546 de contestatii la examenul de bacalaureat

546 de contestatii la examenul de bacalaureat
Contestaţiile au curs şi la cea de a doua sesiune de bacalaureat.

Oradea. 546 de elevi din Bihor, nemulţumiţi de rezultatele pe care le-au obţinut la examenul de bacalaureat, au depus contestaţii. „Dintre acestea, cele mai multe contestaţii au fost la matematică (231), urmate de limba şi literatura română (197), bilogie (57) şi geografie (31)”, a informat inspectorul şcolar general adjunct Ilie Crăciun.

Lucrările elevilor bihoreni vor fi reevaluate de cadre didactice din judeţul Timiş, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 7 septembrie.

Dezastru

Rezultatele elevilor bihoreni la cea de a doua sesiune a bacalaureatului au fost dezastruoase.

Doar 623 de elevi din cei 3.358 înscrişi au promovat examenul de bacalaureat.

Niciun liceu din Bihor în care s-a desfăşurat cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat nu a reuşit să obţină o rată de promovare de 100%.

La Grupul Şcolar Agricol Cadea, din cei 51 de elevi înscrişi, niciunul nu a promovat examenul de bacalaureat din toamnă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Grupul Şcolar „Ioan Bococi” din Oradea, unde, din 26 de candidaţi, niciunul nu a trecut examenul de maturitate (sesiunea de toamnă).

Rezultate catastrofale au avut şi elevii de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”. Aici, din 459 de candidaţi înscrişi, doar 28 au reuşit să promoveze bacalaureatul în sesiunea de toamnă. La Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Oradea, din cei 157 de candidaţi înscrişi, doar 15 au luat bacalaureatul, la Colegiul tehnic „Vadu Crişului”, din 144 înscrişi, şase au promovat examenul, iar la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, din cei 168 de elevi înscrişi, 18 au reuşit la a doua sesiune a bacalaureatului. Nici Colegiul Tehnic „Transilvania” nu stă pe roze. Aici, din 165 de elevi înscrişi, 24 au promovat examenul de bacalaureat în cea de a doua sesiune.

C.D.

Rezultate catastrofale la BAC0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !