bihon.ro Web analytics

Coalitia Rogerius pune la cale un consiliu cetatenesc

Coaliţia Rogerius vrea să-şi formeze un for deliberativ propriu, în paralel cu Consiliul Local.
Scris de Călin Corpaş - Coaliţia Rogerius vrea să-şi formeze un for deliberativ propriu, în paralel cu Consiliul Local.

Coaliţia Rogerius îşi continuă demersurile, pentru a fi băgată în seamă de administraţia locală. Miercuri, Adrian Simon şi Ioan Horvath – preşedintele Asociaţiei de Proprietari Şelimbărului nr. 1, au anunţat o nouă iniţiativă a Coaliţiei: Consiliul Democratic Cetăţenesc Oradea. Acest consiliu se vrea a fi un for cetăţenesc, care să dezbată probleme ce-i preocupă pe preşedinţii de asociaţii – membri în Coaliţia Rogerius. Iar temele dezbătute vor fi supuse apoi votului. Hotărârile CDC Oradea vor fi înaintate către primar, viceprimari, directorii din Primărie şi directorii de companii din subordinea Consiliului Local, anunţă Simon.

Pentru „democraţie autentice”

„Este o iniţiativă care se înscrie în ideea de recâştigare a democraţiei autentice prin susţinere cetăţenească, combinat cu procesul de tragere la sorţi a unui mandat (unic şi cu perioada determinată). Prima etapă a proiectului se va desfăşura în perioada 3 mai – 31 mai. Perioadă în care cetăţenii dornici să se implice în viaţa publică, în formarea şi luarea deciziei, vor avea timp la dispoziţie în a aduna 20 de semnături de susţinere, iar în prima săptămână a lunii iunie, va avea loc tragerea la sorţi a componenţei Consiliului Democratic Cetăţenesc”, se arată într-un comunicat al Coaliţiei Rogerius – din care fac parte preşedinţi de asociaţii din cartierul Rogerius. Consiliul Democratic Cetăţenesc ar număra 27 de membri, precum Consiliul Local Oradea. „Şedinţele CDC vor fi convocate lunar, urmând să dezbată trei tipuri de problematici”, a declarat Adrian Simon, care îşi propune să deruleze campanii de advocacy, ca deciziile luate în CDC să fie susţinute de către municipalitate.

„CDC este şi un fel de scut de protecţie împotriva stilului de lucru al forurilor legislative locale, din ultima perioadă, în care problemele reale, doleanţele, cererile, interesele cetăţeanului nu au fost preluate şi reprezentate”, este de părere iniţiatorul consiliului cetăţenesc.

Şimon a mai ţinut să facă o precizare: „CDC nu este împotriva cuiva, a unei persoane sau a unui partid, ci a fenomenului politic în genere, a ceea ce a ajuns, această discrepanţă dintre «ei şi noi»”.

Coalitia Rogerius: democraţia locala, in regres

 

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Start la Memorialul Antonio Alexe. Un punct diferență între vicecampioanele României și Bulgariei

  România

  Cum va fi verificat certificatul verde? Aplicaţia e deja disponibilă
  Autorităţile au impus noi restricţii în România: cei care merg la restaurant, nuntă, eveniment sportiv, spectacol sau concert vor trebui să prezinte certificatul care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Cauzele accidentului grav din Arieșeni, în care un bihorean a fost preluat de elicopterul SMURD, după ce s-a răsturnat cu autoturismul
  Accidentul rutier s-a produs joi după-masa pe raza comunei Arieșeni, județul Alba. 3

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON CAO

  Patru străzi din Oradea rămân luni fără apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Scandal în ședința CJ. Bolojan: „Mie nu mi-a prestat Ansamblul Crișana niciun fel de activitate"
  Contre în Consiliul Județean Bihor între Ilie Bolojan și consilierii UDMR și PSD pe marginea desființării Ansamblului Crișana și externalizării serviciilor folclorice. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La MedLife Oradea, consultația de diabet e gratuită cu bilet de trimitere CAS
  Diabetul zaharat reprezintă o boală cronică tăcută, netransmisibilă, care nediagnosticată și mai ales netratată duce la multiple complicații. Diagnosticarea și tratarea corectă previne apariția complicațiilor și mai ales persoana diagnosticată poate avea o viață perfect normală.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Raluca Turcan, de la Oradea: Salariul minim va crește, taxele pe muncă nu scad
  Ministrul Muncii promite că majorarea salariului minim va fi una consistentă, ea urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.