Aşteaptă raport de la Bucureşti

De Crina Dobocan
1Comentariu
Nicolae Avram
Nicolae Avram
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor aşteaptă raportul Ministerului Educaţiei cu privire la transferurile la clasa a IX-a.


Corpul de control al Ministerului Educaţiei urmează să facă public raportul la verificările făcute la situaţia transferurilor elevilor de clasa a IX-a de la un profil la altul la nivelul judeţului Bihor. Raportul urmează să fie făcut public joi sau vineri, după cum a declarat inspectorul şcolar general Nicolae Avram.

Ministerul Educaţiei a verificat transferurile elevilor care acum intră în clasa a IX-a, dintr-un liceu în altul şi de la un profil la altul, în patru judeţe din ţară, printre care şi Bihorul.

„La noi au ajuns trei directori de şcoli din Târgul Mureş – membrii în Corpul de Control al ministrului Educaţiei, şi un reprezentant al Ministerului Educaţiei. Documentale comisiei judeţene de admitere cu privire la situaţiile speciale de transfer – prezidată de colega mea Kery Hajnal, au fost prezentate celor veniţi în control. În judeţul nostru au fost depuse 236 de astfel de cereri, din care 191 au fost soluţionate. Corpul de Control a Ministerului a verificat tocmai legalitatea acestora şi ne-a transmis că undeva pe joi sau vineri vom primi raportul”, a declarat Nicolae Avram.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că, la nivel naţional, au existat cazuri în care elevi cu medii de admitere mici la liceu au fost transferaţi la profile unde ultima medie de admitere o depăşeşte cu mult pe cea a tinerilor transferaţi. Cu privire la Bihor, secretarul de stat în învăţământul preuniversitar – Vasile Salaru, a afirmat că din cele 191 de cereri de transfer soluţionate pozitiv, 128 ar fi în afara metodologiei. Deşi reprezentantul ministerului Educaţiei susţine că mulţi părinţi din cele patru judeţe verificate au depus plângeri, Avram afirmă că nu are cunoştinţă de astfel de plângeri.

Metodologia de admitere în învăţământul liceal permite elevilor să solicite transferuri în situaţii speciale: în cazul fraţilor gemeni sau tripleţi admişi în alte şcoli, a celor cu situaţii medicale deosebite deosebite sau în cazul schimburilor de elevi. Condiţia este ca să existe locuri disponibile, iar media de admitere a celui ce face o astfel de solicitare să nu fie mai mică decât ultima medie de admitere la liceul sau profilul în care se face transferul.
În cazul în care suspiciunile celor din ministerul Educaţiei se vor confirma, transferurile făcute ilegal vor fi anulate, a anunţat Salaru.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor