Campionul Austriei la Magie Mentala, vrajit de o oradeanca

De Veronica Bursaşiu
4Comentarii
Lucca şi Anca cunosc magia dragostei
Lucca şi Anca cunosc magia dragostei
Bihorul are un mentalist de top. Este adevărat, unul prin adopţie.

Magia dragostei l-a adus la Oradea. Lucca, recentul câştigător al premiului întâi și campion al Austriei la Magie mentală este deja o prezenţă obişnuită la Oradea. El a oferit deja câteva spectacole în oraşul de pe Crişul Repede. Cea care l-a sedus cu frumuseţea şi farmecul său şi l-a făcut să descopere Oradea este frumoasa Anca Lucian, fiica avocatei Florina Faur şi al Preşedintelui Federaţiei Patronilor, Ioan Lucian. Anca lucrează acum la Viena la cea mai mare companie de avocatură din Est. Lucca a participat la Campionatul de Magie din Baden, alături de alţi 300 de magicieni din 20 de țări. Acolo a uimit juriul şi dominat asistenţa prin prestaţia sa. Lucca, membru al Cercului de Magie din Viena, dar numele său provine de la o experiență magică din orașul toscan Lucca.

Nimic nu e imposibil

„Când am descoperit magia, am fost copleșit de această experiență. Încă îmi amintesc sentimentul îmbătător pe care l-am avut când am reușit, după săptămâni întregi de exerciții, să transform prima dată un obiect. Deși știam cum am făcut-o, mi-am înșelat propriile simțuri și am intrat într-o lume în care nimic nu este imposibil. A fost o revelație și am simțit încă de atunci că această pasiune nu mă va părăsi niciodată. După ani de spectacole, mi-am dat seama de magia din spatele efectelor. Abilitatea de a aduce zâmbete și uimire pe chipurile altor oameni este o putere care te împlinește. Mă entuziasmează faptul că publicul meu este entuziasmat de efectele (trucurile) mele.

Paradoxal, pentru un copil nu există ceva mai natural decât faptul de a sta și a se minuna. Dar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, cu toții pierdem foarte ușor acest simț al momentelor magice din viața noastră cotidiană. Din ce în ce mai mult mă preocupă căutarea acestei magii pierdute – pe care o descopăr în natură, în culturile străine, în diferitele religii, în muzică și în relațiile interumane. Mai apoi transform magia în iluzii, în care îmi place să îi implic pe invitații mei. În acest fel vreau să le amintesc invitaților mei de experiența unică a mirării (uimirii) și să îi încurajez să o găsească și să o îmbrățișeze în viața de zi cu zi”, mărturiseşte Lucca. Cei care vor să descopere cât de bun este Lucca în ceea ce face pot tasta www.lucca.at

Magia empatiei

Magicianul se implică însă şi direct în viaţa semenilor săi. Şi aceea nu e magie, e umanism pur şi simplu.

10% din veniturile lui Lucca sunt donate Fundației Oameni pentru oameni (People for people).

De asemenea, într-unul din spectacolele sale, Lucca a demonstrat cum poți veni în ajutorul a doi copii extrem de traumatizați. Scena e una apropae trasă la indigo cu cea petrecută în aceste zile la Pecica. Un șofer de taxi a luat o armă artizanală, a încărcat-o și cu o împușcătură și-a împușcat soția. A reîncărcat arma și s-a sinucis. Copiii lor, în vârstă de 11 și 10 ani, erau în acel moment în casă. Nu-ți trebuie multă imaginație să-ți dai seama cât de traumatizați trebuie să fie după ce și-au văzut părinții pierind într-un mod atât de violent și sângeros.

Lucca împreună cu The Phuket News, Clubul Rotary din Patong Beach și-au unit forțele pentru a-i ajuta pe copii în două feluri. Mai întâi – să se asigure că vor primi – sau cel puțin să se asigure că au opțiunea să primească – consiliere psihiatrică pentru a-i ajuta să lase în urmă tragedia; și în al doilea rând, să le ajute pe rudele copiilor să facă față cheltuielillor de școlarizare ale acestora.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor