Calendarul obligaţiilor fiscale pe ianuarie 2016

De Dan Birta
1Comentariu
Calendarul obligaţiilor fiscale pe ianuarie 2016
Cele mai importante date pentru depunerea unor declaraţii la Fisc în luna ianuarie sunt 15 şi 25.

Pe site-ul ANAF s-a publicat calendarul obligaţiilor fiscale pe luna ianuarie 2016. Astfel, persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Legea 571/2003, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, trebuie să depună până luni, 11 ianuarie, declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA.

Termen 15 ianuarie

Vineri, 15 ianuarie, este data până la care trebuie depuse mai multe declaraţii. Gospodăriile individuale care produc, pentru consumul propriu, bere, vinuri şi băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, trebuie să se înregistreze la Fisc până la această dată.

Micii producători de vinuri liniştite trebuie să declare producţia de vinuri liniştite realizată şi comercializată în calitate de mici producători aferentă semestrului trecut.

Tot până la această dată trebuie depuse şi declaraţia privind achiziţiile/livrările intracomunitare de vinuri liniştite efectuate în calitate de mic producător aferentă semestrului trecut, precum şi declaraţia pe propria răspundere privind producţia de bere pentru anul 2015. Ultima declaraţie trebuie depusă de către antrepozitarii autorizaţi ca mici producători de bere.

Antrepozitarii autorizaţi, destinatarii înregistraţi sau importatorii autorizaţi pentru produse din grupa tutunului prelucrat trebuie să depună situaţia eliberărilor pentru consum de ţigarete/ţigări şi ţigări de foi.

Destinatarii înregistraţi şi reprezentanţii fiscali pentru achiziţiile şi livrările de produse accizabile trebuie să depună situaţia centralizatoare privind achiziţiile şi livrările de produse accizabile pentru luna precedentă.

Termen 25 ianuarie

La această dată este termenul de depunere pentru declaraţia privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent – formularul 094. Această declaraţie se depune de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA.

Alte declaraţii care trebuie depuse sunt: declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat – Formular 100 şi declaraţia informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, aferente semestrului precedent – formularul 208. Ultima declaraţie trebuie depusă de către notarii publici.

Persoanele fizice care obţin salarii din străinătate pentru activităţi în România şi persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România trebuie să depună declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate pentru luna precedentă – formularul 224.

Persoanele înregistrate în scop de TVA trebuie să depună decontul de TVA pe luna precedentă, formularul 300.

Data de 25 ianuarie este şi termenul de plată pentru plata impozitului reţinut la sursă în luna precedentă, precum şi plata taxei anuale pentru autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor