Colindători din mai multe județe, la Oradea

„Asta-i datina străveche”
„Asta-i datina străveche”
A cincea ediţie a Festivalului „Asta-i datina străveche” va debuta pe 5 decembrie, la Oradea.


Asociaţia Pro Bambini din Oradea organizează, în perioada 5-6 decembrie 2014, a V-a ediție a Festivalului Internațional de Datini de Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ,,Asta-i datina străveche”. În jur de 350 de copii și tineri din mai multe județe ale țării (Bihor, Suceava, Teleorman, Maramureş, Hunedoara, Cluj, Bistriţa, Timiş, Satu-Mare) , dar și din străinătate (Serbia, Ungaria) le vor prezenta orădenilor tradiţiile şi obiceiurile de Crăciun şi Anul Nou zona care provin.

„Evenimentul are ca scop sprijinirea ansamblurilor de copii în preluarea, prelucrarea şi prezentarea folclorului autentic, dar şi un schimb multicultural şi interetnic. Totodată, evenimentul promovează principiile europene care vizează toleranţa etnică şi dialogul intercultural”, spune Mădălina Mihuţa, managerul de proiect.

Parada portului popular

Trecătorii din zona centrală a municipiului nostru vor avea parte de un program de colinde și de o paradă a portului populară, căci festivalul va debuta pe 5 decembrie cu o paradă a portului popular. Alaiul va porni la ora 14:30 de la Casa de Cultură a Sindicatelor pe traseul Podul Intelectualilor – Prefectură/Consiliu Județean Bihor – Corso – Primăria Oradea – Biserica cu Lună – Teatrul „Regina Maria”. Manifestarea va continua cu un spectacol-concurs ca se va derula la Teatrul „Regina Maria”, de la ora 17:00, fiind urmată de o cină comună pentru participanții la festival, la Restaurant ,,Butoiul de Aur”. A doua zi, după micul dejun, este planificat un scurt turistic în Oradea și împrejurimi pentru participanții la festival , cu scopul de a promova patrimoniul turistic al municipiului și al județului nostru.

Manifestarea este susţinută de Restaurant „Butoiul de Aur”, firmele Benvenuti, Constructorul Sălard, Selgros Cah &Carry, Oramar, Duran’s, Dorbob, Queen’s Music Pub, Leon, Tipografia Treira, Brutăria Popa, Restaurant Ciuperca Oardea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Teatrul „Regina Maria”, Colegiul Tehnic „Transilvania”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

„În urma derulării acestui proiect, va crește promovarea valorilor şi tradiţiilor străbune, cât şi calitatea actului cultural. Acest proiect va trezi conștiința națională, iar copiii și tinerii vor respecta valorile culturale și tradionale, dar şi pe cele europene, valori pe care le vor promova și în școlile și în localitățile din care fac parte”, mai crede Mădălina Mihuţa. Intrarea la spectacol este liberă.

Ansambluri participante:

•Ansamblul Folcloric ,,Datina’’, Aleșd
•Ansamblul ,,Fiii Maramureșului”, Sighetu Marmației, Maramureș
•Ansamblul Folcloric ,,Cununița’’, Satu-Mare
•Ansamblul Folcloric ,,Dobașii’’, Brad, Hunedoara;
•Ansamblul Folcloric ,,Valea Someșului” , Gherla, (Cluj)
Ansamblul Folcloric ,,Dansatorii de pe Someș”, Iclod (Cluj)
•Ansamblul ,,Ion Căian Românu’’, Căianu Mic (Bistriţa-Năsăud)
•Ansamblul Folcloric ,,Sveti Nicola’’, Diniaș, jud. Timiș
•Berettyoujfalu Jozsef Attila Attalanos Iskola, Ungaria
•Ansamblul Folcloric ,,Brâulețul’’, Alexandria
•Ansamblul Folcloric ,,Izvorașul’’, Liteni, Suceava
•Grupul Corinteii, Oradea
•Ansamblul Folcloric ,,Gorbeoc’’, Mișca
•Ansamblul Folcloric ,,Florile Bihorului’’ Oradea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !