Au prevenit incendiile cu controale si amenzi

Pompierii au împărţit amenzi
Pompierii au împărţit amenzi
136 de firme, 47 de instituţii şi 47 de localităţi au fost inspectate în februarie de către pompierii bihoreni, cu scopul prevenirii incendiilor şi pentru protecţia civilă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, lt. Camelia Roşca, a informat că în timpul celor 230 de controale, pompierii au verificat dacă se respectă corect prevederile actelor normative, reglementările şi măsurile pentru apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă. În timpul inspecţiilor au fost analizate pericolele potenţiale de incendiu şi alte situaţii de urgenţă şi oamenii au fost informaţi despre modul în care trebuie să se comporte în cazul unei situaţii de urgenţă.Tot luna trecută s-a verificat şi nivelul de pregătire şi dotare a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Pe lângă aspectele de ordin preventiv, pompierii au depistat în timpul controalelor nu mai puţin de 1462 de nereguli, dar 619 au fost rezolvate rapid, chiar pe timpul verificărilor.

Totuşi, salvatorii au dat şi 556 sancţiuni, dintre care 131 amenzi în sumă totală de de 119 000 lei.

Printre neregulile constatate s-au numărat lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, exploatarea instalaţiilor electrice cu deficienţe, blocarea căilor de evacuare secundare, lipsa dotării cu mijloace tehnice în vederea asigurării intervenţiei, respectiv neorganizarea apărării împotriva incendiilor, neactualizarea planurilor de evacuare în situaţii de urgenţă, neasigurarea în totalitate a mijloacelorş şi stocurilor de materiale necesare în cazul producerii unor inundaţii, a informat lt. Roşca.

Pompierii anunţă că vor continua inspecţiile la firme, instituţii şi localităţi pentr a reduce riscul apariţiei situaţiilor de urgenţă, cu scopul de a apăra populaţia, bunurile materiale şi mediul înconjurător.

O.Ş.

 

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !