numeroase activități pentru copii: de la pictură pe pietre sau pe materiale textile până la prezentare de instrumente muzicale populare ori spectacole de teatru de păpuși.

Loc: Cetatea Oradea, Curtea Palatului Princiar

Program

Sâmbătă, 26 iunie

10:00 Activități mama și copilul

10:00-11:00 Pictură cu materiale naturale pe textile (6 copii)

11:00-12:00 Autoportret cu tehnica colajului (6 copii)

12:00-13:00 Pictură pe pietre (10 copii)

10:00-13:00 Pictură pe stofă

10:00, 11:00, 12:00 Împletituri din mărgele pentru cei mici și cei mai mari, din oră în oră, în grupuri de câte 10 persoane, în atelierul de țesut al lui Ida Pázmán

Loc: Cetatea Oradea, Atelierul de țesut

11:00 Szép Palkó, spectacol de teatru interpretat de Ansamblul Maros

Locul: Cetatea Oradea, Curtea folclorului (Curtea Princiară)

Organizator: Asociația Szent László

Regia și coregrafia: János Varga

Muzica: László Kelemen

Decoruri și costume: Andrea Natália Szélyes, Vilhelm Bíró

Dirijor: István Moldován Horváth

Prim-dansatori: Sándor Csaba Farkas, Magda Kásler

Director artistic: Attila Csaba Barabási

13:00 Prezentare de vechi instrumente muzicale – activitate jucăușă și interactivă cu ansamblurile Soroglya și Csillagocska

Duminică, 27 iunie

10:00 Activități mama și copilul

10:00, 11:00, 12:00 Pictură pe lemn pentru cei mici și cei mai mari, din oră în oră, în grupuri de câte 10 persoane, în atelierul de țesut al lui Ida Pázmán

Loc: Cetatea Oradea, Atelierul de țesut

11:00 Teatru de păpuși Șoricelul cu două picioare stângi, Trupa Lilliput

OTP Bank Lounge Zone

25 iunie, 16:00-20:00

26 iunie, 11:00-20:00

27 iunie, 11:00-20:00

OTP Bank Lounge Zone vă așteaptă cu activități creative și cu sfaturi utile în domeniul bancar.
Loc: Cetatea Oradea, Curtea Cetății
Organizator: OTP Bank Romania

Accesul la festival și petrecerea timpului în perimetrul acestuia sunt posibile doar cu respectarea măsurilor anti-COVID 19, respectiv a regulamentului evenimentului.

MĂSURI OBLIGATORII ANTI-COVID 19

Purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței de 1,5 metri față de celelalte persoane sunt obligatorii pentru toți spectatorii, inclusiv copiii cu vârsta mai mare de 5 ani, pe toată durata evenimentelor.

La evenimentele desfășurate în aer liber, accesul este permis pentru:

persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau

persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau

persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior desfășurării evenimentului)

Verificarea documentelor se va realiza la intrarea în perimetrul evenimetului. Vă rugăm ca, pe lângă documentele menționate anterior, să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate.

Copiii au acces fără aceste documente.

La intrare va fi verificată și temperatura. Doar spectatorii cu valori sub 37.3 grade Celsius vor avea acces.

Spectatorii pot urmări evenimentul doar de pe scaune, iar capacitatea este limitată la locurile marcate.

La plecare, spectatorii sunt rugați să utilizeze căile de ieșire marcate special.

Vă rugăm ca, în cazul formării de cozi, să păstrați distanța de 1,5 metri față de persoanele din fața și din spatele dumneavoastră.

Accesul la evenimentele desfășurate în interior se face, în ordinea sosirii, în limita a 70% din capacitatea sălii.

Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentelor.

Persoanele care nu respectă aceste măsuri nici după ce au fost atenționate de reprezentanții organizatorilor, ai serviciului de pază și protecție sau ai autorităților locale vor fi îndepărtate din perimetrul evenimentului.

REGULAMENT

Vă rugăm să respectați următoarele reguli, necesare pentru buna desfășurare a Zilelor Sfântului Ladislau 2021. De asemenea, vă rugăm să luați la cunoștință următoarele informații importante.

• Intrarea la evenimentele din cadrul Zilelor Sfântului Ladislau – cu câteva excepții – este gratuită.

• Pe parcursul evenimentelor vor fi realizate fotografii și filmări. Participanții care apar în fotografii și filmări pot fi nominalizați doar dacă își dau acordul pentru acest lucru. În măsura permisă de legea aplicabilă, orice persoană care asistă la festival este de acord că ar putea fi subiectul unor imagini video sau fotografii fără a fi recompensată în bani sau prin alte modalități

• Pe parcursul evenimentelor este permisă fotografierea, însă filmările și înregistările audio din partea publicului pot fi realizate doar cu aprobare scrisă, în prealabil, din partea organizatorilor.

• Este strict interzisă aducerea pe teritoriul festivalului a oricărui obiect care poate pune în pericol siguranța celorlalți participanți.

• Conform legii, este interzis consumul și comercializarea narcoticelor.

• Este interzisă desfășurarea oricărei activități comerciale pe teritoriul festivalului fără acordul organizatorilor.

• Este interzis cerșitul pe teritoriul festivalului.

• Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru eventualele daune cauzate de spectatori cu un comportament iresponsabil.

• Pe teritoriul festivalului există un punct de prim ajutor, punct al jandarmeriei, precum și un punct info. Rugăm participanții ca, în cazul în care au o problemă, să apeleze la persoanele aflate în aceste puncte.

• Nu se va servi alcool și tutun persoanelor sub 18 ani.

• În cadrul Zilelor Sfântului Ladislau, colectarea deșeurilor este selectivă. Există containere de trei culori diferite în care vă rugăm să aruncați deșeurile. Container maro: resturi menajere fără ambalaj. Container albastru: hârtie, carton. Container galben: plastic, metal, ambalaje.

Ambalajul mâncării cumpărate pe teritoriul festivalului este compostabilă, astfel că acesta trebuie aruncat în containerul maro. Să protejăm mediul împreună!

• Vă rugăm să utilizați doar toaletele marcate ca atare.

• Nu vă recomandăm să aduceți animale de companie pe teritoriul festivalului. În măsura în care veniți cu animalul de companie, este necesar să aibă zgardă, botniță sau să se afle într-o cușcă de transport. De asemenea, e necesar să vă ocupați de igiena animalului.

• Vă rugăm să predați obiectele găsite la Punctul Info. De asemenea, lucrurile pierdute pot fi găsite aici.

Prin intrarea la festival vă dați acordul în ceea ce privește respectarea prezentului regulament și luați la cunoștință faptul că organizatorii vor face verificări. Organizatorii își rezervă dreptul de a scoate în afara teritoriului festivalului orice persoană care nu respectă prezentul regulament.

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Imperiul de omisiuni pe ani says:

  Nu ești un bun trianonist.

 2. Corneliu Vadim nem Tudor says:

  AUR?🪙
  Lascu ?🦍
  Şoşoloancă ?🐷

 3. blablabla says:

  Asa…ca sa sti si tu…unguru ala de Ladislau este intemeietorul acestui oras…ca sa nu mori prost

  • Cayde-6 says:

   Un drac.

   • Sfântul Ceaun says:

    Cu prăzi din jafuri plãteşti acatiste și papa te declară sfânt fiind o modalitate de creștere a puterii papale prin regi aserviţi sfântului scaun pe urmã vine martin luther și schimbã direcția spre Dumnezeu dar na, Ladislau uitatul…

 4. mirela says:

  Sa va fie rusine tuturor organizatorilor care impuneti asemenea conditii aberante prin abuz! Daca oamenii ar fi uniti, nu ar merge NICIUNUL, dar NICIUNUL la asemenea mascarada, insa din pacate dar din fericire ptr. voi, vor accepta, la fel cum accepta si inocularea serurilor experimentale inclusiv ptr. 3 mici. Sa nu se mai planga absolut nimeni care accepta asemenea conditii aberante ca sa participe la vreun eveniment public! Sunteti partasi cu totii la asemenea mascarada.

  • Lol says:

   Corect, dar lsa-i, cand sistemul Devine asa disperat ca incearca cu tot felul de “atractii sau conatrangeri” sa determine lumea catre un rezultat… inseamna ca is disperati si nu prea le iese figura.

 5. Ştiri sportive

  Oficial! Leo Messi pleacă de la FC Barcelona, deși ambele părți ajunseseră la un acord
  Clubul FC Barcelona a anunțat oficial, joi seara, că starul Lionel Messi nu va continua să evolueze la echipa catalană, în ciuda faptului că cele două părți ajunseseră la o înțelegere. Clubul informează că necontinuarea colaborării are cauze financiare și structurale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului frontal de pe Piatra Craiului, dintre un Jeep și un TIR
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul frontal de pe Piatra Craiului, în urma căruia două adolescente au rămas încarcerate. 1

  România

  Franța trece pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista completă, actualizată
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat joi lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În zona roșie a intrat din această săptămână și Franța. 3

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Accident pe Piatra Craiului: Impact între un TIR și un autoturism. Două adolescente au fost rănite!
  Două adolescente au rămas încarcerate în urma unui accident produs joi după-masă, pe DN1, în zona Piatra Craiului. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste un milion de metri cubi de lemn pe picior, în licitație printr-o platformă online
  Licitaţiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat, vor fi organizate, din august, doar printr-o platformă online.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ansamblul folcloric Crișana a fost desființat de CJ Bihor
  Consilierii județeni de la UDMR și PSD nu au votat reînființarea ansamblului, sub o altă denumire, în subordinea Centrul de Cultură al județului Bihor 11

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.