Coalitia Rogerius pune la cale un consiliu cetatenesc

Adrian Simon
Adrian Simon
Coaliţia Rogerius vrea să-şi formeze un for deliberativ propriu, în paralel cu Consiliul Local.

Coaliţia Rogerius îşi continuă demersurile, pentru a fi băgată în seamă de administraţia locală. Miercuri, Adrian Simon şi Ioan Horvath – preşedintele Asociaţiei de Proprietari Şelimbărului nr. 1, au anunţat o nouă iniţiativă a Coaliţiei: Consiliul Democratic Cetăţenesc Oradea. Acest consiliu se vrea a fi un for cetăţenesc, care să dezbată probleme ce-i preocupă pe preşedinţii de asociaţii – membri în Coaliţia Rogerius. Iar temele dezbătute vor fi supuse apoi votului. Hotărârile CDC Oradea vor fi înaintate către primar, viceprimari, directorii din Primărie şi directorii de companii din subordinea Consiliului Local, anunţă Simon.

Pentru „democraţie autentice”

„Este o iniţiativă care se înscrie în ideea de recâştigare a democraţiei autentice prin susţinere cetăţenească, combinat cu procesul de tragere la sorţi a unui mandat (unic şi cu perioada determinată). Prima etapă a proiectului se va desfăşura în perioada 3 mai – 31 mai. Perioadă în care cetăţenii dornici să se implice în viaţa publică, în formarea şi luarea deciziei, vor avea timp la dispoziţie în a aduna 20 de semnături de susţinere, iar în prima săptămână a lunii iunie, va avea loc tragerea la sorţi a componenţei Consiliului Democratic Cetăţenesc”, se arată într-un comunicat al Coaliţiei Rogerius – din care fac parte preşedinţi de asociaţii din cartierul Rogerius. Consiliul Democratic Cetăţenesc ar număra 27 de membri, precum Consiliul Local Oradea. „Şedinţele CDC vor fi convocate lunar, urmând să dezbată trei tipuri de problematici”, a declarat Adrian Simon, care îşi propune să deruleze campanii de advocacy, ca deciziile luate în CDC să fie susţinute de către municipalitate.

„CDC este şi un fel de scut de protecţie împotriva stilului de lucru al forurilor legislative locale, din ultima perioadă, în care problemele reale, doleanţele, cererile, interesele cetăţeanului nu au fost preluate şi reprezentate”, este de părere iniţiatorul consiliului cetăţenesc.

Şimon a mai ţinut să facă o precizare: „CDC nu este împotriva cuiva, a unei persoane sau a unui partid, ci a fenomenului politic în genere, a ceea ce a ajuns, această discrepanţă dintre «ei şi noi»”.

Coalitia Rogerius: democraţia locala, in regres

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !