Actorii-liceeni, în „Luminile Rampei”

De Veronica Bursaşiu
Fetiţa cu chibrituri
Fetiţa cu chibrituri
În continuarea iniţiativelor Asociaţiei Micului Beiuşean de a stimula interesul pentru participarea la teatru, în scopul oferirii de alternative pentru petrecerea timpului liber, de a dezvolta şi forma gustul pentru teatru şi pentru activităţile culturale, Asociaţia organizează, în perioada săptămânii de „Şcoală Altfel”, un spectacol-concurs „Luminile Rampei”, un concurs de teatru intraşcolar, ce se va derula în două zile.

„Prima zi, luni 6.04.2015, de la ora 10:00 are loc spectacolul- concurs între trei dintre şcolile din Beiuş, cu următoarele piese: Liceul Pedagogic Vocațional Nicolae Bolcaș- „Portretul colegei de bancă. Copacul care face ciori”; Școala Gimnazială Nicolae Popoviciu- „L-am visat pe nenea Iancu”; Colegiul Național Samuil Vulcan- „Urmașa nedemnă”. În a doua zi, din cadrul săptămânii „Şcolii Altfel”, marți 7.04.2015 – ora 10:00 are loc spectacolul concurs între grădiniţe, cu următoarele piese: Grădinița cu Program Preungit nr. 1- „Turtița”; Grădinița cu Program Prelungit Floare de Colț- „Ridichea uriașă”. Concursul va avea ca actori copii şi elevi selectaţi în baza unor audiţii pe care fiecare unitate de învăţământ le-a organizat la nivel de instituţie, pentru a reprezenta unitatea de învăţământ în acest concurs. Din banii obţinuţi din vânzarea biletelor se va asigura premierea tuturor grupurilor participante”, spune Ionuţ Novac, preşedintele Asociaţiei Micul Beiuşean.

În anii anteriori, Asociaţia a prezentat în cadrul acestei perioade de „Şcoala Altfel”, spectacole proprii ca: „Iedul cu trei Capre” şi „Cenuşăreasa”, spectacole regizate de doamna Ana Florea. „În acest an am vrut să implicăm toate şcolile din Beiuş în a participa activ la astfel de activităţi şi nu doar în calitate de spectatori. Este o metodă de a schimba atitudinea prin teatru, de a dezvolta spiritul competiţional, de a implica activ elevii şi copiii în astfel de activităţi”, spune Ionuţ Novac.

În stagiunea 2014-2015, Asociaţia a prezentat spectacolele proprii: „Fetiţa cu chibrituri” şi „Micul Prinţ”, spectacole de teatru cu actori amatori din Beiuş. „Fondurile strânse din aceste spectacole vor fi destinate amenajării spaţiului Casinei Române, un spaţiu ce va deservi Clubul Micul Beiuşean, un club în care copiii din Beiuş şi împrejurimi vor putea alege să urmeze cursuri de limbi străine, ateliere de creaţie, dans recreativ, fotografie şi muzică. Participând la evenimentele organizate de noi, veţi sprijini iniţiativa Asociaţiei Micul Beiuşean de a crea în Beiuş un spaţiu unde copiii să poată urma cursuri facultative care să le dezvolte abilităţile, să le descopere talentele şi să le ofere posibilitatea petrecerii timpului liber într-un cadru special amenajat acestor activităţi sub îndrumarea unor dasclăli dedicaţi vocaţiei alese”, spune Ionuţ Novac.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !