Cornelia Deiac si Lenard Norbert, invingatori la GP-ul de la Gyor

Cornelia Deiac în săritură
Cornelia Deiac în săritură
Cornelia Deiac şi Lénárd Norbert s-au impus în probele de lungime, respectiv triplusalt.

Un grup de atleţi orădeni, de la CSU CSM, pregătiţi de antrenorii Mariana şi Virgil Preda, au participat la concursul internaţional Grand-Prix pentru probe de sărituri. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de Cornelia Deiac şi Lenard Norbert, care au câştigat medalii de aur.

Lenard Norbert s-a impus în proba masculină de triplusalt, cu 16,04 metri, nou record personal. De remarcat faptul că el a îndeplinit din nou baremul de participare la Campionatul European de Tineret, care este de 15,70 metri. Lénárd avea deja baremul realizat de la un alt concurs , când reuşise 15,95 metri. Tot pe primul loc s-a clasat Cornelia Deiac în proba feminină de săritură în lungime, cu 6,54 metri. Ea a mai avut în acelaşi concurs două sărituri de 6,53 metri şi una de peste 6,70 metri, din păcate depăşită. În proba masculină de lungime, Silviu Uivaroşan a sărit la prima încercare 7,40 metri, apoi a reunuţat la concurs, fiind accidentat.

Baremuri de CE şi CM

„Au fost rezultate foarte bune, în special cel al lui Lenard Norbert, care a realizat un valoros record personal la triplusalt. Cornelia Deiac a avut mai multe sărituri de peste 6,50 metri, dovedind constanţă. Este de aşteptat ca ea să aibă sărituri şi mai bune în acest sezon”, ne-a declarat antrenorul Virgil Preda.

La ora actuală, doi atleţi orădeni, Lenard Norbert (triplusalt) şi Ligia Grozav (săritura în înălţime) au baremuri îndeplinite pentru participarea la CE de tineret (Ostrava, Cehia), respectiv la CM de juniori II (Lille, Franţa). Silviu Uivaroşan se apropie şi el de baremul pentru CE de tineret la săritura în lungime, care este de 7,60 metri. „Avem speranţe că şi Uivaroşan va confirma forma bună în care se află şi va reuşi să îndeplinească baremul, pentru a fi şi el prezent la Campionatul European de tineret”, a afirmat Virgil Preda.

G.N.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !