Antonia Teușdea, la primul titlu de campioană

De Gavril Nutiu
Maria Antonia Teuşdea şi antrenorul Virgil Preda
Maria Antonia Teuşdea şi antrenorul Virgil Preda
Maria Antonia Teuşdea a cucerit medalia de aur la săritura în înălţime, la CN de juniori III.


CN de atletism în sală pentru juniori III a consemnat evoluţia remarcabilă a sportivei Maria Antonia Teuşdea (CSŞ LPS Bihorul), care a devenit campioană naţională în proba de săritură în înălţime. Atleta orădeană, pregătită de antrenorul Virgil Preda, se află la primul său titlu naţional. În vârstă de 15 ani, ea se află în primul an la categoria de vârstă junioare III. Teuşdea s-a situat pe primul loc cu rezultatul de 1,50 metri, la egalitate cu ocupantele locurilor 2 şi 3, Diana Ion (CSŞ 1 Bucureşti, CSM Oneşti), respectiv Sonia Muthi (LPS Baia Mare), departajarea făcându-se la numărul de încercări.

Antrenorul Virgil Preda are cuvinte de laudă la adresa sportivei sale. „Antonia are calităţi native de excepţie, are 1,82 metri înălţime la doar 15 ani. Ea a început sportul cu gimnastica ritmică, la doamna Anca Sabău, apoi a trecut la atletism. Sunt convins că va progresa şi că peste doi ani va putea participa la Campionate mondiale şi europene. Eu sper ca Ligia Grozav să revină în activitate după ce va deveni mămică, pentru a se crea o concurenţă benefică pe plan local în proba de săritură în înălţime. La junioare trei o mai avem şi pe Balog Lois, care este şi ea o fată talentată. Întreaga generaţie a juniorilor trei este de altfel promiţătoare, eu sunt convins că aceşti sportivi vor avea un cuvânt de spus în viitor”, afirmă reputatul tehnician orădean.

A avut emoţii

Antonia Teuşdea mărturiseşte că a avut mari emoţii înaintea concursului de la Bacău. „Am avut emoţii la prima săritură, mi-au tremurat picioarele înainte de elan. Pe parcurs însă, după ce mi-am văzut adversarele, mi-am dat seama că am şanse să câştig şi emoţiile mi-au trecut”, a afirmat proaspăta campioană. Antonia a explicat cum a ajuns la atletism, în urmă cu trei ani. „Eram la piscină şi am fost remarcată de un prieten al domnului Preda, care a intuit că aş putea avea succes la atletism. M-a sfătuit să îl caut pe domnul Preda, iar dânsul a decis să concurez la săritura în înălţime”, a declarat Antonia Maria Teuşdea, care este elevă în clasa a VIII-a la Liceul Don Orione.

Alţi atleţi orădeni particianţi la CN de juniori III au fost aproape de podium, obţinând următoarele clasări: Balog Lois locul 4 cu 1,45 m, Anda Pogăceanu locul 6 cu 1,45 m, ambele la săritura în înălţime; Luca Abrudan, locul 4 la înălţime cu 1,65 m (toţi antrenaţi de Virgil Preda); Király Bálint (antrenor Benyi László), locul 6 la înălţime cu 1,60 m; Eusebiu Junc (antrenor Liviu David), locul 5 la greutate cu 13,83 m.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !