Câştigătorii la pariuri vor depune declaraţii la Fisc

De Dan Birta
Statul nu-i iartă nici pe jucătorii la păcănele
Statul nu-i iartă nici pe jucătorii la păcănele
Guvernul a eliminat pragul neimpozabil de 600 de lei pentru câştigurile din jocuri de noroc.

Persoanele care joacă online vor depune la Fisc o declaraţie pentru câştigurile obţinute, acestea fiind impozitate. Veşti nu prea bune pentru împătimiţii jocurilor de noroc. Guvernul a eliminat pragul neimpozabil de 600 de lei pentru cîştigurile din jocuri de noroc şi a introdus taxarea progresivă în trei trepte, de 1%, 16% şi 25% în funcţie de nivelul veniturilor, cotă aplicată la toate sumele încasate.

Prin OUG 92/2014, au fost aprobate mai multe modificări şi completări ale Codului fiscal, aplicabile din 13 februarie 2015.

Astfel veniturile din jocuri de noroc se impun, prin reținerea la sursă, cu o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc. Veniturile din jocuri de noroc care depășesc echivalentul a 15.000 euro se impozitează cu 16%, iar veniturile care depășesc echivalentul a 100.000 euro se impozitează cu 25%.

Pentru veniturile din jocuri de noroc se elimină suma reprezentând venit impozabile (600 lei).

Declaraţii la Fisc

Veşti proaste pentru jucătorii la pariuri sportive, inclusiv pentru cei care practică jocurile la distanță (online), slot-machine, lozuri și festivaluri de poker online.

Persoanele fizice care obțin venituri ca urmare a participării la jocuri de noroc au obligația de a depune declarația privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului. Organul fiscal competent are obligația de a stabili impozitul datorat, aferent venitului încasat din jocurile de noroc, pe baza declarației privind venitul realizat din jocuri de noroc, prin emiterea deciziei de impunere.

Pentru veniturile din jocuri de noroc la distanță (on-line), slot-machine, lozuri și festivaluri de poker, cotele de impunere sunt de: 1% pentru sumele de până la echivalentul a 14.999 euro, 16% pentru sumele cuprinse între 15.000—99.999 euro și 25% pentru sumele care depășesc echivalentul a 100.000 euro. Organizatorul de jocuri de noroc va fi obligat să păstreze o evidenţă nominală a persoanelor fizice care au obţinut venituri din jocuri de noroc mai mari de 15.000 euro şi să le declare statului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !