Ar închiria hostelul din Cetate şi cafe barul Ciuperca

Ar închiria hostelul din Cetate şi cafe barul Ciuperca
Investiţiile din Cetatea Oradea şi de pe Dealul Ciuperca au adus cu sine spaţii de cazare şi spaţii comerciale ce se cer acum valorizate.

Primăria Oradea intenţionează să scoată la licitaţie hostelul cu 17 camere din Cetatea Oradea, pentru o închiriere pe cinci ani. De asemenea, urmează să fie închiriat pe trei ani, prin licitaţie, şi cafe-barul nou de pe Dealul Ciuperca, cu terasa aferentă. De altfel, şi hostelul are o terasă, iar promovarea acestuia s-ar face inclusiv prin evenimentele găzduite în Cetate, organizate de Primărie.

Pentru hostelul din Cetatea Oradea, Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu din Primărie, s-a întâlnit deja cu hotelierii din Oradea, pentru a le prezenta condiţiile. Hostelul are 17 camere dotate cu baie, cu suprafețe între 25-39 mp, fiind deja mobilate.

Primăria vrea să dea hostelul în administrare pe o perioadă de 5 ani, după care contractul să fie rediscutat. Preţul de pornire al licitaţiei este de 1.000 de euro plus TVA. Pe lângă chiria datorată Primăriei, administratorul privat va avea în sarcină şi utilităţile, cerându-i-se şi o garanţie de 6.000 de euro. Vor fi două luni de graţie la plata chiriei, de la semnarea contractului.1Hostel Cetate

Hostelul are și o sală unde poate fi luat micul dejun, iar hostelul beneficiază și de terasă. Lucian Popa insistă asupra faptului că chiria va fi una modică, pentru a fi rentabil celor interesaţi să preia hostelul. De asemenea, administratorul privat al hostelului va putea să facă pachete promoţionale pentru turişti, beneficiind de programul de evenimente din Cetate.

Aceleaşi preţuri la Ciuperca

Totodată, Lucian Popa a anunțat că municipalitatea pune la dispoziția comercianților spațiul comercial de pe Dealul Ciuperca. Este vorba despre un spațiu de 160 mp, cu terasa exterioară aferentă de 170 mp.

Acolo, se doreşte amenajarea unui cafe-bar ce se va închiria pe o perioadă de trei ani. „Cel care în urma licitaţiei îşi va adjudeca oferta va trebui să amenajeze și un stand de informații pentru vizitatori, unde vor fi la dispoziția cetățenilor și suveniruri”, a informat Popa.

Prețul de pornire a tarifului de închiriere pentru spațiul comercial este de 27.6 lei+TVA/mp, iar pentru terasa exterioară prețul este de 2,45 lei+TVA/mp. Câștigătorul licitației va trebui să achite și o garanție de 3 luni de chirie. Lucian Popa a menționat că, la ședința de Consiliu Local din 28 aprilie, consilierii locali vor trebui să-şi dea acordul de principiu pentru darea în administrare a celor două spaţii.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor